Ty snímače tak mají vypadat, jsou to normální staggered singly. Ty pólové nástavce jsou různě dlouhé proto, že každá struna způsobuje trochu jinak silné změny magnetického pole, a různou výškou pólových nástavců se to do jisté míry kompenzuje.charv píše:Zdravím,
mám Strata od BaCHa a zpracování se mi zdá moc dobré ( nikde nic nepřečuhuje, nic se nekroutí ) jenom tam mam staré snímače ( nejsou finance na výměnu ) a zaráží mě u toho, že na každou strunu je magnet jinak vysoko, má to nějaký význam? Navíc pěknej kus dřeva, bez laku asi mahagon ( kytaru jsem nekupoval já tak nevím, ale je težká jak bejk )
BaCH
Pravidla fóra
Re: BaCH
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dneska sem se byl podívat v BDDEY ve zlíně. měli tam další dvě lpčka a tele se stratem. Nádherné kytary. nehrál sem na ně ale u lpčka byly tak hnusně nalepené poziční značky na hmatníku že by mně to rozhodně odradilo od koupě. Jinak byly co se týče vzhledu a zpracování perfektní. Co se týče zvuku nevím...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Šel jsem do BaCH LP a je to teda kusanec. Krásné zpracování, krásně se na ní hraje... Zvuk je taky super. Nicméně potřebuje menší seřízení (i když je to určitě kus od kusu jiné + bůh ví, kolik lidí si jí zkoušelo v obchodě), aby nedrnčeli struny o pražce atd...
Určitě doporučuju, kupte, seřiďte a máte doma kvalitní kus za neuvěřitelně dobrou cenu
Určitě doporučuju, kupte, seřiďte a máte doma kvalitní kus za neuvěřitelně dobrou cenu
- ...EDGE...
Ono seridit chce i Gibson, aby hral jak chces a mel jsi z nej maximum.
Jen si trochu rýpnu - hraje 12 takových kytar 12krát líp?Jarouš píše:Mám Bach LP a Strata,jsem naprosto spokojen,protože LP za 73tisíc kč. určitě nehraje 12krát líp a za ty peníze musím jenom doporučit.(jinak hraji již 40let).Čau.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Já tím myslím jako ve zvuku,že tam nebudou o tolik jiskřivější výšky dunivější basy atak.Zpracování bude určitě taky preciznější,ale za to všecko zaplatíš sakra dost peněz.Na té od Bacha někde najdeš něco,ale za ty peníze to oželím.Prostě tam se platí značka a ta je prestižní.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Teď už zcela z vlastních zkušeností mohu říct:
1) Když se naučíš aspoň trochu hrát, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 3 a za 10.
2) Když se s nástrojem sžiješ a pochopíš ho, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 10 a za 30.
3) Když se ti do ruky dostane na delší dobu top nástroj, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 30 a za 70.
Ty rozdíly tam jsou. V každé cenové kategorii samozřejmě jsou horší a lepší nástroje, ať z hlediska objektivního, tak i subjektivního.
1) Když se naučíš aspoň trochu hrát, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 3 a za 10.
2) Když se s nástrojem sžiješ a pochopíš ho, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 10 a za 30.
3) Když se ti do ruky dostane na delší dobu top nástroj, zjistíš, jaký je rozdíl mezi kytarou za 30 a za 70.
Ty rozdíly tam jsou. V každé cenové kategorii samozřejmě jsou horší a lepší nástroje, ať z hlediska objektivního, tak i subjektivního.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Moc hezky napsaný,plně souhlasím.A jinak nechápu proč furt někdo trpí nějakým mindrákem nebo co to je a furt srovnává značky je Bach s Gibsonem...to mi fakt hlava nebereNero píše:Teď už zcela z vlastních zkušeností mohu říct:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
mistře Nero, nechci nijak zpochybňovat vaše zkušenosti, ale jenom ze zvědavosti. čistě po zvukový stránce věci. nechť máme kytaru z povedeného dřeva osazenou vhodnými snímači v kategorii 10-30 a styl hudby někde okolo slayer a stará sepultura, jste schopen jí na studiové nahrávce rozeznat od stejně osazené z kategorie 30-70?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Když tu kytaru necháš zabít snímačema pro tvrdou hudbu a tunou gainu, tak to samozřejmě poznat nejde. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Co je čistě zvuková stránka? To co ti leze z přegainovanýho aparátu nebo to, jak to hraje načisto nebo nasucho?shmootik píše:mistře Nero, nechci nijak zpochybňovat vaše zkušenosti, ale jenom ze zvědavosti. čistě po zvukový stránce věci. nechť máme kytaru z povedeného dřeva osazenou vhodnými snímači v kategorii 10-30 a styl hudby někde okolo slayer a stará sepultura, jste schopen jí na studiové nahrávce rozeznat od stejně osazené z kategorie 30-70?
