Zesilovač pro HC, crossover, N-metal ???????

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač pro HC, crossover, N-metal ???????

Příspěvek od turbo_MaCk »

s kolegou se znám osobně (právě mi volal zkouší v hudebninách aparáty). To Sgčko co má brzdí (zejména v tomto stylu) stock snímače. Sami o sobě nemaj zrovna konkrétní zvuk. ten ketner mě nepřesvědčil, že umí hrát dobře ikdyž nějaké zvuky do určitých stylu se tam nakroutit daj. Jelikož se pohybuju v trochu jiných zvucích, asi neporadím tak uplně.
Rád bych doplnil, že kytara by měla být podladěná. Styl je HC-crossover. Student opravdu je (jsme spolužáci) a popravdě já osobně nikdy 15tisíc pohromadě neměl (to že mám asi 20tis jen v pedalboardu je pravda, ale to se sešlo postupně, ne naráz).
Vkaždým případě je smyslem poradit, co má vybrat. Ano je tu alternativa, že se v maturitním ročníku vysere na školu a bude dělat pasáka, ale asi vidí svou budoucnost trochu jinak.
Teď sem s ním anposledy mluvil, tak říkal něco ve smyslu, že našetří 40tisíc na mesu, 20 na box a 30 na kytaru, protože hrál na jakousi sestavu a byl unešenej. Vkaždým případě podle mě bude rád, když s tím že prodá kytaru a kombo + 15tis co má bude disponovat 30 000,- za což má jen kytaru a muše si brnkat nasucho u táboráku. osobně si nemyslím, že marshall je na takovou muziku ideál... Ikdyž sou i docela profláklí kapeli, co třeba na tu 900stvoku či 2000 drtí tvrdší styli. Např Rattle bucket (dokonce má v boxu greenbacky). Myslím ale že za 30tisíc se už dá hrát (beztak se ta investice málokomu vrátí).
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Moleek píše:Pslechni bandzone.cz/pavilon9 (Třeba songy Ty, Tak co), hraje čistě přes JCM900 a přijde mi to jako peckoidní zvuk na HC
Pavilon bylo dobré zmínit, to je velmi reprezentativní kapela, ale pokud tuším správně tak kytarista teď tu JCM900 prodal. Jinak na živo měli zvuk luxusní.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Red Bull píše:
Moleek píše:Pslechni bandzone.cz/pavilon9 (Třeba songy Ty, Tak co), hraje čistě přes JCM900 a přijde mi to jako peckoidní zvuk na HC
Pavilon bylo dobré zmínit, to je velmi reprezentativní kapela, ale pokud tuším správně tak kytarista teď tu JCM900 prodal. Jinak na živo měli zvuk luxusní.
Měl dvě a hnal to do dvou boxů, teď jim přišel druhej kytarista, tak už nepotřebuje dva aparáty. :wink:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Osobně bych radil nějakýho Engla - Thundery a Screamery se dají na bazaru sehnat poměrně výhodně, qwer případně zmiňoval Fireballa, ale s tím už to bude složitější. Nicméně tahle varianta asi počítá s tím, že dáš trochu víc peněz. Thundera bys kolem 15 ještě sehnat mohl (s hodně velkým štěstím), ty ostatní ne. A kdyby ses náhodou rozhodl třeba přidat a zvýšit limit na 20 000 - což bych ti hodně doporučoval, tak by se ti mezi Engly mohla navézt i Mesa Caliber.

Nicméně oba tyhle výrobci jsou zvukově daleko daleko od Marshalla a jeho devítikila, takže je otázka, nakolik lpíš na tomhle zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DirX

Příspěvek od DirX »

pavel2 píše:ENGL, MESA, některý Randally - zvukaři budou spokojeni
Nemyslím si že by ENGL byl HC aparát, teda až na pre-amp E-530 ten je HC aža až.....jinak ty bugery taky doporučuju na youtube je jeden maník co má 6260 nebo 6262 a hraje na to hatebreed a ten zvuk má fakt koule!ostatně je to kopie 5150 což je mezi HáCéčkáři velmi proslulý aparát....
Edit-z ENGLu teda jěště thunder a sremaer...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
shmootik

Příspěvek od shmootik »

turbo_MaCk píše: Rád bych doplnil, že kytara by měla být podladěná. Styl je HC-crossover.
neni pravda, důkazem nechť mi jsou první tři alba pro-pain, celý sick of it all, první album dog eat dog. důkazů bude víc, ale já si na ně zrovna nevzpomínam.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Soulreaver

Příspěvek od Soulreaver »

Nero píše:Mesa Caliber.
Mohl bys mně Nero prosím napsat víc o té Mesa Caliber? Jak daleko je to od zvuku starýho dobrýho rectifiera?

