Výměna lamp .. komplet

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Hele, tak teď já. Taky bych chtěl časem měnit lampy, protože ty, co v tom kombu byli (Laney VC50), když jsem ho koupil, jsou možná původní (cca 10 let) a každá svítí jinak, takže hádám, že se za chvíli rozloučí. To se opět týká preampu i konce. V okolí ale taky nevim o nikom, kdo by tyhle opravy dělal a nevím, jestli si na to troufnu sám. Problém je v tom, že Neznám ani schéma zapojení těch lamp, kterejch je mimochodem jen v preampu 6 :roll: ...
Taky bych chtěl trochu pozměnit zvuk, protože teď je až moc řezavej (moc výšek). Na tom se shodla i většina lidí v recenzích na Harmony Central. Koncový lampy jsou tam 2x Sovtek 6l6, ale dají se tam dát i el34, na to je tam přepínač. Hádám ale, že bych potom stejně musel doladit bias, což taky moc nevim, jak se dělá... Poradíte mi i něco jinýho, než abych se obrátil na odborníka? Možná to tak ale časem stejně udělám, nechci to úplně zmršit...
Jo, taky jse se chtěl zeptat, kde je nejlepší koupit ty lapy? viděl jsem nejlevnější na www.ges.cz, ale to jsou nejspíš opravdu rovnou od výrobce, bez vybírání a zjišťování parametrů... No prostě se mi nechce utratit za výměnu lamp tolik, co za nový kombo :?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
mi-lan

Příspěvek od mi-lan »

Re: Isacs - dokrmeni Marshalla.
Na dokrmovani Marshallu jsou nejlepsi vysledky s efekty Overdrive,
dobre funguji Bossy, distortiony to neni moc ono. :? Taky se da paradne dokrmit napr. jenom equalizerem GE7, to mne fungovalo lepe nez-li OS2 od Boss.
mi-lan

Příspěvek od mi-lan »

RE:Little.Sick.Fish
Precti si muj prispevek na zacatku, jinak pokud nechces tak urvanej zvuk pouzij lampy JJ, jsou zvukove mekci a kulatejsi i u 6L6, i kdyz osobne si myslim ze Laney slusi vice EL34 a zase se da vybrat pokud chces lampy ktere kresly pozdeji pouzij Elektro-harmonix, pokud chces kulatej britskej zvuk a aby konec zacal driv kreslit pouzij opet JJ. Ono totiz na kazdym aparatu to funguje trosicku jinak a je potreba to vyzkouset, ja mam kombo s 2xEL84 (Peavey Classic) v konci, mam lampy Sovtek, JJ a Elektro-harmonix no a s Elektro - harmonix je ten zvuk naprosto bombastickej a zni to kombo jako aparaty z prvni ligy!
Jinak mam jeste nejake lampy do zasoby original Tesla ale osobne z nich nadsen nejsem, soucasny Elektro-harmonix se mne osobne jevi jako lepsi
volba.
Jinak lampy nakupuju prave v GESu.
Jinak mam jeste delanej konec s 2xEL34 a tam pouzivam naprosto jednoznacne lampy Elektro harmonyx.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Little.Sick.Fish píše:Hele, tak teď já. Taky bych chtěl časem měnit lampy, protože ty, co v tom kombu byli (Laney VC50), když jsem ho koupil, jsou možná původní (cca 10 let) a každá svítí ........... atd, atd....
Honza Běhunků v Budějcích na Sadech v Melodii je snad i jednim z firemních hráčů a s Laney si dost rozumí - ten by ti měl rozhodně poradit, co s tim dál...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Jens Ludwig píše:
Little.Sick.Fish píše:Hele, tak teď já. Taky bych chtěl časem měnit lampy, protože ty, co v tom kombu byli (Laney VC50), když jsem ho koupil, jsou možná původní (cca 10 let) a každá svítí ........... atd, atd....
Honza Běhunků v Budějcích na Sadech v Melodii je snad i jednim z firemních hráčů a s Laney si dost rozumí - ten by ti měl rozhodně poradit, co s tim dál...
OK, asi tam zajdu, jen jestli bude zrovna mít náladu a bude sdílnej :wink: ... Všim sem si, že taky používal na něco Laney VC50, tak uvidíme, co mi o tom řekne.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem byl za Běhunkem a pár věcí jsem se dověděl. Prý v tom Laney VC50 měl repro Celestion Vintage 30, což se mohlo podepsat na zvuku ve smyslu oříznutí nepříjemnejch výšek při zkreslení, ale poradil mi, ať nejdřív vyměním lampy v konci, doporučil mi 6l6 jak jinak, než od Mesy, kdyby to nepomohlo, tak vyměnit preampový a až pak kdyžtak hrotit ty repráky. Asi s tou výměnou budu muset začít, protože mi přestal jít reverb a svítit jedna preampová lampa, což spolu asi přímo souvisí :lol: Nejspíš si nakoupím víc značek těch preampovejch a budu laborovat. On říkal, že nejdůležitější jsou tam tak 3, nebo 4 lampy v preampu (je jich tam celkem 6), tak budu zkoušet a zkoušet.
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna lamp .. komplet