2) Za 10 - 30 tisíc pořád nebudeš mít top dřevo, stále to může být rostlé lépe, lépe sušené, lépe zrpacovávané, a to stojí peníze.
3) Když na fošnu z modřínu hodíš EMG a pošleš to do Kranka s gainem doprava, tak to bude z nahrávky znít stejně jako kytara za 70 s EMG snímačema.
4) POZOR! Já nikdy neřekl, že rozdílem je jen zvuk. Právě že zvukový rozdíl mezi kytarou za 25 a 50 nebude nikterak markantní (klidně bych řekl, že v mnoha případech nebude žádný), ale to, jak se ti na to bude hrát, jak bude nástroj zrpacovaný, jaké budou použity materiály a komponenty, to je rozdíl.
5) mistra a vykaní si můžeš odpustit, zde si tykáme...
panedge: Díky
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
shmootik píše:mistře Nero, nechci nijak zpochybňovat vaše zkušenosti, ale jenom ze zvědavosti. čistě po zvukový stránce věci. nechť máme kytaru z povedeného dřeva osazenou vhodnými snímači v kategorii 10-30 a styl hudby někde okolo slayer a stará sepultura, jste schopen jí na studiové nahrávce rozeznat od stejně osazené z kategorie 30-70?
Když tě posadím do BMW 530D rok 2008 bude se ti to moc líbit a budeš říkat ,že je to skvělá kára,pak tě vyndám a posadím tě do zvenčí úplně stejnýho BMW ale s přídavným označením M5 a najednou si řekneš ,že tamto zas tak dobrý nebylo a že tohle je fakt jinej level-i když krom motoru a pár blbinek je všechno stejný,lidi venku to nevědí ,ale ty jedeš a víš že řídíš raketu...pro 99% lidí dvě stejný auta,ale ty to vnímáš jinak a stejně je to s těma kytarama ,zvuk může bejt třeba stejnej a na rozdíly ve zpracování ani třeba nepřijdeš hned ,to chce mít tu kytaru doma a po pár tejdnech si řekneš jak se ti na ní vlastně hraje a jaká je to paráda
Edit 530D-170 kw M5-378 kw-já sem v tom jel a málem sem se strachy p....l
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
dobře tak jazykovědný hrátky až jindy
nero: dotaz asi nebyl uplně nejlíp položenej, měl jsem se spíš zeptat, na poměr slyšitelnej/cititelnej rozdíl pro řekněme hi gain. povedený dřevo jsem myslel v daný kategorii, nikoliv nejlepší dřevo co může bejt. a dúvod dotazu byl že jsem měl v ruce na chvilku pár kytar okolo 50 a neměl jsem pocit že by to bylo zas tolik supr a tak jsem chtěl znát názor někoho kdo se jeví jako znalejší v danym směru. čistě zvuková stránka čistej/zkereslenej bych řek že byla definována zmíněnejma kapelama - stylem = čistej téměř nepožíván a jeho význam tam je minimální až žádný.
dotaz bych považoval za vesměs vyčerpávajícim způsobem zodopovězenej.
4) já neřek že si řek
bummer: co jinýho než zabíjení by zabiják s pohřebištěm dělali taky
panedge : a BMV trabant si někdy řídil? to je teprv na plýnky, ale zase se můžeš sázet se spolujezdcem jestli to v danej moment bude brzdit nebo nebude.
a aby tendle canc nebyl uplně total OT: tak se mi u Bachu líbí že třeba SG maj v hodně barevnech provedeních, nebo spíš povrchovech úpravách. dřevo leskej lak/matnej lak se mivzhledově z fotky zvláště líběj
nero: dotaz asi nebyl uplně nejlíp položenej, měl jsem se spíš zeptat, na poměr slyšitelnej/cititelnej rozdíl pro řekněme hi gain. povedený dřevo jsem myslel v daný kategorii, nikoliv nejlepší dřevo co může bejt. a dúvod dotazu byl že jsem měl v ruce na chvilku pár kytar okolo 50 a neměl jsem pocit že by to bylo zas tolik supr a tak jsem chtěl znát názor někoho kdo se jeví jako znalejší v danym směru. čistě zvuková stránka čistej/zkereslenej bych řek že byla definována zmíněnejma kapelama - stylem = čistej téměř nepožíván a jeho význam tam je minimální až žádný.
dotaz bych považoval za vesměs vyčerpávajícim způsobem zodopovězenej.
