Kvalitní softsynthesizer
Pravidla fóra
Kvalitní softsynthesizer
Hledám softsynth něco jako microsoft gs ve windows ale bez latence na drahou zvukovku nemám a realtek mi stačí hraje i nahrává hezky a ta externí šunka taky jen mi vadí latence ms softsynth gs i když není velká ale je znát yamaha s-yxg to samé a wingroove uplnej děs zmáčknu klávesu a tón za vteřinu musí to být general midi a ne vsti chci ve windows můj midi sekvencér nepodporuje vsti a cubase nenávidím je pro mně nepohodlný a svou yamahu xgworks nevyměním za nic. prostě chci aby se ten syntík oběvil v seznamu syntíku v midimaperu. Zkoušel jsem editrol Roland VSC ale není kompatibilní ani se sekvencérem a ani s karaoke přehrávačem. pokud možno chci freeware
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kvalitní softsynthesizer
Dvě klávesy vedle písmenka "M" je tečka, hned vedle "M" je čárka. Zkus to prosím tě napsat znovu, protože teda alespoň já se v tvém postu vůbec neorientuju...
(No, třeba se najde někdo zdatnější v luštění, ale pro jistotu...) 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem si musel udělat druhý kafe a stejnak jsem během čtení a simultánního překladu "on-line" v mojí makovici sežral půlku chleba (malýho) se salámam....
tak energeticky náročný to bylo....
Latence je způsobená VÝHRADNĚ ovladačem zvukovky a VÝKONEM celého počítače. Soft-synth v jakékoli formě do toho nemá co kecat - to jen tak na úvod pro ujasnění si terminologie.
Můžeš zkusit ovladač ASIO4ALL, což je sice emulace s použitím standardních (WDM) systémových ovladačů, ale ve spojení s integrovanými zvukovkami dává obvykle lepšatější výsledky co se latence týče.
Dalším řešením může být koupě externího synth modulu (třeba bazar) a propojit s počítačem pomocí MIDI, to je také "bezlatenční" uspořádání
Nebo si ujasnit, zdali to opravdu myslíš vážně - a pak teda upgradovat na něc, co se rozhodně nejmenuje integrovaná zvukovka.
P.
Latence je způsobená VÝHRADNĚ ovladačem zvukovky a VÝKONEM celého počítače. Soft-synth v jakékoli formě do toho nemá co kecat - to jen tak na úvod pro ujasnění si terminologie.
Můžeš zkusit ovladač ASIO4ALL, což je sice emulace s použitím standardních (WDM) systémových ovladačů, ale ve spojení s integrovanými zvukovkami dává obvykle lepšatější výsledky co se latence týče.
Dalším řešením může být koupě externího synth modulu (třeba bazar) a propojit s počítačem pomocí MIDI, to je také "bezlatenční" uspořádání
Nebo si ujasnit, zdali to opravdu myslíš vážně - a pak teda upgradovat na něc, co se rozhodně nejmenuje integrovaná zvukovka.
P.
No jen pro uplnost - syntetizatory latenci maji, stejne tak jako v podstate kazdej digitalni efekt, ale neni to latence slysitelna, vetsinou neni vetsi nez 1ms, slysitelna latence myslim je cca od 10ms.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj - ale latenci má jako všechno (to jen na doplnění); jde fakticky opravdu jen o tu slyšitelnost a s tím stropem (10ms) bych celkem souhlasil, samozřejmě se doporučuje případně jít co nejníž systém dovolí.
P.
P.
Kolega z kapely si koupil k notebooku midi keyboard a externí zvukovku nemá.Nainstaloval jsem mu tam Asio4all a softsynth Hypersonic 2,je to pár let a od tý doby po mě už nic nechtěl
,tak to asi šlape dobře.No vlastně,teď když to začal používat i na živo až v pořadí třetí zvukař upozornil,že s tím zvukem něco není v pořádku /zkreslení,šum a praskání zvukovky/.Ten Hypersonic 2 má stovky slušnejch zvuků,pokrejvá snad komplet spektrum co od kláves může člověk čekat a když to chce legálně,nezruinuje ho to /cca dva litry z druhý ruky/.
kytary : Epi lp,Variax 500,Godin Radiator,strat Hyundai,Jolana Akexandra
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,
http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,
http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Poněkud veselé vlákno
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..