Musím přiznat, že můj vysněnej aparát je právě Rectif ale ten jsem viděl v komisi za 40K a to doopravdy neposkládám... MYslím, že kdybych si půjčil někde u lichváře, tak bych byl schopnej poskládat i těch 20litrů ale tak tak a s odřenýma ušima... Čistě teoreticky, kdybych našel na ulici pětilitr a mohl do tý hlavy dát i těch 20litrů... O jakejch aparátech by se začalo mluvit?

BTW. Děkuji všem za příspěvky, jsou velmi užitečné! 8)
Soulreaver

TAk to každopádně, právě proto je zatím na prcní místě tenhleten aparát, jednak pro ten zvuk, taky pro jeho celkem pohodovou cenu a hlavně proto, že náš kytarista, který na 900 hrál několik let a před pár lety přešel na JCM 2000 DSL tvrdí, že 900 je ještě HiGainovější a jde na něm vykouzlit ještě lepší HC zvuk a to musím říct že už i ten dvoulitr je mi docela sympatickej...

NAproti tomu tu stále stojí jako strašák fakt, že zjišťuju s pořád větší frekvencí, že SG je prostě špatně... Že by to chtělo nějakýho sedmistrunnýho řezníka....:-(

Ovšem to vyřeším až po matuře, jelikož to budu mít čas jít makat a vydělat nějaký kačky na pořádnou kajtru...
Teď aspoň ta hlava :twisted:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Soulreaver píše:
Nero píše:Mesa Caliber.
Mohl bys mně Nero prosím napsat víc o té Mesa Caliber? Jak daleko je to od zvuku starýho dobrýho rectifiera?

Musím přiznat, že můj vysněnej aparát je právě Rectif ale ten jsem viděl v komisi za 40K a to doopravdy neposkládám... MYslím, že kdybych si půjčil někde u lichváře, tak bych byl schopnej poskládat i těch 20litrů ale tak tak a s odřenýma ušima... Čistě teoreticky, kdybych našel na ulici pětilitr a mohl do tý hlavy dát i těch 20litrů... O jakejch aparátech by se začalo mluvit?

BTW. Děkuji všem za příspěvky, jsou velmi užitečné! 8)
Caliber nemá s Rectem nic společného, Caliber spadá do zvuků mes Mark a to je doopravdy naprosto jiná větev této firmy. Zvuk Calibera je tvrdý a ne tak moderní jako Recto.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Soulreaver

Red Bull píše:Caliber nemá s Rectem nic společného, Caliber spadá do zvuků mes Mark a to je doopravdy naprosto jiná větev této firmy. Zvuk Calibera je tvrdý a ne tak moderní jako Recto.
A kterej je lepší na HCčko? NA Caliber jsem nehrál nikdy a pokud vím tak jsem ho neslyšel ani na koncertě...:-(
Popřípadě, víš o nějaké kapele která by měla slušný nahrávky Calibru třeba na BandZone?
DirX

Příspěvek od DirX »

Lepší je přece ten který se bude víc líbit tobě ne? :D Na calibera hraje kytarista z HC bandy barricade mrkni na badnzone....a nebo když chceš rectifier tak si nech u Zemana(DORD) udělat kopii ne?Za 17tis máš krásný dvoukanál který hrajo SKORO stejně ....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono se zas leccos da dohnat grafickym EQ ve smycce, ale i bez nej si myslim, ze by se na Calibera daly hrat velky tvrdarny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Soulreaver

Dík za typ na kapelu...
Jasně že lepší je ten co se mi bude lbit, ale jestli má vůbec cenu ten Caliber zkoušet... Vůbec nic o tom aparátu nevím :-(

