FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kamahl

Re: FUZZ ?

Příspěvek od Kamahl »

nozaki píše:Ja si nechal postavit fuzz od jednoho typka ze severních Čech.Měl jsem předtim FZ-5 od bosse, kde jsem si zamiloval simulaci fuzz face.No a pak jsem narazil na tohohle typka kterej stavi fuzz face ze soucastek z 60.let.Ten fuzz hraje neskutecne!!!Nemam bohuzel zadnou ukazku, ale tady jsem nasel video na you tube, kde je jinej jeho model a to Nerve fuzz (kopie Zvexu)
http://www.youtube.com/watch?v=NAIwC_1yk5w
Tak tohle je bomba. :shock: Na netu jsem nic nenašel; má nějaké webové stránky? A jak je na tom s cenama? :)
RickX

Příspěvek od RickX »

Kamahl píše:
nozaki píše:Ja si nechal postavit fuzz od jednoho typka ze severních Čech.Měl jsem předtim FZ-5 od bosse, kde jsem si zamiloval simulaci fuzz face.No a pak jsem narazil na tohohle typka kterej stavi fuzz face ze soucastek z 60.let.Ten fuzz hraje neskutecne!!!Nemam bohuzel zadnou ukazku, ale tady jsem nasel video na you tube, kde je jinej jeho model a to Nerve fuzz (kopie Zvexu)
http://www.youtube.com/watch?v=NAIwC_1yk5w
Tak tohle je bomba. :shock: Na netu jsem nic nenašel; má nějaké webové stránky? A jak je na tom s cenama? :)
občas něco prodává na bazaru, kopie fuzz factory byla myslím kolem 4800 jestli si dobře pamatuju..
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tady je jeho filozofie :

Katalog bohužel nevedu a to hned z několika důvodů.Prvně - vyrábím z velké většiny na objednávku především podle individuálních potřeb zákazníka.Reklamu si nedělám,neboť mám práce nad hlavu Především zde v čechách mi přítok zákazníků stačí,vyprodukuju pro zdejší prostředí max.pár desítek pedálů za rok...to si částečně kompenzuju odesláním více kusů jednoho druhu efektu do států,kde se kamarád zabývá distribucí nástrojů a rozhodí je mezi kamarády své.Další věc je,že z toho nechci dělat "kšeft".Filosofií tohoto podniku je přinést zákazníkovi něco,co už je dnes každý líný dělat,protože mu to nepřinese dostatečné bohatství a podle toho taky vypadá většinou to,co tady máme na krámech.Bohužel stinná stránka tohoto systému je horší dostupnost pro většinu potenciálních zákazníků

Momentálně se snažím posunovat dopředu ideu spustit spíše informační web s ukázkami některých efektů,doufám že v dohledné době se dohodnu s jedním známým kytaristou,který má dnes několik mých krabic doma.Líbí se mu a já doufám,že mi pomůže s videoukázkami.Bohužel nemohu slíbit žádné určité termíny,kdy toto bude realizováno.

Další krabice,které jsou momentálně k dispozici jsou 1) NERVE - klon Fuzz Factory Z.Vexe s originál britskými tranzistory Philips AC128 z 60tých let 2 ) Tao of Fuzz,pětiknobová verze legendární Britské Dallas Arbiter Fuzz Face z let 65-68 3) H*Bosson což je kopie envelope filtru autowahu Mutron Micro V,jednoduchý autowah v duchu Electro-Harmonix Doctor Q,jen s hutnějším a plnějším zvukem.Fotografie posílám příloze.

Ještě dělá booster.Jinak fuzzy jsou něco kolem 4,5 tis.Booster a Envelope filter je do 3 tis. myslim

Kontakt na něj je
tomb.tb@centrum.cz
Přílohy
booster.jpg
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
RickX

Příspěvek od RickX »

nozaki píše:...
dívám se do tvého podpisu a vidím, že máš fender champion 600, můžu se zeptat jak on akceptuje fuzz pedály? mám špatnou zkušenost s malým voxíkem, tak jestli to nebude podobné
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No cece, s fuzzem nic extra.Jako ten Tao of fuzz ma ohromnou skalu nastaveni, takze tam jsem si nasel zvuk na doma co mne tak nejak sedi.Lepsi je ale ten Champion 600 s overdrivem.Urcite...
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dotaz ohledně big muffů

měl někdo vedle sebe Little big muff a Big muff? zněly stejně? podle porovnání gearmanndude na youtube mi zněly stejně, ale stejně se radši zeptám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kai

Příspěvek od Kai »

Dark Axel píše:dotaz ohledně big muffů

měl někdo vedle sebe Little big muff a Big muff? zněly stejně? podle porovnání gearmanndude na youtube mi zněly stejně, ale stejně se radši zeptám
Nezneji. Big muff je jakoby syrovejsi, leze z toho vetsi "bordel" a jakoby ma vetsi headroom. U Little je zkresleni placatejsi, rezavejsi a min zabordelene, proste mi prijde takove modernejsi :wink:

Bohuzel nevyzkousel sem oba pri hrani v kapele, jen osobne sem, po vyzkouseni v klidu na svym apci, vzal radsi little, kvuli vetsi prakticnosti... na druhou stranu zvukove se mi libil vic klasicky big muff.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kai píše:
Dark Axel píše:dotaz ohledně big muffů

