Zesilovač pro HC, crossover, N-metal ???????

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Soulreaver

Zesilovač pro HC, crossover, N-metal ???????

Příspěvek od Soulreaver »

Čauky, už delší dobu si lámu hlavu se zvukem na téma: Co největší hutnost ale ne přidušená rozmazaná kula, zkrátka konkrétní tvrdej zvuk, ostrej - ale zároveň dost hlubokej, pořádný moderní HCčko...

Skvělá ukázka je například soud kytaristy z Drowning Pool

Přemýšlel jsem zatím nad hlavama Marshall JCMka 900-4100 nebo 2000dsl... Samozřejmě se musím držet limitu okolo second handových 15.000,- za hlavu, bednu mám... Za druhé: Nejsem vyznavačem modulačních efektů, nesnáším distortiony, compressory a podobný mršítka, proč neupotřebit kvalitní zvuk apearátu a proč ho dusit podobnejma věcma?

Dobrý jsou i GDčka, ale tam si nejsem jistej, nemám s nima zas takovou zkušenost....
Bohužel kytaru mám jenom Epiphone SG, i když by mi nějaká 7-strunka BCrich nebo Ibanez určitě hodně k vytouženýmu zvuku dopomohla, ale kde mám vzít těch 4x.xxx,- navíc :-P

VAše nápady k mýmu zvuku? :lol:
Díky moc
rene

Re: Zesilovač pro HC, crossover, N-metal ???????

Příspěvek od rene »

Co třeba nějakej randálek?Na nich se daj nakroutit parádní věci.Btw i když nemáš rád efekty,tak někdy nejsou vůbec na škodu,zrovna na tvrdou hudbu by se hodily.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Soulreaver

No, jde o to, jestli se dají v bazaru nebo na netu koupit Randály tak levně.... nechci ale tranďák, neudělal jsem vůbec dobrou zkušenost s Kettnerem, 65w tranďák, to byl můj první apec...

a jediný co ještě možná kromě marshallu napadlo že by nebylo špatný tak mě napadl právě od Hughes Kettner tz 100W Tube....

BTW co jsi myslel za krabičku například? (zatím jsem plánoval jen dealay, chorus a whammy....ale to se samozřejmě netýká barvy zkreslení - nebo aspoň doufám že mě to nebude k****it zvuk :lol:
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Vlastním Randalla RH50T, myslím, že jeho vyšší řady nebo ten hybrid by se ti mohl líbit... hraju metalcore, až nebudu tak líný, tak postnu ukázky zvuku
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
rene

Příspěvek od rene »

Souhlas s wreptile.Ačkoliv mě ten lampovej nesedl,ty výkonný hybridy kupodivu hrajou výborně a co víc na tenhle styl hudby se víc než dobře hoděj.Pokud si koupíš trand nebo hybrid od Randallu rozhodně neprohloupíš,nicméně lampy samozřejmě zkoušej taky,tim nechci říct že ty lampy hrajou hůř.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

tak si kup Bugeru nebo Valveginga do financniho limitu se vejdes s prehledem a aparaty jsou to na tvrdou muziku jak strizene...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

ENGL, MESA, některý Randally - zvukaři budou spokojeni
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
wreptile

Příspěvek od wreptile »

Má limit do 15ti tisíc a např. Valvekinga bych nekupoval v porovnání třeba s Bugerou nebo Randallem mi přišel shyt.
Ještě otázka, co máš za box?
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
KOFE-IN - pop / rock
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

No bugera je opravdu supr za ty prachy parada, ale valveking taky neni spatnej ono vzdy zalezi jak si to clovek nastavi...i borec hrajici na rectifier muze met zahuhlanej nekonkretni ton...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
wreptile

Příspěvek od wreptile »

Nevím, hrál jsem na docela dost aparátů (TSL, JCM 800, Mark IV, Caliber, Single Recto, Dual Recto, Randall RH50T, ENGL Screamer, Framus Cobra...) a Valveking mi přišel jako hodně nekonkrétní a hlavně mi nesedl charakterem zkreslení... a aparát si celkem umím nastavit ;)
KOFE-IN - pop / rock
Soulreaver