Teprve tady si lověk uvědomí, jak moc toho vlastně neví... Nestačí sakra jenom umět hrát na kytaru ????
:D :D :D :D :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mrkni se na ukazky na YouTube, to by ti mohlo rict vic. A hlavne je ber s rezervou, kvalita zaznamu je kolikrat spatna a schopnost autoru nastavit si zvuk jeste horsi :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Soulreaver

Koukal jsem na ty Barricade, neni to špatný ale potřeboval bych si k tomu aparátu sednout sám a trochu ho projet... :twisted:
NihilisticWonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NihilisticWonder »

Nero píše:Osobně bych radil nějakýho Engla - Thundery a Screamery se dají na bazaru sehnat poměrně výhodně, qwer případně zmiňoval Fireballa, ale s tím už to bude složitější. Nicméně tahle varianta asi počítá s tím, že dáš trochu víc peněz. Thundera bys kolem 15 ještě sehnat mohl (s hodně velkým štěstím), ty ostatní ne. A kdyby ses náhodou rozhodl třeba přidat a zvýšit limit na 20 000 - což bych ti hodně doporučoval, tak by se ti mezi Engly mohla navézt i Mesa Caliber.

Nicméně oba tyhle výrobci jsou zvukově daleko daleko od Marshalla a jeho devítikila, takže je otázka, nakolik lpíš na tomhle zvuku.
Súhlasím s Englom....nie len preto, že ho vlastním, ale skúšal som dosť veľa aparátov, z Engla síce okrem mojej len Fireball, ale toto sú podľa mňa aparáty s obrovskou výkonovou a zvukovou rezervou, čiže ako stvorené na novodobý metalový zvuk (a nielen naňho). A pri tých smiešnych cenách, za aké sa dajú tieto hlavy zohnať v 100% stave na bazároch, je to bezkonkurenčná voľba.
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
Hemi

Příspěvek od Hemi »

....jenom krátká obrana....

TO: Red Bull
nic nezavrhuju a nevhodný se mi zdálo to SG, nikoliv firma Epiphone (několik let jsem byl spokojeným majitelem LP Epiphone)..........dále.........Psal jsem o tom, že je dobrý vědět a mít kvalitní repro. Nikdo neřek že musí mít box 4x12, to sis vymyslel!! Hlášky typu "že je tu každý obětí konzumního stylu hudby" nebo "móda beden a značek Vám diktuje na co budete hrát" :D To sou zábavný slogany, ale fakt debilní a uplně mimo mísu.....to doufám nemyslíš vážně :D

TO: shmootik
pane kolego, naprosto souhlasim. Sám jsem měl taky v ruce Gibsony za 70tis. který měli nezabroušený pražce a celkově to byl děs. Takže opět, proti firmám nic nemám a některý Epiphony (zvášť ještě z Hořovic) jsou výborný nástroje.

TO: Soulreaver
pardon jestli se ti zdál můj příspěvek nějak agresivní - neměl bejt. Spíš píšu s nadsázkou. Já rozhodně nejsem žádnej vatař a svojí aparatůru mám složenou s věcí střední cenový třídy!! Chtěl jsem ti jenom napsat jeden názor.

Celkově, klid - nepijte tolik kafe :D a nevymejšlejte si něco, co nikdo netvrdí. Peace, jenom si povídáme.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Soulreaver

Co si myslíte o Kettner TUBE100? Myslíte, že by se dal použít k dosažení kýženého HC zvuku, tak jak jsem jej popisoval v uvodu topicu??

Edit: Bude lepší KettnerTUBE100 nebo ENGL FIREBALL 60W???
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Soulreaver píše:Co si myslíte o Kettner TUBE100? Myslíte, že by se dal použít k dosažení kýženého HC zvuku, tak jak jsem jej popisoval v uvodu topicu??

Edit: Bude lepší KettnerTUBE100 nebo ENGL FIREBALL 60W???
http://www.youtube.com/watch?v=uO1HArE0hAg
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

A co Peavey Windsor? http://www.myspace.com/wolfbrigadeofficial mně osobně ten zvuk přijde na hc výborný
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“