Tremolo/Vibrato

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
citizen.one

Tremolo/Vibrato

Příspěvek od citizen.one »

Cc,
tak jsem si pred nedavnem nahodne poridil kopii Jazz Choruse od Soltona a nejvic me zaujal samozrejme cistej zvuk, hlavne pak kdyz je s efektem tremola, nevite nekdo, ktery efekt by delal stejny zvuky jako tremola z vintage komb? Sice vim, ze boss dela nejaky to TR2, ale nejak se mi to moc nezda, jak to nejni MIJ :D
libi se mi, kdyz to hodne natlaci zvuk, dalsi pozadavek je, aby to idealne melo jen dva potaky - Intensity/Speed a samozrejme co nejlepsi zvuk, na cene nesejde. Takhle drzim soltona jen kvuli tomu zvuku a radsi bych to vyresil krabickou :)
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Nad tremolom som tiez uvazoval, slusny sa mi zdal Pulsar od EHX, ale ten je nejaky prekomplikovany na moj vkus (ma prepinac krivky priebehu a este samostatne nastavenie shape). Najviac sa mi pozdaval prave ten Boss, je jednoduchy a zaroven sa da prepinat medzi sinusovym a stvorcovym priebehom, co by som vyuzil. Ale tebe by mozno viac vyhovoval Carl Martin:
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... 37:0:0:1:0
ma iba nastavenie hlbky a rychlosti a podla popisu sa tvari ako kopia tremol zabudovanych vo vintage kombach.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
citizen.one

jj, taky jsem koukal, ale zase tu znacku nejak neznam a tak sem nejistej, hodne se mi libil Fulltone SupaTrem, udajne jedno z tech nejlepsich...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tremolo jsem taky kdysi resil (a vyresil tak, ze ho zatim nepotrebuju - mam navic jedno v kombu) a Supa Trem od Fulltone byla ma jasna pripadna volba... pripinani mezi ctvercovou a sinusovou vlnou, zapinani dvojnasobne rychlosti, interni trimr pro dostelovani...

da se objednat z www.tonefactor.com

Brad ti to posle s nizsi uvedenou castkou, posta 20 usd. Je to super obchodnik - me nesedla jedna krabka, kterou jsem u nej koupil a jelikoz byla neprodejna (vyrobeno asi tak 50ks a v Evrope to ani nikdo nezna), tak jsem mu ji poslal zpatky a vybral si jiny pedal a pridal mu 10 dolaru za "vymenu". Tonefactor rozhodne doporucuju, super jednani...

ten boss je hracka pro decka... digitalni sáč signálu... ten bych neřešil vůbec
citizen.one

tak to jsem rad, ze jsem nehledal spatne, mam dost rad ty stary tremola z vintage komb a nerad bych nejak srot,aby mi pak u toho cakaly nervy a zase mit kombo jen kvuli jednomu zvuku, kdyz na zbylejch 4-5ti aparatech co mam tremolo neni. Jeste jsem koukal na Mellow Yellow, ale aspon z nahravky bez upravy mi to neprisel zadnej velikej rozdil..zase je mensi...jsem zvedavej, jestli to vubec budu pouzivat, uz takhle mam asi 15 efektu na pedalboard a hraju z 98% jen na zvuk aparatu, nicmene zase kdyz budu resit efekty dlouho,tak snad jednou dojdu k co nejefektivnejsi nejkratsimu reseni...multiefekty nepripadaji v uvahu :)
takze celkem vaham...
nepotrebuju ani boost ani zavratny rychlosti a ten fulltone uz ma ty prepinani atp a to me paradoxne trochu vadi...i kdyz asi jemnejsi zvuk, ja bych nejradsi vymontoval ten okruh z komba a prekopal ho do pedalu, ale zase to je prace na dlouho a buhvi jestli by to slo realizovat...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak pokud je to tremolo udelane aspon trochu kvalitne, tak tam zase tak velke rozdily nebudou. ja bych se toho fulltone vubec nebal. ta dvojnasobna rychlost navic muze byt docela zabavna vec
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Re: Tremolo/Vibrato

Příspěvek od kneekal »

V pedalboardu jsem měl ještě jedno volné místo a volba z efektů padla na tremolo. Zkoušel jsem pár kousků, Boss u mě těžce pohořel, divný nepřirozený zvuk (na druhou stranu, možná to někdo takhle má rád :) ), docela slušný je kousek kousek od Voodoo Lab. Nakonec mi však ale učaroval T-Rex a jejich Tremster. Krásné, přirozené pulsování a přepínání z vibrata na tremolo. Není to ale nic pro vyznavače extrémního nervního klepání se :) Jediné, co bych ocenil je možnost si to natapovat tempo nohou, ale blikající ledka vcelku jde.
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“