kytara do 4000kč
Pravidla fóra
kytara do 4000kč
hraju asi 8 měsíců a s moji kytarou nejsem zrovna spokojen.
(má pořad velký dohmat) hraji hlavně rock a metal. a spiš sola. potřeboval bych poradit asi o nákupu nové, levné a ucházejicí kytary. prosim poradte
CORT X-2 super strat red metallic
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
Re: kytara do 4000kč
No ja nedavno koupil Washburn N1 a musim rict,ze je to za ty prachy supr kytara.(rikali to i dva znamy,kteri se v kytarach fact vyznaji a pochvalovali mi ji).Osobne ja hraju taky rock a ten se mi na ni paci,ale na zhodnoceni tu necham prostor radsi zkusenejsim,abych ti nerikal blbosti.(nejsem v tom jeste zbehly)
zajíma mě hlavně dohmat, nikde se nikdy neuvádí
co tato kytara?
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 35:0:0:1:0
co tato kytara?
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 35:0:0:1:0
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
- Johndie
- last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
- Kontaktovat uživatele:
dohmat se neuvádí proto, že jde seřídit. Aspoň u kytar s tuneomatic kobylou (les paul)
dohmat se dá seřídit snad na každý elektro kytarový kobyle co si vybavuju... šroubovák a hrrr na ně pokud tě trápí jenom ten dohmat.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sice nezmiňuješ, co ted za nástroj máš, nicméně koupí kytary za 4000 si nikam nepomůžeš. Bude to pořád stejná kvaliuta materiálů, stejné zpracování, stejný zvuk.
A jak bylo řečeno, dohmat se dá seřídit.
A jak bylo řečeno, dohmat se dá seřídit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Odkud jsi? Někdo ti to určitě za flašku seřídí, navíc Nero má pravdu v tom, že za čtyři tisíce si moc nepomůžeš. Daleko víc než nová kytara pomůže seřízení.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dohmat = výška strum nad hmatníkem, potažmo pražci (action) se sice u různých typů konstrukcí kytar uvádí, ale je, jak již zde bylo mnohokrát popsáno individuální. Pro začátečníky je lepší nižší. Pokud je kytara aspoň trochu solidní, dá se dobře seřídit. Seřízením prohnutí krku (truss rod - věšinou pod krytkou na hlavě krku, méně na jeho konci), v součinnosti s nastavením kamenů (typ stratocaster, telecaster-tady je to horší, jelikož na jednom kameni jsou dvě struny). U tune-o-matic stavěcímy šrouby na jedné a druhé straně kobyly, samože taky s nastavením prohnutí krku. Popsáno zde na fóru i v odborných časopisech jakož i Google ví!Johndie píše:dohmat se neuvádí proto, že jde seřídit. Aspoň u kytar s tuneomatic kobylou (les paul)
Naposledy upravil(a) duri dne 19.09.2009 0:46, celkem upraveno 1 x.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
A ještě bych dodal - při nastavování nižšího (vlastně i vyššího action = dohmatu) se mění výška strun nad snímači. Pak může být ovlivněn zvuk i sustain ... Ale výška snímačů se dá taky seřídit ...
A právě u levných (samozřejmě jak pro koho) kytar bych se nebál experimentovat a nastavovat. A úplně nejlépe na cizích

A právě u levných (samozřejmě jak pro koho) kytar bych se nebál experimentovat a nastavovat. A úplně nejlépe na cizích
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
-
dfleischer
přesně,pohrát si z výstuhou krku a kobylkou,a z těch levnějších kytar doporučuju Bach (bachmusik.com),nebo nákej pěknej kousek z bazaru (hudebnibazar.cz)
jasny, sladit výšku strun jsem se pokoušel. Na kobilce jsem je pěkně přiblížil ke hmmatníku ale mám problém že nejde zohnout krk! je tam šroub na imbus, ale žádný tam nepasuje. a když pasuje tak přeskakuje. s tím si už nevím rady.
a když nezohnu ani trochu krk tak struny brnkají a ostatní pažce a okamžitě stratí ton.
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
- Johndie
- last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
- Kontaktovat uživatele:
tak to si radši kup za pár korun imbus klíč co tam pasuje než kytaru za 4 tisíce
už jsem vyskoušel všechny co existujou! ajy sem to už brousil.. je to nějaky zarezli 
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
Blbost. Odkud jsi? Někdo se ti na to určitě za flašku mrkne. Pokud jsi to ale brousil, není divu. Vezmi ten, co se ti po zabrání protočil, a změř si který to je. Pak vezmi o číslo větší a ten tam tak dlouho zkoušej nasadit až ti tam najednou přesně zapadne. Bývá to dost těsné, aby se to nemohlo omačkat. Většinou je to myslím šestka.johny_cze píše:už jsem vyskoušel všechny co existujou! ajy sem to už brousil.. je to nějaky zarezli
A kdyby to nešlo, kytaru mi pošli, máme tady recyklační kontejner do kterého patří kytary, já ji tam vyhodím
hele, seš blázen? je tam trojka imbus ale prostě to nejde! ani prd, nezapadne a když náhodou po sto pokusech jo, tak přeskoči. už si nevim rady....
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
Zklidni se trochujohny_cze píše:hele, seš blázen?
Zajdi za kytarářem! Seřízení tě bude stát tak od 3 do 5 stovek... věř tomu, že on s tím imbsem nějak pohne. Seřídil mi i behringer strata, který měl pak tak nízký dohmat, že jsem na to ani neuměl hrát 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
a ten imbus je č. 3, to znamená 3mm. sorry, diky za rady. nevim kde nějakyho kytaraře najdu ale skusim to.
RANDALL RX25RM
RANDALL RX25RM
Co to je za kytaru?
obycejne byva 5 mm imbus..
Taky jsem čuměl jak puk - proto jsem se radši přeptalmrkendy píše:Co to je za kytaru?obycejne byva 5 mm imbus..