Nezneji. Big muff je jakoby syrovejsi, leze z toho vetsi "bordel" a jakoby ma vetsi headroom. U Little je zkresleni placatejsi, rezavejsi a min zabordelene, proste mi prijde takove modernejsi :wink:
díky za odpověď :-)
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Mna v poslednej dobe zaujal tento fuzz-ovity pedal:
http://www.youtube.com/watch?v=fEZPvFU8 ... re=related
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Braniik píše:Mna v poslednej dobe zaujal tento fuzz-ovity pedal:
http://www.youtube.com/watch?v=fEZPvFU8 ... re=related
Hodne specificka zalezitost! Budes to kupovat?
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Prave teraz by mal byt na ceste ku mne iny pedal od tohto Alana Exley-ho (Reefer Coral Sitar simulator), ak to vsetko prebehne v pohode, tak casom skusim aj ten fuzz.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Jestli chcete prijatelnej fuzz za levno, zbastlete si kremikovou Fuzz Face. nezacinejte s germaniem pokud ho nedokazete omerit. Pouzijte libovolny npn tranzistory s gainem 150-500 (2N3904, BC549B/550B, 2N2369A ...). Ten obvod je tak jednoduchej ze se da spajet "noha na nohu" a hned budete vedet jestli chcete fuzz nebo radsi neco jemnejsiho :). Vyhazovat prachy za fuzz je osemetny ponevac tyhle chrchlatka nesedej kazdymu.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Včera jsem prošel setkáním třetího druhu - Nerovi se prvně dostal pod ruce (a na delší dobu - ještě ho mám doma) poprvé kvalitní zvuk - Zvex Fuzz Factory Vexter Series...

A teda pane bože, to je šílený efekt, je vidět, že na fuzz jsem ještě nebyl připraven. Co mi z toho lezlo a co se z toho dalo dostat, to mě opravdu dostalo. Nicméně je škoda, že mě na tom zaujaly hlavně ty extrémní zvuky a práce se autooscilací, což pro mě v praxi není zrovna využitelné. Nicméně to umí parádní věci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stardust

Příspěvek od Stardust »

tak mi minulej tejden přišel Graphic Fuzz - k mému příjemnému překvapení ve verzi XO, která je rozměrově někde jinde než klasickej (viz to mázlý foto - porovnání s bossem). Zvuk s telecasterem naprosto parádní - je to spíš zaměřený na overdrive/distortion, ale když budete chvíli laborovat, dají se nastavit i fuzzovitý zvuky. Se stratem (HSS) jsem si to zatim užíval nejvíc na humbuckeru. Jednotlivý posuvný páčky jsou dost citlivý, což mi překvapilo (takovou změnu tónu při malym posunu jsem nečekal). A v neposlední řadě funkce dynamic - naprostá paráda. I samotnej EQ funguje moc dobře, ale zatim si vyhrávam spíš s fuzzem.
takže kdo hledá širokou škálu zkreslenejch zvuků na klasickej rock,blues apod - doporučuju.
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hehe, objednávals normálně z kytar?

máš nějaké ukázky? nebo mohl bys prosím udělat? :-)
Stardust

Příspěvek od Stardust »

jj, z kytar - cena něco málo přes 2500,- (asi sleva za vip kartu)
s ukázkama je to špatný, nemam to jak nahrát (aby to bylo aspoň trochu kvalitní) - to bych tě tim zase nechtěl odradit od nákupu :-)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Stardust píše:jj, z kytar - cena něco málo přes 2500,- (asi sleva za vip kartu)
s ukázkama je to špatný, nemam to jak nahrát (aby to bylo aspoň trochu kvalitní) - to bych tě tim zase nechtěl odradit od nákupu :-)
mi zrovna jde z USA Sovtek big muff, čili GF je teď trochu mimo wishlist (tam jsou jiné věci), čili se odrazení neboj :-D ale mě by fakt zajímalo jak to hraje a jaké to má možnosti, pokud nemůžeš udělat nějak rozumně kvalitní ukázku tak se s tím neotravuj - asi by to moc neřeklo :-(
Stardust

Příspěvek od Stardust »

už pár dní přemejšli, že natočim videjko s jednoduchym riffem, aby byl vidět zvukovej rozsah - ale tradičně se k tomu nemůžu dokopat a časově mi to moc nevychází. Tak vydrž, než něco vypotim :-)
gema
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gema »

Zrovna jsem objevil Swollen pickle od Way Huge (http://www.youtube.com/watch?v=Boehiv3VRLE). Vypadá zajímavě, co si o něm myslíte vy? Dokonce ho mají na Kytarách..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

gema píše:Zrovna jsem objevil Swollen pickle od Way Huge (http://www.youtube.com/watch?v=Boehiv3VRLE). Vypadá zajímavě, co si o něm myslíte vy? Dokonce ho mají na Kytarách..
a mají ho naprosto zbytečně předražený :wink:

věci od WH jsou dost vychytané, i co se týče internal potenciometrů... ale distribuce v čr nasadila zbytečně vysokou cenu
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“