Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
- MrCoreyGuitarman
Re: Jaké používáte struny?
Mé oblíbené jsou J.D´Adario. Mám 0,09 
Naposledy upravil(a) MrCoreyGuitarman dne 1.10.2009 16:37, celkem upraveno 1 x.
- Darth Maul
Na rozehrání po 20 letech jsem pořídil desítky Elixíry a po pár týdnech je díky skvělé zkušenosti vyměnil za jedenáctky.
Pak jsem si omylem zahrál na kytaru se strunami bez potahu - basové E mi tam ale připadalo jako tenký pilník, takže jsem se bleskově vrátil ke své kytaře s nanoweby...
Pak jsem si omylem zahrál na kytaru se strunami bez potahu - basové E mi tam ale připadalo jako tenký pilník, takže jsem se bleskově vrátil ke své kytaře s nanoweby...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Zoxidované struny jsou to nejhorší pro pohodlí při hraní. Je to jako pila na prsty. Proto jsou bříška prstů popraskaná a loupou se a proto člověka občas pálí prsty.Darth Maul píše:Na rozehrání po 20 letech jsem pořídil desítky Elixíry a po pár týdnech je díky skvělé zkušenosti vyměnil za jedenáctky.
Já hodlám na akustiku natáhnout elixiry taky, protože na elektrice mi vyhovují, a ty bronzové jsou hned pryč a to na ně člověk nemusí ani hrát.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Já mažu a jeduSmrťokvítek píše:Přesně tak. Zoxidované struny jsou to nejhorší pro pohodlí při hraní. Je to jako pila na prsty. Proto jsou bříška prstů popraskaná a loupou se a proto člověka občas pálí prsty.
Já hodlám na akustiku natáhnout elixiry taky, protože na elektrice mi vyhovují, a ty bronzové jsou hned pryč a to na ně člověk nemusí ani hrát.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Pouzival jsem Sirius - tvrdost 9, ale prechazim na GHS - tvrdost 10
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Zdravím Vás všechny...já používám staré struny...
......nééé, teď vážně, potřeboval bych struny měkké, ale nejlépe aby struna "G" byla kovová...při hře se mi totiž trhá. Mohl by mi někdo poradit???
Dík předem...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kovové jsou všechny struny
myslíš tedy opletenou nebo neopletenou? Neopletená se ti bude trhat méně.
Nicméně pokud se ti trhá pravidelně G, zvaž, jestli to není stylem hraní, případně jestli se ti třeba nepřetrhne v nulťáku nebo v kobylce kvůli tomu, že tam o něco drhne.
Nicméně pokud se ti trhá pravidelně G, zvaž, jestli to není stylem hraní, případně jestli se ti třeba nepřetrhne v nulťáku nebo v kobylce kvůli tomu, že tam o něco drhne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ted mám na kytaře D'adario XL Baritone-nejtlustší má 0.68 a je to fakt hukot. Takovou hutnost sem vždycky postrádal. Jinak dneska du jěšě do hudebnin pro GHS zakk wylde tu sadu s 0.70....tak uvidím co bude lepší. Jinak pro toho kdo hledá pořád svoje struny tak mu doporučuju DR myslím si že jejich zvuk je super a dlouho vydrží a navíc za super peníz viz třeba boogiestan.com
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Jaký mám struny?
Zdravim všechny hudebníky. Mám takovej problém koupil jsem si ak. kytaru Seagull S6 Cedar GT a nevím jak zjistit jaký jsou tam natažený struny. Předem dík za odpověd 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli si pamatuju, když se doma objevila S12, tak na ní byly natažený nějaký D'Addaria fosfor-bronzky a že to byly jedenáctky nebo dvanáctky. Nicméně nezaručuju, že máš to samé... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
SEm měl na nové kytaře lísteček s nápisem D'Addaria, nevím jestli tam byl i typ. Pokud se ti nelíbí zvuk nebo se ti zdají staré, třeba ty moje byly dost, tak si kup nové. Stejně to bude v porovnání s nákupkou kytaru minimální položka 
Tak ty struny jsou perfektní, jsou teda dost tvrdé, tak právě jsem si chtěl zjistit na jakým stupni tvrdosti jsem, abych se mohl tak zařídit a koupit, které by vyhovovali nejlépe.
Aha, tímhle směrem jsem vůbec neuvažoval
Tak jedině zkusit jiné kytary u kterých budeš tvrdost strun vědět a porovnat...
tak otec má UL sirius a o proti mým strunám jsou jemné jako peříčko..
Tak nevim jak brutální dělá rozdíl 10 11 12
Já jsem měl na Seagullu 12ky. Koneckonců na dvě kliknutí - http://www.seagullguitars.com/strings.htm.
Jester - Dík moc tohle jsem vůbec nemohl najít.
- ...EDGE...
Mate nejaky tip na struny nylonove na spanelku tak okolo tri stovek, ale idealneji tak 250?
No, za 320 Kč seženeš Savarezky......EDGE... píše:Mate nejaky tip na struny nylonove na spanelku tak okolo tri stovek, ale idealneji tak 250?
Ty používám já. Ze začátku mají úplně supr zvuk, pak, když si zvyknou, tak to za moc nestojí, ale po delší době (1-2 týdny) po ohrání získaj takovej nevyřvanej zvuk
- ...EDGE...
Hm, me jde hlavne o to aby co nejdyl vydrzely...ma nekdo zkusenosti s D'addariama EXP?
Tak na jedný kytaře je mám od ledna a pořád hrajou relativně pěkně (v porovnání s nyltonama)... na tu kytaru už ale nehraju (mám novou schneidrovku, takže tu starou má teď ségra)...EDGE... píše:Hm, me jde hlavne o to aby co nejdyl vydrzely...ma nekdo zkusenosti s D'addariama EXP?
ale ten zvuk za tu cenu stojí... alespoň jednou zkus...