Zdar všem!
Nevěděl by někdo znalejší, jakým způsobem se upevńoval ten původní kryt kobylky u Stratocasterů? Zda to bylo jen nasazeno - "nacvaknuto"... Nebo zda tam byly z boků krytu nějaké drážky, které se nasunuly na boky kobylky...
Tj. toto: [URL=http://img141.imageshack.us/i/fend ... .jpg[/img][/url]
Uchycení vintage krytu kobylky u Stratocastera
Pravidla fóra
Uchycení vintage krytu kobylky u Stratocastera
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
Re: Uchycení vintage krytu kobylky u Stratocastera
No..já mám na Jolaně to samý a uchycený je to tak, že v dřevě jsou dvě díry a ta kobylka je v nich zasunutý
celá věda
Ale to je Jolana, ne Fender..nicméně předpokládám že to je to samý uchycení
Dík za odpověď, ale možná jsme si nerozuměli. Myslel jsem kobylku (nebo struník) který se běžně používá u Stratocasterů. tj. toto: [URL=http://img215.imageshack.us/i/stra ... .jpg[/img][/url], ale původní staré Stratocastery přes struník ještě měly nasazený plechový kryt... A na to směřoval můj dotaz, tj. jak byl ten plech upevněný...B.Mikey píše:No..já mám na Jolaně to samý a uchycený je to tak, že v dřevě jsou dvě díry a ta kobylka je v nich zasunutýcelá věda
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
Jen se nacvakává, drží ze stran na kamenech kobylky vlastní pružností. Doléhá svým okrajem na základní desku kobylky, všimni si okrajů ohnutých ven a malého výřezu pro páku po straně. Nasouvat do nějakých drážek by se to ani nedalo, protože jak si můžeš všimnout, zdvižený konec základní desky kobylky (ten, kterým prochází šrouby kamenů) je širší než kameny a nedalo by se to přes něj nasunout. Proto má kryt zadní konec vyboulený do stran, což te také jedna z věcí, které ho drží na místě. Nemůže dopředu, protože je vzadu uzavřený, a dozadu také ne, protože je zdvižený konec základní desky širší než kameny a tedy i než většina krytu. Proto je vzadu rozšířený.
Ostatně přezdívku "popelník" si vysloužil i díky svému jednoduchému tvaru - je to prostě hladký plechový výlisek. Leo Fender byl minimalista, všechno se snažil co nevíce zjednodušit.
Ostatně přezdívku "popelník" si vysloužil i díky svému jednoduchému tvaru - je to prostě hladký plechový výlisek. Leo Fender byl minimalista, všechno se snažil co nevíce zjednodušit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90: Díky, je mi to už jasný