Lampový kompresor za POdx3 live
Pravidla fóra
Lampový kompresor za POdx3 live
Zdravím
Mám dotaz.
Jaký máte názor na to , dát za Pod x3 live lampový compresor ?
Například Behringer TUBE COMPOSER T1952
Díky
Mám dotaz.
Jaký máte názor na to , dát za Pod x3 live lampový compresor ?
Například Behringer TUBE COMPOSER T1952
Díky
Re: Lampový kompresor za POdx3 live
Spis tim ten zvuk pokazis.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
AhA!
A co když ten kompresor dám za BOOS LOOPER RC 50 před monitory?
Leze z něho vlastně konečný mix.
Díky
A co když ten kompresor dám za BOOS LOOPER RC 50 před monitory?
Leze z něho vlastně konečný mix.
Díky
K cemu potrebujes kompresor?
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Tak jsem si myslel, že to udělá něco s výslednou náhrávkou, když hraju do PA z Podx3 live tak jestli to dostane trochu šťávy,tepla lampy.
Jinak jsem z Podem nadmíru spokojenej.Společně s Variaxem je to opravdu bomba.
to Kai:
Je mi jasný, že s tvým vybavením to možna okomentuješ. Lampa je lampa, ale už jsem měl plno preampů konců , hlavu i kombo, vše lampový a šlo to pryč.
Co se týká Line6 a jejich produktů ,tak mě plně vyhovují.
Moje vybavení: Variax 300, Epina LP Custom,Podx3 live,Boss loop station RC 50 /vše doma v home studiu/, Tapco st. monitory.
Jinak jsem z Podem nadmíru spokojenej.Společně s Variaxem je to opravdu bomba.
to Kai:
Je mi jasný, že s tvým vybavením to možna okomentuješ. Lampa je lampa, ale už jsem měl plno preampů konců , hlavu i kombo, vše lampový a šlo to pryč.
Moje vybavení: Variax 300, Epina LP Custom,Podx3 live,Boss loop station RC 50 /vše doma v home studiu/, Tapco st. monitory.
Kdyz jsi s PODem nadmiru spokojenej, tak proc tam chces cpat nejaky lampovy kompresor? Kor kdyz rikas, ze vse lampovy slo pryc. Nevim, ceho tim chces dosahnout, pokud ti jde o lampovou saturaci, tak:
1) Ver, ze u Behringera a jeste u tak levnyho produktu bych nehledal.
2) Podobny veci se pouzivaji pri mixazi ci spise masteringu na "otepleni" vyslednyho zvuku, vetsinou ve spolupraci s nejakym enhancerem. Kdybys mel dobry lampovy oteplovadlo, tak by to mozna zvuku pomohlo, ale za ty penize a namahu to nestoji.
Mimo to, nikdo ti PODa nebere, ja vim ,co jde vytahnout z XTcka a ve spolupraci s dobrym koncem to hraje celkem slusne. Pokud ti ale chybi "lampovost" ve zvuku, tak to takovym siditkem nedozenes.
1) Ver, ze u Behringera a jeste u tak levnyho produktu bych nehledal.
2) Podobny veci se pouzivaji pri mixazi ci spise masteringu na "otepleni" vyslednyho zvuku, vetsinou ve spolupraci s nejakym enhancerem. Kdybys mel dobry lampovy oteplovadlo, tak by to mozna zvuku pomohlo, ale za ty penize a namahu to nestoji.
Mimo to, nikdo ti PODa nebere, ja vim ,co jde vytahnout z XTcka a ve spolupraci s dobrym koncem to hraje celkem slusne. Pokud ti ale chybi "lampovost" ve zvuku, tak to takovym siditkem nedozenes.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
souhlas s Wohmanem, k čemu vyhlazovat dinamiku do roviny , snižovat sustain a podobné věci které v podsatatě nastavuješ v kompresoru, přečti si poslední muzikus, je tam o tom článek ve spojení s kytarou.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Díky za odrazení.
Raději jdu hrát.
Raději jdu hrát.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
feki píše:souhlas s Wohmanem, k čemu vyhlazovat dinamiku do roviny , snižovat sustain a podobné věci které v podsatatě nastavuješ v kompresoru, přečti si poslední muzikus, je tam o tom článek ve spojení s kytarou.
Kompresorem se snižuje susutain? Není to naopak?
Moje vybaveni bych do toho netahal, protoze je to kazdeho vec co mu vyhovuje a co hrajeNSWC píše: to Kai:
Pokud ti lampa nesedi tak je zbytecny ji do zvuku cpat. Navic nepocitej, ze zrovna kompresor ti z digitalu udela neco zazracnyho nebo ten "pravej" zvuk lampy. Nejaky nadech neceho to dostane, ale rekl bych za hodne penez malo muziky...
Ja bych to resil ruznyma hloupostma jako je treba bbe sonic maximizer... co to se zvukem udela je ale otazka. Dalsi moznost je koncak a box, coz je neprakticke a drahe reseni.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Sonic maximizer je pekny siditko, i kdyz nekdy funkcni. Kazdopadne je vhodny spis pokud ti treba chybi punch nebo neco na spodcich, zkratka pokud aparat malo hrne. Pokud chce za PODa davat lampu, asi mu chybi "teply" zvuk (proc kua nevymysleli lepsi termin
)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Aby nam ta diskuse nezteplala
Tak jsem se po roce čtení zapojil do diskuze s touto otázkou a už jsem si naběhl.
Možná jsem se unáhlil takže sorry.
Možná je to otázka do sekce o masteringu.
Má ten Behringer Composer cenu jako masteringový ?
Tak jsem se po roce čtení zapojil do diskuze s touto otázkou a už jsem si naběhl.
Možná jsem se unáhlil takže sorry.
Možná je to otázka do sekce o masteringu.
Má ten Behringer Composer cenu jako masteringový ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle pár názorů, na které jsem narazil, tak nemá. Osobně s ním zkušenost nemám, ale zase bych dodal asi to, že pokud bys na takový "mastering" nebyl náročný, tak dá
P.
P.
NSWC: V pohode, nijak sis nenabehl, lidi tu pokladaji mnohem horsi dotazy a ten tvuj vychazel z logicke uvahy.
Ten Uli kompresor je asi urcenej na nahravani a ma napodobovat vintage kompresory s elektronkama. Na realnej mastering se urcite nehodi, na domaci by pri dobrym nastaveni mohl byt k necemu, ale to stejny se da udelat i softwarove a dost mozna i zadarmo.
Ten Uli kompresor je asi urcenej na nahravani a ma napodobovat vintage kompresory s elektronkama. Na realnej mastering se urcite nehodi, na domaci by pri dobrym nastaveni mohl byt k necemu, ale to stejny se da udelat i softwarove a dost mozna i zadarmo.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Díky moc.
Nějaký pluginy samozřejmě mám.
Jen jsem si myslel, že digitálně je to o něčem jiném.
Stejně bych to asi nepoznal
.
Nějaký pluginy samozřejmě mám.
Jen jsem si myslel, že digitálně je to o něčem jiném.
Stejně bych to asi nepoznal
No asi by ses divil, co se da dnes udelat softwarove
A to i u naprosto profi veci... Z tech dostupnejsich zminim UAD karty a pluginy, jinak treba masteringovy krabice od SPL uz casto jsou jen ve forme pluginu apod...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus