propojky krabiček
Pravidla fóra
-
nevimnevim
propojky krabiček
jake pouzivate propojky k efektum? napadlo me, mam ted hodne kabelu dlouhych co uz nefungujou (koncovka jack), ze bych to nastipal na urcitou delku a udelal si par propojek ke krabickam. Delal to uz nekdo z vas? je treba dodrzet nejakou delku nebo to muze byt uplne kratke,tak ze se to zbytecne nebude ohybat jako klasicke propojky?.. popr. i muzete doporucit co pouzivate a ktere jsou nejlepsi
Re: propojky krabiček
Pokud nemáš obě ruce levé, tak kde je problém? Upájej si kabely dle libosti. Jen si dej bacha, zda ty starý kabely a jacky nejsou nějak dupáním poškozený.
Veškerou kabeláž mám od Smrčky a nemůžu si stěžovat. Zdá se, že ty kabely a propojky vydrží cokoliv a zvuk nijak nemrší. 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo já si ej tak vyrábím... z vadných kabelů...nevimnevim píše:jake pouzivate propojky k efektum? napadlo me, mam ted hodne kabelu dlouhych co uz nefungujou (koncovka jack), ze bych to nastipal na urcitou delku a udelal si par propojek ke krabickam. Delal to uz nekdo z vas? je treba dodrzet nejakou delku nebo to muze byt uplne kratke,tak ze se to zbytecne nebude ohybat jako klasicke propojky?.. popr. i muzete doporucit co pouzivate a ktere jsou nejlepsi
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Já používám kupované propojky (takové ty největš shity za 30kč jedna
) a zatím mi žádná neodešla - některé mám i pár roků a sice je nepřepojuju každý den, ale i tak dostávají někdy záhul (a to jich mám 7 - 4 přímo v signálové cestě, 2 u TB boxu a 1 u vstupu do zesilovače (4-díra)). Jinak mám ještě 1 cca metrový kabel s Neutrik jackama mezi pedálama (jsou uspořádané jakoby na dvě patra) a jakýsi červený kabel s Proel jackama k hlavě.
Z těch starých kabelů jsem zatím dělal většinou tak 1-2 metrové propojky(třeba ten červený z Proel jackama), ale často jsou v takovém stavu, že to už neriskuju (až na případ, že se kabel třeba v prostředku zlomil/přesekl a jinak byl v pořádku) a taky bývá někdy závada přímo v jacku. A taky např. jacky u např. Planet Waves kabelů jsou tak velké, že se mezi efekty nehodí - např. mezi Bossácké krabičky (a podobné s vývody do boku) se vejdou často jen kabely s lomeným jackem (s ohledem na místo) a takových případů je i víc
Ale jinak, z těch kabelů jdou vyrábět dobré propojky - jen je nejlepší ho ze začátku rozstřihnout uprostřed na dvě poloviny, a pak zjišťovat, která je ještě dobrá - ale tak se dají zachránit i třeba 3m dlouhé kusy, které se dají využít i na jiné věci (k zesilovači, efektové smyčce, na zkušebně mezi mixem a odposlechem - pro ty, k nimž ještě nedorazily canony
) a když bude drohá polovina ještě 15cm před jackem dobrá, tak máš hned 2 kabely. 
Z těch starých kabelů jsem zatím dělal většinou tak 1-2 metrové propojky(třeba ten červený z Proel jackama), ale často jsou v takovém stavu, že to už neriskuju (až na případ, že se kabel třeba v prostředku zlomil/přesekl a jinak byl v pořádku) a taky bývá někdy závada přímo v jacku. A taky např. jacky u např. Planet Waves kabelů jsou tak velké, že se mezi efekty nehodí - např. mezi Bossácké krabičky (a podobné s vývody do boku) se vejdou často jen kabely s lomeným jackem (s ohledem na místo) a takových případů je i víc
Ale jinak, z těch kabelů jdou vyrábět dobré propojky - jen je nejlepší ho ze začátku rozstřihnout uprostřed na dvě poloviny, a pak zjišťovat, která je ještě dobrá - ale tak se dají zachránit i třeba 3m dlouhé kusy, které se dají využít i na jiné věci (k zesilovači, efektové smyčce, na zkušebně mezi mixem a odposlechem - pro ty, k nimž ještě nedorazily canony