wreptile píše:Ještě otázka, co máš za box?
Z finančních důvodů budu ze začátku používat jednu 4x12 bednu která je původně dělaná na zakázku pro George Denise, ale nevím přesně co jsou v tom za repra... Prostě nějakej home made kravál,
pak se ale budu rozhodovat podle toho, jakej si nakonec koupím apec...
Jinak, šel bych asi do Peavey, protože jsem se zatím setkal vždycky s kvalitní bednou a dají se sehnat docela za rozumnej peníz.... Pokud se ale nakonec rozhodnu pro Marshalla head tak to proženu přes Marshall bednu...
Soulreaver

rene píše:Ačkoliv mě ten lampovej nesedl,ty výkonný hybridy kupodivu hrajou výborně a co víc na tenhle styl hudby se víc než dobře hoděj.Pokud si koupíš trand nebo hybrid od Randallu rozhodně neprohloupíš,nicméně lampy samozřejmě zkoušej taky,tim nechci říct že ty lampy hrajou hůř.
Problém je v tom, že jsem zatím hrál na Hughes Kettner tranďák a navzdory tomu kolik to stálo (nové cca 12.000,-) tak to byl sh*t zvuk... S lampami nemám téměř žádnou osobní zkušenost (hrál jsem tři týdny na JCM2000DSL) ale kytarista z kapely hraje na JCMko 2000 DSLko a to je jářku docela dost našláplej zvuk, líbí se mi ta konkrétnost které tranzistor asi vážně nedosáhne... V tom tranďáku prostě rachotí takovýho bordelu, že už do toho určitě nepůjdu.... O hybridech jsem zatím taky moc nepřemýšlel, jelikož bývalej kytarista hrál na hybridní Laney a stálo to za h***o - ale pojedu jich dneska pár vyzkoušet... Obvzlášť na ty Randálky jsem dostal chuť, mluvíte o tom dobře, tak proč to nezkusit :-)
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Nerad jsem poslem špatných zpráv, ale takovej zvuk o kterym mluvíš, prostě s tvojim přístupen NEDOSÁHNEŠ !!!

Epiphoňácký SG - home-made box ve kterym ani nevíš co je za repra - rozpočet 15tis ??? NE, takhle se to fakt nepovede :D

I když sou dneska ceny hodně nízko, tak za 15 furt ještě moc lampovejch hlav neseženeš. Možná JCM900, ale to bych na moderní HC sound silně nedoporučoval!! Zkus si poslechnout tu Bugeru - to je sice dost prkený a trošku tenký, ale za tu cenu je to neskutečný.

Hlavně něco udělej s tim boxem, na bedně záleží u tvrdýho zvuku strašně moc, ta dělá 50% zvuku!!

Všichni tu raděj Randall - mě osobně přijde až moc agresivní, uřvanej a roztřepenej. Ta firma začla na boomu tranzistoráků (dodneška je většina jejich produkce tranďák, nebo aspoň hybrid) a tim si vytvořila "svojí" charakteristickou barvu zkreslení, kterou bohužel částečně zachovává i na lampáčích. Pro mě jsou Randally až moc zvukově "tronzistoroidní" tzn. písek, nekonkrétnost, bez hutnosti, posazená do vejšek resp. vyších středů.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Moderní HC není definován, moderním zvukem kytary, takže bych to nezobecňoval na nové Randally, BNugery atd., Docela bych fandil JCM900, ENGL Thunder a tak dále v podobném duchu.

Dále Hemi - kytaru bych nezavrhoval, může jít o dobrý kus, ale nemusí, ten kdo kouká jen na značku na hlavě je obětí vlastního nevyvratitelného dogmatu.

Reprobox je důležitý, ale já hrál HC hlava box s celestion V60 uzavřený, a teď pořád hraju HC, ale na to co mam v podpisu a to je otevřené kombo. Když je to HC neznamená to, že každý musí hrát na uzavřenou bednu 4x12.

- připadá mi to, že je tu každý obětí konzumního stylu hudby, kdy bez super vybavení nezahrajete ani notu. Je smutné když móda beden a značek Vám diktuje na co budete hrát :roll:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Soulreaver

Hemi píše:Nerad jsem poslem špatných zpráv, ale takovej zvuk o kterym mluvíš, prostě s tvojim přístupen NEDOSÁHNEŠ !!!

Epiphoňácký SG - home-made box ve kterym ani nevíš co je za repra - rozpočet 15tis ??? NE, takhle se to fakt nepovede :D

I když sou dneska ceny hodně nízko, tak za 15 furt ještě moc lampovejch hlav neseženeš. Možná JCM900, ale to bych na moderní HC sound silně nedoporučoval!! Zkus si poslechnout tu Bugeru - to je sice dost prkený a trošku tenký, ale za tu cenu je to neskutečný.

