oděrka na kytaře - co s tím?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

oděrka na kytaře - co s tím?

Příspěvek od cerfotoc »

Je to už dost dlouho, co mi spadla kytara(neměl sem zámky) a udělala se tam taková hnusná oděrka. Neměl sem čas to řešit, ale furt mě to celkem štve, takže se chci zeptat co s tím udělat, jestli s tím vůbec něco půjde. Klidně to zanesu kytarářovi a něco mu zaplatím, ale prostě se mi to tam nelíbí :)

tady je foto, bohužel s bleskem, málo světla:
Obrázek
zítra to kdyžtak vyfotím líp za světla

budu rád za každou radu :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Re: oděrka na kytaře - co s tím?

Příspěvek od mycountry »

Vlastně sis odpověděl sám :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

dobře a co s tím kytarář bude všechno dělat, kolik to může stát a myslíš že dokáže udělat tu povrchovou úpravu co mám? je to totiž matná černá(satin black), prostě není lesklá a když po tom přejedeš tak to cítíš jinak než na lesklý kytaře.
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a co takhle nějakýmu kytarářovi napsat? :roll:
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

60'Rock_N'_Roll píše:a co takhle nějakýmu kytarářovi napsat? :roll:
a co takhle držet hubu když nemám co k tomu říct? :roll: (nemusíš si to brát ve zlým...)

ke kytarářovi si radši dojdu osobně, ale nejdřív by mě zajímalo to, co jsem psal

Obrázek
60'Rock_N'_Roll

a co takhle se zamyslet :roll:

jak asi uživatel fóra má vědět, jestli ti kytarář udělá přesně ten lak co máš na kytaře? :?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

60'Rock_N'_Roll píše:a co takhle se zamyslet :roll:

jak asi uživatel fóra má vědět, jestli ti kytarář udělá přesně ten lak co máš na kytaře? :?
A co takhle se zdržet projevů, když nemáš co přínosného sdělit?

Aneb konec zbytečných keců, cerfotoc se na něco ptal a pokud mu nikdo není schopný nic relevantního říct, tak ať radši pomlčí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
60'Rock_N'_Roll

promiň Nero, ale těžko mu uživatel řekne, co mu kytarář udělá a co ne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vidíš, přesně tohle si mi mohl napsat po SZ, protože cerfotocova dotazu se to netýká.

Náhodou uživatel to může vědět, protože si třeba někdo nechal udělat stejnou opravu a ví, jak to chodí. Tak se snad může zeptat. Když si pamatuju, jaks ty tady vymýšlel push/pull potecniometry a jiné šílenosti, tak ti taky někdo mohl napsat, že máš dojít za kytarářem, že on to ví nejlíp. A hle, nikdo to neudělal.

A opravdu dost, tyhel diskuze nemají smysl a jsou zcela OT.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

přichází i v úvahu jednoduše to jen zamaskovat. Prostě takový kompromis jako třeba zalakovat černým lakem na nehty, aby to nebylo tak nápadné. Ohledně toho navázaní na starý lak - není to uplně jednoduché, ale někdy se to povede pěkně. nejtěžší je chytnout barvu samozřejmě.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Přesně tak, já bych to také jen zamaskoval lakem na nehty. Pár vrstev a to, co přeteče, opatrně přebrousit. Nijak zvlášť to není vidět a pokud to nebude "svítit", nebudeš si toho při běžném hraní moc všímat ani ty.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já mám tu oděrku na černém stratovi (lesklý tlustý lak) na asi stejném místě (jestli jsem pochopil dobře - je to tam, kde se kytara při hraní ve stoje dotýká pravé nohy :) ) a normálně jsem to zatmavil černou lihovkou (ať to nebije do očí) a sr*t na to :lol:

U toho Schectera to možná bude horší (jestli chceš, aby to nebylo vidět) - máš to dost rozpraskané i okolo (takže do těch prasklin dostat nějaké lepidlo, ať neuletí ještě nejaký kousek), a celé to něčím zaretušovat - nevím, jestli tím lakem na nehty (fakt nevím, jestli se vyrábějí matné - v tomhle zrovna moc zběhlý nejsem, ale držet by to tam mělo), nebo nějakou barvou (něco lepšího - třeba ta lihovka ideální vůbec není, protože nijak nechrání dřevo), bylo by to potřeba probrat s někým, kdo se v takovém opravaování víc vyzná :wink: .

A nebo to taky můžeš zanést ke kytarářovi (možná radši dřív, než do toho začneš vrtat), ať ti poví svůj názor na opravu + cenu (nemám představu, kolik by to mohlo být) a hned viš, na čem jsi :)
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

jen mě napadlo.. co zkusit ten vosk jak se prodává? vím že se tam píše pro drobné dírky ale jen tak se to zkusit muze...
"You feel alright then you hear a music ring"
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

TakJakyhoMeZnas píše:jen mě napadlo.. co zkusit ten vosk jak se prodává? vím že se tam píše pro drobné dírky ale jen tak se to zkusit muze...
Ten je jen na takové ty povrchové škrábance o šířce vlasu, takže v tomto případě absolutně k ničemu.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nech to bejt - oprava se do tisícovky nevejde, bude s tím piplačka a na zvuk to nejspíš vliv nemá...
Zaretušuj to třeba černým lihovým fixem.
Vosk ne - připadná oprava by byla složitější.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Fix a bezbarvý lak (třeba i na nehty) umí zázraky, když si s tím člověk pohraje, taky pravda...

PetrPeter 1975 - 2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Oděrky nechat jako signature...je to znamení že na tu kejtru někdo hraje....
Teda takhle sem se uklidnil já když sem vodm*dl kus laku na kejtře....
Jinak lak na nehty
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“