Předzesilovač- BEHRINGER MIC 100 nebo MIC200

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
zakkwylde

Předzesilovač- BEHRINGER MIC 100 nebo MIC200

Příspěvek od zakkwylde »

Zdarte! Co říkáte na tento předzesilovač.Moc se v těhle věcech nevyznám.Díky

http://www.maxistore.cz/maxistore/s65/K ... 045-LH-045
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cau,
radsi vem Behringer MIC100 nebo ART MP Tube, Omnitronic je jedna z nejhorsich znacek na trhu, resp. mozna uplne ta nejhorsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Předzesilovač

Příspěvek od aivn86 »

Můžu tenhle předzesilovač (myslím Mic100 od Uliho) použít i na basu? Jde mi o to, že když totiž basu nahrávám přes Lexicon Omegu tak jdu z basy přímo do Hiz vstupu na zvuovce, protože přes kombo je tam docela dost velkej šum. Takže bych to nahrával pře preamp. Vím, že to jde takhle nahrávát. Spíš se ptám na zkušenosti. Jaký to má zvuk apod.

Další otázka je zda je lepší MIc 100 nebo Mic 200 když ta dvoustovka má i jakési přepínání charakteristiky zvuku nebo co to je. Což by se třeba na ty nástroje mohlo trochu hodit. Ale nevím, proto se ptám.

A poslední věc. Vyplatí se kupovat to z druhý ruky? Za kolik se to dá sehnat na netu. Dlouho jsem to nikde neviděl. Jde o to, že jestli to koupím i s poštovným za 850,- a zjistím, že je třeba ta lampa už jetá, tak si budu muset koupit novou a jsem na ceně nového preampu :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Předzesilovač- BEHRINGER MIC 100 nebo MIC200

Příspěvek od Nero »

Když jsem kupoval MIC100, tak mi všichni říkali, že MIC200 nebrat, prý je slabší.

S nahrávání basy tímto stylem zkušenosti nemám, ale zkoušel jsem ze srandy stejně zkusit nahrát kytaru a když se to pak prohnalo nějakou simulací reproboxu, tak to na čistý zvuk zas tak tragické nebylo. Nicméně že by mě to nějak okouzlilo, to zrovna ne. Když jsem tam ještě píchnul nějaký zkreslení, tak mi to přišlo dost nepoužitelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

MIC 200 má modelaci celkem použitelnou.
Na kytaru je nutné jemně pracovat s gainem i levelem a dobrý zvuk se nastavit dá.

Stejné to bude i basy.

Někdy to používám i při při živém zvučení, když má mít zpěv, nebo nástroj vintage charakter.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jenom pro ujasnění. Když dám tenhle preamp místo toho co je ve zvukovce. TAk v tom bude rozdíl jakej. Projeví se tam prostě nějak vliv té lampy nebo je to prostě jenom jiný, lepší preamp. Tzn. zvuk se nějak vyjasní nebo jak přesně. Ptám se prostě na to jaký jste slyšeli rozdíl po tom co jste si tohle pořídili.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jak přesně ???

To je asi jako mezi tranzistorovým aparátem a hybridním aparátem - přesně se to změřit nedá, ale subjektivně je to "lapmpovější"...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ta lampa tam slyset je, ale otazkou je, zdali to je zadouci - ono to se zvukem udela i plno jinych veci. Lampovy oteplovace existuji i softwarovy a delaji myslim lepsi praci nez ta elektronka v MIC100 a navic nad tim ma clovek kontrolu i v posledni fazi prace se zvukem. MIC100 je ve sve kategorii naprosto neprekonatelnej tim, ze umi relativne transparentne (pred)zesilit signal.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No jde právě o to jestli by mi to vlastně nějak pomohlo. Zvuk co mi poskytne Lexicon omega není špatný. Jsem opravdu spokojený. Jediný problém na který jse narazil bylo nahrávání té baskytary. Tak jsem to chtěl zkusit přes toto s tím, že bych to mohl klidně využít i někde jinde. Pokud by mi to nabídlo i nějaké jiné zvukové možnosti při nahrávání hlasu tak bych si to koupil kvůli experimentování apod. Abych se toho naučil co nejvíc a něco si vyzkoušel. Pokud bych tím něcěho jiného nedocílil tak by to němělo moc cenu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No asi takhle - nenabidne ti to nic, co bys neudelal v pocitaci, dost mozna i freewarove. Takze pokud slusnej predzesilovac mas, tak ti to s nejvetsi pravdepodobnosti bude k nicemu.
Somnus Aeternus
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak jestli je to jenom pro nahrávání a na zvukovce je nástrojový vstup, tak se s tím v počítači něco dělat dá - o tom žádná.
Nicméně, proč asi existují preampy jako je třeba FattMann ?

