Přechod z komba na hlavu a box ....

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
micafica

Přechod z komba na hlavu a box ....

Příspěvek od micafica »

Zdravím všechny, rozhodl jsem se, že přejdu z komba na hlavu a box (box bych chtěl 2x12"). Nemám ještě úplně jasno ve značce, ale rád bych využil tohoto fóra a přečetl si Vaše názory ......
Váhám mezi Vox a Mesa - uvažoval jsem i o Ranadll a VHT, jediný aparát, který nemusím je Marshall a co do výkonu uvažuji do 50ti W.
Mnoho let používám Fender komba, kde se mi líbí jejich čistý zvuk a pružinový reverb, ale zkreslený kanál je na můj vkus příliš jemný, a tak jej dokrmuji vším možným, což mě poslední dobou nepřijde jako nejlepší!
Předem děkuji za všechny ohlasy a velice se na ně těším.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Přechod z komba na hlavu a box ....

Příspěvek od Nero »

První, na co se tě je třeba zeptat, kolik do toho vlastně chceš investovat a co od toho vlastně čekáš. Z tvého psaní to vypadá, že moc jasno nemáš (Mesa a Vox vedle sebe? wow), což je problém.

Nicméně pokud něco střelím dopředu bez jakéhokoli dalšího infa a budu vycházet z toho, že vůbec nemáš jasno, jaký zvuk a že máš slušné, nicméně přiměřené, finanční prostředky, tak ti doporučím Randall MTS, protože tam si opravdu můžeš dát čistý zvuk Fendera Blackface a zkreslený ála Bogner Überschall vedle sebe... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
micafica

Příspěvek od micafica »

díky za radu ... o zvuku mám vcelku jasno ...K Voxu - líbí se mi jeho čistý zvuk, ale ... se zkresleným bych se dostal někam zpět k Fenderu ... Chci kombinaci čistého a poměrně slušně zkresleného zvuku (který bude dobře táhnout, ale bude čitelný). Podmínkou jsou rozdělené korekce pro každý kanál zvlášť!!!
Děkuji za radu, a netrpělivě očekávám další názory ....
Jinak co se zvuku týče používám vcelku hodně pastiček, ale nechci moc "namršovat" nakopávadly typu BOSS.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A můžeš kdyžtak dát nějaké cenové limity, at víme, kam mířit?

Jinak co mě ještě napadá - Hiwatt, Blackstar, Mesa Lone Star. Nicméně nic z toho ti nedá přesně zvuk Voxe.

Další, ale trochu překombinovaný nápad, je pořídit Voxe a k tomu nějaké kvalitní zkreslovadlo. Míval jsem Mesu V-Twina a prodal jsem to zrovna člověku, co to strká před AC30 a psal mi, že to zní dohromady skvěle...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Taky alternativa by mohla být Rivera nebo Soldano...
micafica

Příspěvek od micafica »

dlouhovlasac píše:Taky alternativa by mohla být Rivera nebo Soldano...
Díky za další tip ... také jsem uvažoval o Riveře ... jen je trochu nedostupná na vyzkoušení ... , ale někde ji najdu. Díky a těším se na nové tipy ....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na bazaru se ted hodne objevuji Rivery, eventualne by sis to mohl vyzkouset u prodejcu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a co takhle Orange AD30? Je to takové "britské", zvlášť když se použije nějaký jiný reprák než V30, tak to pak zní i pěkně na čistý zvuk a umí to hrát i trochu jako Vox... má dva kanály, každý své korekce. A nebo zkusit modernější Orange Rockeverb 50

no a k zástupcům usa soundu - myslím, že nějaká ta mesa by špatná být nebyla, na čistém kanálu je to takové fenderovité a zkreslení je řízné dostatečně...

ono je to stejně všechno střílení do tmy, protože aparátů je tolik, že i kdybys vybral jednu značku, tak pak můžeš měsíce hledat konkrétní výrobek té firmy, co ti sedne... a pak si k tomu ještě můžeš třeba roky hledat box, že...
micafica

Příspěvek od micafica »

Díky všem za rady a porady a čekám na další .... Pokud bude mít někdo tip, kde vyzkoušet Riveru, tak budu vděčný - vím, že je v Brně, ale kdyby to bylo někde v Praze, tak bych to kvitoval.

Jinak se těším na další rady a předem děkuji ....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S Riverama je to těžký, v ČR se moc neprodávají. Kytary.cz je dřív měly v nabídce, dokonce byly i na prodejně, ale nikdo to nekupoval. Navíc měly hlavně ty Chubstery / Pubstery / Clubstery a prý byl u nich velký problém s poruchovostí. (Mimochodem, když jsem málem koupil KR-55 2x12, tak to krachlo na tom, že model, co by delší dobu na skladě za starší a nižší cenu, tak taky odešel...)

Jinak v Praze by měly být k dispozici v K-Audio, což je i český distributor, ale z e-shopu vůbec není poznat, jestli mají něco na prodejně. Zkus se poptat / porozhlédnout...

PetrPeter 1975 - 2008
micafica

Příspěvek od micafica »

Díky za radu ... V K-audiu jsem je dnes vyzkoušel (Riveru 100W 2 a 3 kanál), ale nechytlo mě to ... Nevadí, budeme hledat dál - co mě ale docela chytlo, tak ENGL - je s nimi FOKUS na Muzice ... Tak uvidíme ... Jinak díky za rady a těším se i na další ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Fokus Engly distribuuje. Nicméně jsem slyšel od člověka, co se zná s jedním z provozovatelů Fokusu, že to je s Englama zlý a moc neprodávaj, takže docela uvažují, že s tím seknou. Což by pro tebe mohlo být zajímavý, protože to by se rovnalo vyprodávání skladových zásob. Tomu člověku, od kterýho to mám, chtěli prodat novýho Blackmora za cca 25 000. Nicméně je to info asi 2 měsíce staré, nevím, jak to vypadá ted a jestli si to nerozmysleli.

Navíc i kytary.cz mají u Englů asi docela dobrou smlouvu, protože i u nich je možnost ho dostat za docela rozumnou cenu...

Jinak jen tak pro zajímavost, co jsi zkoušel za Rivery?

PetrPeter 1975 - 2008
micafica

Příspěvek od micafica »

Nero píše:Jinak jen tak pro zajímavost, co jsi zkoušel za Rivery?
Zkoušel jsem Rivera Fandango 100W Top a Fandango 55W Top, ale bohužel neměli originální box a hrál jsem přes LINE6 box. Moc mě to nepřesvědčilo - velice složité ovládání, zcela záhadné přepínání kanálů a neý bych z toho něco dostal, tak bych musel dlouho kroutit .... Engla jsem na Muzice prubl a Blackmore mě naprosto přesvědčil.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

micafica píše:
Nero píše:Jinak jen tak pro zajímavost, co jsi zkoušel za Rivery?
Zkoušel jsem Rivera Fandango 100W Top a Fandango 55W Top, ale bohužel neměli originální box a hrál jsem přes LINE6 box. Moc mě to nepřesvědčilo - velice složité ovládání, zcela záhadné přepínání kanálů a neý bych z toho něco dostal, tak bych musel dlouho kroutit .... Engla jsem na Muzice prubl a Blackmore mě naprosto přesvědčil.
hele nechci nic říkat ale ty line6 boxy jsou docela tragické
skus si to přez něco normálního
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Asi tak, ty Line6 nehrají - slyšel jsem Engla Fireball přes fullstack englů a pak přes fullstack line6 a je to absolutně o něčem jiném, ty line6 opravdu nehrají... Nicméně ty Rivery jsou dost specifický apce, každému prostě nesednou. A na druhou stranu - Blackmore je parádní apec.

PetrPeter 1975 - 2008
Ferino

Příspěvek od Ferino »

micafica píše: .... Engla jsem na Muzice prubl a Blackmore mě naprosto přesvědčil.
Nero píše: - Blackmore je parádní apec.
Hošani pšššt, ještě se to tady roznese a všichni to budou chtít.... :lol:
Všem ostatním vzkazuji, kupujte raději maršálky a mesiny, ty jsou IN. :twisted: :D
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
micafica

Příspěvek od micafica »

Ferino píše:
micafica píše: .... Engla jsem na Muzice prubl a Blackmore mě naprosto přesvědčil.
Nero píše: - Blackmore je parádní apec.
Hošani pšššt, ještě se to tady roznese a všichni to budou chtít.... :lol:
Všem ostatním vzkazuji, kupujte raději maršálky a mesiny, ty jsou IN. :twisted: :D
JJJ - to jsi mi přímo vyrazil z úst - takto jsem o tom také přemýšlel!!!! Naprosto chápu!!!!!
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nero píše:Asi tak, ty Line6 nehrají - slyšel jsem Engla Fireball přes fullstack englů a pak přes fullstack line6 a je to absolutně o něčem jiném, ty line6 opravdu nehrají... Nicméně ty Rivery jsou dost specifický apce, každému prostě nesednou. A na druhou stranu - Blackmore je parádní apec.
Naprosto souhlasím , line6 dělá akorát bordel , seděl jsem od toho engla cca 2 metry a byl to děs běs, v tu chvíly měl randall rg100 absolutně navrh až jsem se divil , line6 nebrat :!:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
micafica

Příspěvek od micafica »

Tak, ...a je to, už jsem to přivezl ... ENGL - RITCHIE BLACKMORE SIGNATURE a boxík ENGL 4x12 V60. Je to maso, maso, maso - super !!!!!!
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

micafica píše:Tak, ...a je to, už jsem to přivezl ... ENGL - RITCHIE BLACKMORE SIGNATURE a boxík ENGL 4x12 V60. Je to maso, maso, maso - super !!!!!!
Gratuluju , nezapomen v UG postnout fotky a taky nějakou tu sviticí lampičku :D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“