Nero píše:Hele, taky jsem držel kopu kytar za 50, co byly dle mého na nic (hmm, od nejmenované firmy Gibson). Na druhou stranu když vezmu PRS (krom mého Customa 24 jsem ještě hrál na McCartyho a Customa 22) nebo třeba Parkery (Fly jsou boží kytary), tak tam je opravdu poznat, proč ta kytara stojí to, co stojí...
Jak jsem již napsal - od určité ceny ten rozdíl není ani tak slyšet, jako spíš cítit. Nevím co zrovna ty preferuješ za typ kytar, ale pokud jsem na superstraty, tak ti ani Gibson LP Custom nebude vyhovovat tolik, jako ibanezka nebo schecter za 15 nebo 20 tisíc. Ale když pak vezmeš do ruky jacksona nebo esp za 60 litříků, tak to ten rozdíl poznáš.
Ohledně toho dřeva - ono povedený dřevo v kategorii do 30 a povedený dřevo v kategorii za 70 bude docela rozdíl. Případně dohledej v UG fotografie mého PRS a uvidíš, jak hezky je rostlé. A to se na zvuku prostě podepíše.
Ono tohle je dost o preferencích, o tom, jakej zvuk ti sedí. Já když jsem kupoval svýho Gibsona, tak hrál nejlíp (pro mě) z asu 10, co jsme zkoušeli, přestože byl z nich nejlevnější (asi 60t), ale jinej by sáhnul po jinym LP, kterej třebo pro mě málo zpíval a byl utlumenější. Naproti tomu, jsem ještě neslyšel ibanezku, která by se mi líbila, a to včetně Vaie nebo třeba Satrianiho, všechny mi přijdou takový studený a upištěný. A něco podobnýho s PRSama (v některejch pasážích se mi líbí jeho zvuk u Oldfielda), mně prostě třeba přijde, že mahagon se na superstraty vůbec nehodí, naproti tomu mi lahodí zkreslenej zvuk z olše, ať už ze superstratů (ESP - M-II a KH mi zněj krásně, naproti tomu mahagonový Horiznony, který se mi strašně líběj, se mi vůbec nelíběj zvukem) nebo ze stratů, ať už s HB nebo singlama. Tim chci říct, že za vším stojí velkou měrou subjektivita každý osobnosti, kdo co hledá. A zrovna tak si umim představit, že tobě nesedí zvuk LP, kterej je sám o sobě taky dost specifickej. A oba máme ze svý pozice pravdu.