asio vs ...?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
guNy
Kontaktovat uživatele:

asio vs ...?

Příspěvek od guNy »

zdravim mam dotaz, celou dobu jsem pouzival asio4all drivers a nahraval jsem atd ale dneska jsem zkusil prepnout na windows classic wave nebo nak tak a nahravka byla mnohem kvalitnejsi (bavim se o nahravani vokalu) a to se mi samozrejme zalibilo tak jsem zkusil nahrat neco do songu, ale pak si to pustim i s beatem a nahralo mi to o neco malo zpozdene tudis celkem zklamani :( da se to nejak ponastavit ? protoze ten windows classic wave mi nahrava fakt kvalitne .... kdezto asio4all hnusne nahrava.... poradte prosim nejake nastaveni či co... jinak mam mikrofon mxl studio 1 USB...zvukovka je integrovana nakasi realtek hd a pro nahravani pouzivam sony acid pro 7. dekuju :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: asio vs ...?

Příspěvek od pavlii »

Windows classic wave slyším poprvé - co to je? ASIO4ALL je pouze emulace chování ASIO; využívá standardní WDM ovladače systému (potažmo tedy Windows). Otázkou je také to slovo "kvalitnější"; dost by se hodily ukázky. Windows classic wave může být také něco, co signál "přikrášluje", takže se zdá kvalitnější (ale o kvalitnější záznam jít nemusí).

Takže trochu rozvést prosím, ať se taky poučíme :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
guNy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guNy »

no takze myslel jsem tim ze to asio nahrava tak slabe,suše bez zadne tepelnosti bez basu, kdezto ten win. classic wave driver nahrava pravy opak ale trosku latence no, jinak jsem zkousel i sound mapper a pres to taky dobra nahravka .... mozna ze mam jen ty asio4all spatne nastavene nevim...(mam je v defaultnim nastaveni) :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - tak to jsem se moc neodchýlil od pravdy..... Jako tohle je těžké vysvětlovat, ale co se týče kvality záznamu, tak bych v tomto srovnání sázel na ASIO4ALL :wink: úplně nejideálnější by samozřejmě bylo nativní ASIO pro danou zvukovku, ale pokud neexistuje, tak bych se žádným Win wave nezabýval.... Ono také je možné, že se ti na vstupní nebo výstupní signál aplikuje nastavené EQ nebo efektové jednotky zvukovky, kdežto ASIO4ALL toto nastavení obchází a prezentuje zvuk takový, jak ho převede AD převodník.

Když bych to vzal kolem a kolem, tak ten "silný, nesuchý, teplý a basový zvuk" vytvoříš při mixu taky :lol: akorát to bude chtít trošku víc námahy samozřejmě.

Systémovými ovladači zvukovky pro Win bych se vůbec při seriózním záměru pracovat se zvukem nezabýval. Pouze ovladači od výrobce nebo emulací typu ASIO4ALL.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“