4) já neřek že si řek
bummer: co jinýho než zabíjení by zabiják s pohřebištěm dělali taky
panedge : a BMV trabant si někdy řídil? to je teprv na plýnky, ale zase se můžeš sázet se spolujezdcem jestli to v danej moment bude brzdit nebo nebude.
a aby tendle canc nebyl uplně total OT: tak se mi u Bachu líbí že třeba SG maj v hodně barevnech provedeních, nebo spíš povrchovech úpravách. dřevo leskej lak/matnej lak se mivzhledově z fotky zvláště líběj
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
to Bummer , Pikus
Nechápu proč by měl silný snímač a high gain zabíjet kytaru. Moje osobní zkušenost je opačná, totiž že teprve u KVALITNÍHO a VELMI vytavenýho aparátu s "tunou" gainu poznáš jak ta kytara hraje, teprve při hraní opravdu nahlas ti aparát dá sežrat co máš za kytaru. Potichu a bez gainu vám apec ukáže prd.
Doma na 15 wat kombo s hlasitostí jen tak tak aby Vás neseřval fotr prostě poznáte kulový a ne jak hraje ta nebo ta kytara. Ty jemný chloupky a tu zrnitost toho zvuku kterou tvoří ta kytara. Za silný zkreslení se nekvalitní nástroj neschová, ba naopak...
Nechápu proč by měl silný snímač a high gain zabíjet kytaru. Moje osobní zkušenost je opačná, totiž že teprve u KVALITNÍHO a VELMI vytavenýho aparátu s "tunou" gainu poznáš jak ta kytara hraje, teprve při hraní opravdu nahlas ti aparát dá sežrat co máš za kytaru. Potichu a bez gainu vám apec ukáže prd.
Doma na 15 wat kombo s hlasitostí jen tak tak aby Vás neseřval fotr prostě poznáte kulový a ne jak hraje ta nebo ta kytara. Ty jemný chloupky a tu zrnitost toho zvuku kterou tvoří ta kytara. Za silný zkreslení se nekvalitní nástroj neschová, ba naopak...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takže na čistý zvuk se qalitní nástroj nepozná... hmmm, zas jsem o něco méně hloupý...njn, člověk se učí celý život, akorát si dej bacha ať fotr moc neseřveP4WELL píše:to Bummer , Pikus
Brzdi... Psal jsem o mé osobní zkušenosti a reagoval jsem na názor :
( Když tu kytaru necháš zabít snímačema pro tvrdou hudbu a tunou gainu, tak to samozřejmě poznat nejde.)
A jestli se nemýlím zmiňoval se tady zvuk ala Slayer a Sepultura, tak proč řešíš čistý zvuk ??? Nebo si maj dát bratři Cavalerové na kytary Single coily ???
Měl jsem v ruce hafo kytar co na sucho a na čistej zvuk hrálo fajn a přes zkreslenej kanál to prostě nebylo ono. Nemělo to harmonický , mělo to vlky atd... Chceš říct že tohle poznáš na čistej zvuk ? Notabene u Les Paula o kterém tady byla řeč ?
Jo a mimochodem Psal jsem " aby Vás neseřval" , ne mě .
Já už jsem na to bohužel moc starej.
Hezký den
( Když tu kytaru necháš zabít snímačema pro tvrdou hudbu a tunou gainu, tak to samozřejmě poznat nejde.)
A jestli se nemýlím zmiňoval se tady zvuk ala Slayer a Sepultura, tak proč řešíš čistý zvuk ??? Nebo si maj dát bratři Cavalerové na kytary Single coily ???
Jo a mimochodem Psal jsem " aby Vás neseřval" , ne mě .
Hezký den
"Tuna gainu" spolehlivě potlačí charakter kytary - i když část rozdílů zůstane pořád.
Harmonický nebo vlky poznáš i nasucho, a když ne (nám starším už sluch ty vysoký frekvence
bohužel bere miň a míň
) tak na kvalitním aparátu na čistej zvuk bez problémů.
Já žádný brutální zkreslení nehraju, takže to posuzuju v podmínkách, ve kterých tu kytaru budu používat.
Možná kdybych hrál hi gain tak bych to dělal jako ty.. každýmu co jeho je..
Harmonický nebo vlky poznáš i nasucho, a když ne (nám starším už sluch ty vysoký frekvence
bohužel bere miň a míň
Já žádný brutální zkreslení nehraju, takže to posuzuju v podmínkách, ve kterých tu kytaru budu používat.
Možná kdybych hrál hi gain tak bych to dělal jako ty.. každýmu co jeho je..
I´m wheels... movin´wheels
Pánové, nemějte mě prosím za pitomce, ale co jsou to ty vlky? Jak něco takovýho poznám?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410