Mikrofoni predzesilovac ci zesik

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Mikrofoni predzesilovac ci zesik

Příspěvek od Kacis »

Zdravim chctel bych se poptat po nejakem predzesiku nebo primo zesiku na mikrofon. Melo by to byt schema kdyztak se soucastkama co se daj koupit v gesu. Napr co jste samy delali nebo pomahali delat. Hlavne aby to bylo funkcni a pouzitelny. Mel by to bejt tranzistor s vykonem okolo 50 W. diky moc a nic moc drahyho. Plusem bude equ a samozrejmosti hlasitost, ale neni podminkou. Diky moc Zdar
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofoni predzesilovac ci zesik

Příspěvek od Kacis »

Nikdo? Ani zadny eletrikar co by poradil?
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Podívej se po netu na stavebnice. Já to svého času dělal několikrát. Předzes jsem kupoval od Mecy z Plzně, tedy firma Metronix, ale např. kondenzátory i poty jsem si kupoval kvalitnější. Třeba ještě nezkrachoval. Koncové stupně jsem používal do 100W celotranzistorové stavebnice od Flajzara tedy tu: www.flajzar.cz Ovšem stejně jako u předzesu jsem i tu použil snad jen plošňák a nějaké odpůrky, jináč tranzistory jsem dával jiné i keramické kondy jsem nahradil svitky. Výkonější konce jsem pak kupoval od Sedláka tedy: www.zesilovace.cz , tam nebylo nutné nic měnit, komponenty byly dostatečně kvalitní. Určitě se dá také použít stavebnice Aldax. Tedy: www.aldax.cz. Stavebnice z EZK, kde byly v koncových stupních integrované obvody jsem nikdy nezkoušel, je to nedůvěryhodné. Na to dej pozor. Ber konce jen v celotranzistorové verzi. V Aldaxu, či u Sedláka koupíš i osazené a oživené moduly. Rovněž zdroje. Mé bastly v různých zkušebnách, či v odposlechách na podiích hrají většinou bez problémů už skoro deset let.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

mmjuz píše:Podívej se po netu na stavebnice. Já to svého času dělal několikrát. Předzes jsem kupoval od Mecy z Plzně, tedy firma Metronix, ale např. kondenzátory i poty jsem si kupoval kvalitnější. Třeba ještě nezkrachoval. Koncové stupně jsem používal do 100W celotranzistorové stavebnice od Flajzara tedy tady: http://www.flajzar.cz Ovšem stejně jako u předzesu jsem i tu použil snad jen plošňák a nějaké odpůrky, jináč tranzistory jsem dával jiné i keramické kondy jsem nahradil svitky. Výkonnější konce jsem pak kupoval od Sedláka tedy: http://www.zesilovace.cz , tam nebylo nutné nic měnit, komponenty byly dostatečně kvalitní. Určitě se dá také použít stavebnice Aldax. Tedy: http://www.aldax.cz. Stavebnice z EZK, kde byly v koncových stupních integrované obvody jsem nikdy nezkoušel, je to nedůvěryhodné. Na to dej pozor. Ber konce jen v celotranzistorové verzi. V Aldaxu, či u Sedláka koupíš i osazené a oživené moduly. Rovněž zdroje. Mé bastly v různých zkušebnách, či v odposlechách na podiích hrají většinou bez problémů už skoro deset let.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“