Můžu umět zpívat i já?
Pravidla fóra
-
Sandy.Velson
Re: Můžu umět zpívat i já?
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jak zpívat přes bránivi a jak před hlavu.A co je lepší???A jak je to se zpíváním přes nos?A za jakých podmínek si ničím hlasivky?Díky moc
x x
Klídek, budeš znít jako Dave Mustaine z Megadeth 
[jinak jeho hlas se mi docela líbí, je to něco jiného, než blití do mikrofonu, nebo mňoukání]
Hlasivky ničit? Asi když se snažíš dostat výš, než se normálně dostaneš, nebo když řveš...
[jinak jeho hlas se mi docela líbí, je to něco jiného, než blití do mikrofonu, nebo mňoukání]
Hlasivky ničit? Asi když se snažíš dostat výš, než se normálně dostaneš, nebo když řveš...
- flower.child
No tak, bránice a hlavový tón patří k sobě jako monitor a počítač...
:D...POkud se neopřeš do bránice ničíš si hlas, můžeš zpívat falešně... dále pokud nezpíváš hlavovým tónem znamená to , že se neopíráš o bránici a hlas nezní moc hezky...A navíc, nemá to kde rezonovat..Hlavový tón je jakoby rezonance tónu v hlavě...
A když se zpívá přes nos, tak to je uplně špatná technika:D to se úplně vymyká hlavovému tónu:P
jinak nádech do nránice si nejlíp uvědomíš, když si lehneš a vnímáš jak se nadechuješ..břicho se ti jakoby zvedá nahoru, tak to je ten uplný základ.
A když se zpívá přes nos, tak to je uplně špatná technika:D to se úplně vymyká hlavovému tónu:P
jinak nádech do nránice si nejlíp uvědomíš, když si lehneš a vnímáš jak se nadechuješ..břicho se ti jakoby zvedá nahoru, tak to je ten uplný základ.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na nádechy a přídechy si dej pozor, dýchá se do břicha a hrudníku, ale ne do ramen. Kde kdo se nadechne do ramen - zvednou se, tím si omezí hlasové spektrum. A délka tónu je kratší. Dobré je trénovat s rukou na bříchu, protože si uvědomuješ nádech do břicha a hrudníku.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Počkat počkat, tak teď v tom mam docela bramboračku... když se zpívá rezonancí lebky, tak je to dost blbě zvučitelná záležitost, ne? Teda co se týče porozumění textům atd.? Tu bránici chápu, větší nádech, plynulejší práce se vzduchem, ale tu hlavu?flower.child píše:No tak, bránice a hlavový tón patří k sobě jako monitor a počítač...:D...POkud se neopřeš do bránice ničíš si hlas, můžeš zpívat falešně... dále pokud nezpíváš hlavovým tónem znamená to , že se neopíráš o bránici a hlas nezní moc hezky...A navíc, nemá to kde rezonovat..Hlavový tón je jakoby rezonance tónu v hlavě...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Vliv této "rezonance v hlavě" na výsledný tón těžko dokážeš. Jde o to, že pokud je hlas dobře podepřený dechem, hlasivky pracují jak mají a hrdlo je správně uvolněné, skutečně se zvuk přenáší i na hlavu, to ale není slyšet. Jen podle toho poznáš, že tvoříš kvalitní tón. Hlavní rezonance je v plicích, i když se někteří zpěváci možná budou hádat. Ale vzhledem k tomu že vintage tremolo na Fenderu funguje lépe než na Staggu...Stanley píše:Počkat počkat, tak teď v tom mam docela bramboračku... když se zpívá rezonancí lebky, tak je to dost blbě zvučitelná záležitost, ne? Teda co se týče porozumění textům atd.? Tu bránici chápu, větší nádech, plynulejší práce se vzduchem, ale tu hlavu?flower.child píše:No tak, bránice a hlavový tón patří k sobě jako monitor a počítač...:D...POkud se neopřeš do bránice ničíš si hlas, můžeš zpívat falešně... dále pokud nezpíváš hlavovým tónem znamená to , že se neopíráš o bránici a hlas nezní moc hezky...A navíc, nemá to kde rezonovat..Hlavový tón je jakoby rezonance tónu v hlavě...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- flower.child
Jo... asi máte pravdu, že jsem to napsala dost zamotaně...
Omlouvám se
....Hlavový tón je samosebou důležitý.Při jeho použití musí být zapojená bránice.Tón zní plně a rezonuje a je to jenom dobře! Hlavový tón dodá na plnosti hlasu.dle mě.
- flower.child
Hlavní rezonance je v plicích, i když se někteří zpěváci možná budou hádat.
Rezonance v plicích? Můžeš to nějak přiblížit? Já myslela že rezonují hlavně hlasivky:P
Rezonance v plicích? Můžeš to nějak přiblížit? Já myslela že rezonují hlavně hlasivky:P
Jednoduše, použitím přirovnání k reprobedněflower.child píše:Rezonance v plicích? Můžeš to nějak přiblížit? Já myslela že rezonují hlavně hlasivky:P
A k tomu hlavovému tónu - to je podle mě typická záměna příčiny a důsledku. Ty tvrdíš že když se zpívá tak, že se tónem rozvibruje hlava, způsobí to, že tón zní plně. Já tvrdím že když tón není ničím zbytečně tlumený a tím pádem zní plně, hlava se důsledkem toho znatelně rozvibruje
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Rezonance při zpěvu se představí nejlíp jako klasická kytara . Když zpívám přes rezonaci , tak používám hrudník jako španělka tělo, aby z ní šel ten hlasitej zvuk. Celý je to založený na odrazech zvuku. Je to o tom načit se zvuk , nevim jako to říct, prostě nevydat ten zvuk jenom ze sebe , ale nabrat ho do sebe. Většinou je to záležitost opery, nebo to tak působí, ale dneska se bez týhle techniky neobejdete. Třeba Serj Tankian, M. Shadows z českých Langerová, Bílá...spíš je těší najít zpěváka, kterej rezonanci nepoužívá.
http://www.youtube.com/watch?v=Y8IQrpLXw4o
celou písničku zpívá v pohodě a v čase 2:44 zapojí rezonanci a ve vteřině se mu zasílí hlas...
http://www.youtube.com/watch?v=Y8IQrpLXw4o
celou písničku zpívá v pohodě a v čase 2:44 zapojí rezonanci a ve vteřině se mu zasílí hlas...
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
- flower.child
Děcka jak se máte?
zpíváte zpíváte??