Příspěvek od AlienW »

zdravim borci chtel bych se zeptat. kamosovi odchazi preamp. lampy. proste uz malo kresly. ma valvekinga takze 3x 12AX7. chtel bych se zeptat co koupit. Elektro harmonix, sovtek nebo JJ. nechci s tim zahuhlanej zvuk. chci proste hutnou riznou pilu kde bude dost gainu ale hlavne citelne. slysel jsem ze sovtek jsou moc zahuhlane.tak diky za rady
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

JJ mi přijdou nejspolehlivější. Ale sou mín brajt než EHX...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

dobre jsou i tungsoly, ty kresli hodne a pritom si zachovavaji slusny charakter zvuku... rozhodne jedny z nej preampovek, co se ted delaji
maf

Příspěvek od maf »

pěkny večer
pročítam si zdejší forum,a potřeboval bych poradit.kdy se maji menot lampy v kombu?
abych to upřesnil:syn hraje na peavey vk 212,ma ho cca 1 1/roku.pravidelne jednou tydně ma zkousku(cca 2hod)a cca 1x2 mesicne nejake to vystoupeni o delce max 1hod.ted prisel s tim že je třeba vymenit lampy.na muj dotaz jak to zjistil,tvrdi že se zmenil zvuk komba.přiznam že ja osobně změnu neslyším,ale nejsem "znalec",dá se říct že "přeslechnu" i nějaké to "falešné brnkání"....prostě nejsem muzikant no:-)...
a ted opravdu nevim zda mě jenom "nehoupe" a nechce pouze vymenit rty lampy.mužete mi někdo poradit zda to kombo ma narok na§ vyměnu nebo ma ještě čas :) ...
a pokud ma narok na vymenu,jake lampy by jste doporučily,a zda se to da udělat doma.take jsem se neco dočetl o biasu,ale někdo tady tvrdi že tyto komba ho nemají,že se pouze vyměni lampy za nové.tak pokud by jste mohl někdo poradit budu vděčny...jen pro představu co hraje kvuly druhu těch lamp :http://bandzone.cz/satanclaus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli tam má rok a půl původní tovární lampy, tak bych si troufal tvrdit, že si vyměnit zaslouží...

Jinak výměna lamp přesně v tomto aparátu se řešila zde - komba-zesilovace-reproboxy/peavey-valve ... 20118.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
maf

Příspěvek od maf »

ok.děkuji za odpověd.jen se jeste optam.zjistil jsem že v kombu jsou ještěnějake dalsí 3lampy?ty se maji take menit?tzn.4x 6L6GC, 3x 12AX7?
nebo stači ty 4kusy?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stačí ty 6L6... To jsou koncové lampy a ty mají výrazně nižší životnost než preampovky, což jsou ty 12AX7. Ty samozřejmě lze vyměnit taky, možná by se změnil charakter zvuku, ale není to nutnost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“