Hlavně něco udělej s tim boxem, na bedně záleží u tvrdýho zvuku strašně moc, ta dělá 50% zvuku!!

Všichni tu raděj Randall - mě osobně přijde až moc agresivní, uřvanej a roztřepenej. Ta firma začla na boomu tranzistoráků (dodneška je většina jejich produkce tranďák, nebo aspoň hybrid) a tim si vytvořila "svojí" charakteristickou barvu zkreslení, kterou bohužel částečně zachovává i na lampáčích. Pro mě jsou Randally až moc zvukově "tronzistoroidní" tzn. písek, nekonkrétnost, bez hutnosti, posazená do vejšek resp. vyších středů.
Rozpočet okolo 15.000,- se vztahuje jen na hlavu - tzn: nepočítám krabičky, kytaru ani box - a druhá podmínka je, že to je bazarová cena.... Pokud ti přijde 15.000,- jako málo na hranou hlavu tak nevím ale mám dojem že nabídek je všude na bazarech docela dost... Samozřejmě že si plánuju koupit box ale až za 2 měsíce, hlavu kupuju teď a psal jsem že nemůžu z finančních důvodů koupit obhoje zaráz. Možná je můj přístup opravdu v nepořádku ale pochybuju že se svoují studentskou brigádou vydělávám takový peníze jakoty, abych mohl mít "dostatečně konstruktivní" přístup.... NA repra v bedně jsem se neptal, protože jsem ji dostal zapůjčenou a můžu být vůbec rád, že ji mám, natož si stěžovat že to je nahovno....

Písek, nekonkrétnost... To je důvod proč se mi nelíbí většina tranzistorových aparátů... Pokud víš o nějakým tranďáku, kterej se vyrovná v té samé kategorii lampě, tak ho sem prosím napiš bez zbytečné agrese. Díky
Soulreaver

Red Bull píše: Hemi - kytaru bych nezavrhoval, může jít o dobrý kus, ale nemusí, ten kdo kouká jen na značku na hlavě je obětí vlastního nevyvratitelného dogmatu. :roll:
Je to "U" serie, před třemi lety jsem ji kupoval z komise za 12.000,- není to žádný šlendrián, jde doopravdy o dobrou kytaru... Opět se odvolám na svůj "nedostatečně konstruktivní" přístup a dovolím si poznamenat že přestože nestála 50.000,- mě její zvuk celkem vyhovuje a hraje se mi na ni dobře....

K tomu se vztahuje další otázka dobudoucna....
Pokud bych chtěl hen vymenit snímače, do čeho jít? Přípdně podotázka: Co si myslíte o Ibanezkách (sedmistrunky/šestistrunky, kategorie, spolehlivost, zámky.......)
Díky
shmootik

Příspěvek od shmootik »

pokud bys splašil marshall jcm 2000 do těch peněz a koupil emg81 ku kobyle, tak máš recepturu od hatebreed (zdroj: DunlopTV na jutubu). pokus bys moh jít s penězma malinko vejš tak bych ti doporučil esh2000, to je vážně prudce dobrá věc (zdroj: vlastní zkušenost jak hráčská tak posluchačská z podpodia), na bazaru viděno za 18000.

to Hemi: pane kolego, takhle né přece... běžte se podivat někam co vypouští třeba gibson v současnu a nemůžete nezjistit že i kytary za hrozný peníze můžou bejt prodávaný přinejmenšim ve stavu "dodělej si sám" a jsou každej pes jiná ves. ještě navíc u epi jsou ty výkony tak proměný že z tý značky neni patrný vůbec nic samo o sobě.
Naposledy upravil(a) shmootik dne 16.09.2009 9:24, celkem upraveno 1 x.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ted je treba na bazaci engl fireball 2 mesice stary s 22 mesicni zarukou ve 100% stavu za 20t... neni lepsi treba chvili pockat, prisetrit a pak koupit neco takoveho?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pslechni bandzone.cz/pavilon9 (Třeba songy Ty, Tak co), hraje čistě přes JCM900 a přijde mi to jako peckoidní zvuk na HC
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

JCM 900 mi na HC příjde uplně ideální, na tenhle styl imho lepší než JCM 200 DSL. Za ty prachy za které jde sehnat na bazaru je to fajn apec;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“