Na hraní živý je ale lampa dost přínosná...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavel2: Fatman je dost jina liga... Ja nerikam, ze lampa v preampu nema cenu, to rozhodne ne! Ale zrovna toho Uliho je lepsi pouzivat jako cistej preamp.
Somnus Aeternus
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Hraju na ART TUBE MP : http://kytary.cz/art-tube-mp-lampovy-mi ... /HN099483/
V podstatě je to muj prozatimní hlavní preamp , v GSP1101 si za něj řadím krabky a efekty :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tenhle ART v původní verzi byl předlohou k MIC 200.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nemám s přístroji od Behringera dobré zkušenosti a nikdy bych nic, co je ve zvukovém řetězci, nepoužil. Jako sluchátkový distributor by mi B asi nevadil :) . ART MP mám a za ty drobné, co stojí se vyplatil. Lexicon má kvalitní preampy, tak máš co zkazit.

Na basu je ART trochu problém, protože má napevno nastavenou eq. s vytaženými basy a i když zvuk nástroje pořádně nakopne, není využitelný vždy.Nabízí se spíš něco od Line6 nebo soft.simulace. Nejlepší výsledky ale mám s mikrofonem u bedny a kabelem v D.I. zesilovače dohromady ( a míchat poměry atd.) a kvalitní kompresor již při nahrávání.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zrovna tenhle model ARTu bude na naprosto stejne kvalitativni urovni jako MIC100... I Behringer dela slusny veci, tohle je jedna z nich.

Pri michani dvou signalu nezapomenout, ze se mohou fazove lisit a pak se casti signalu odecitaji, vysledkem muze byt takovy nemastny neslany zvuk.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Wohma píše: Pri michani dvou signalu nezapomenout, ze se mohou fazove lisit a pak se casti signalu odecitaji, vysledkem muze byt takovy nemastny neslany zvuk.
Jak se tohle řeší? Nebo spíš jak to třeba v Cubasu poznám, že jsou fázově posunuté. Když teda vyhodnotím, že zvuk je takovej divnej tak jak se to dá pořešit?
bledule

Příspěvek od bledule »

to ajvn :
v Cubasi je u každý šavle takový přeškrtnutý kolečko,kterým se dá fáze jednoduše otočit.
Jednou jsme nahrávali španělku dvouma kondenzátorovejma mikrákama a u jednoho preampu jsem měl omylem otočenou fázi,ve finále to úplně v mixu sežralo basy a zvuk kytary byl zcela plochej.Drobný korekce fáze lze tuším řešit nepatrným posunem celý nahraný stopy,ale primárně to chce laborovat s umístěním mikrofonů.Situace,kdy je nutný fázi mít otočenou je nejtypičtější při snímání spodku malýho bubínku.
kytary : Epi lp,Variax 500,Godin Radiator,strat Hyundai,Jolana Akexandra
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,

http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2bledule: bacha na to - tvoje připomínka pokrývá jen řekněme 10% možností - zbylých 90% se rozhodně nedá řešit otáčením fáze :wink: Jo pardon, o posunu stop ses zmínil, takže to jen rozvinu:

Abychom byli přesní, tak bych odpověď na zbytek rozdělil do dvou částí:

1. Výchozí materiál jsem nahrával sám. Tady nemůže IMHO dojít k problému, pokud nejsem čuně a bordelář. Jestliže nahrávám nástroj mikrofonem u komba a druhým někde o 10m dál kvůlivá prostoru (modelový příklad), tak si nejlépe udělat poznámku a dle toho vypočítat velikost zpoždění a ručne audio stopy vůči sobě posunout.

2. Výchozí materiál jsem nenahrával a "nezdá se mi zvuk". Platí asi jediné: experimentovat :wink: v zobrazení waveformy se dá do určité míry "chytnout" na shodná místa a podle toho posouvat. Případně vysólovat jen ty stopy a použít plug-in typu "měřič fáze".

Hlavně nezapomenout, že ten "nezdající se zvuk" nemusí být způsoben fázovými problémy, ale stojí za pendrek sám o sobě :lol: ale tohle se dá vytřídit poslechem jen jedné stopy...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Velmi dobry zpusob, jak mit mikrofony ve fazi, je otocit fazi na predzesilovaci a najit polohu, kdy to skoro nebude hrat :) Pak jenom vypnout otoceni faze a vse je v cajku.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“