RODE

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Oltec

RODE

Příspěvek od Oltec »

Jaký máte zkušenosti s mikráky RODE? V srpnu jsem zakoupil pár kondiků NT5 na stereo live snímačky - cena byla přímo fantastická a ještě jsem dostal M2 za 1 dolar ( Australani drží slovo). Zatím jsem je jenom tak trošku prubnul - první akce bude příští týden , kde budu zvučit tři kapely - tam dostanou křest (PA: RCF a digimixYamaha) ale jestli se potvrdí několik recenzí co jsem četl ,tak mají u mě asi Shurky dozvoněno.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: RODE

Příspěvek od Wohma »

No on Rode doted myslim delal prevazne kondenzatory (prevazne pro nastroje ci pro nahravani, ne live), ten M2 je docela novinka, ale povedena. Kazdopadne kvalitni znacka, jen mi prijde, ze tam clovek dost priplaci za jmeno, coz ovsem treba u toho Shuru taky, ze ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Oltec

Příspěvek od Oltec »

No mě se právě zdá že na to, že se v Rode všechno dělá fakticky ručně ,tak ta cena není vůbec vysoká proti konkrétně Shurkám, který ted jsou v podstatě z mexika.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A myslis, ze ty Shurky vyrabi roboti? :) Je fakt, ze pokud to Rode dela primo v Norsku nebo odkud jsou, tak je to lepsi indikator kvality, ale Mexiko rozhodne neni spatnou zemi na vyrobu. Podle me se dost podcenuje.
Somnus Aeternus
Oltec

Příspěvek od Oltec »

RODE jsou Australani a Shurky jsou zatím mou dominantní zančkou - mám jich 11 - zatím nevím čím bych nahradil kopákovou Betu 52 , ale o RODE slyším jenom pozitiva a cenově jsou na půlce proti Shurkám.( a ten zájem o konkrétního uživatele jejich výrobků-dostal jsem tel . a adresu přímo k výrobci do Austrálie, kdyby např. v ČR byly problémy se servisem - záruka 10 let.)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, oni jsou to svedsti imigranti.

Co se tyce kopaku - mrkni na Audix D6 a AKG D112.
Somnus Aeternus
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Jasně to máš pravdu, ale já vždy ctím jednu značku - myslel jsem jestli lze nahradit Betu 52 nějakou Rodkou, protože pro ostatní mikráky má Rode ekvivalent.
Oltec

Příspěvek od Oltec »

P.S. v podstatě jsou všichni australani imigranti ( mimo abordžinsijů nebo jak se to píše - nechcu původní domorodce urazit!)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ti, co se jiz narodili v Australii, tak v podstate imigranti nejsou. Zakladatele jsou ale rozeni Svedi, proto rikam imigranti.
Somnus Aeternus
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Tak jsem vyzkoušel na akci Rodky a naprostá spokojenost. Zvučil jsem tři naprosto odlišný kapely - od bigbítové zábavovky po jazz s dechovou sekcí. Kondiky NT 5 jsem použil na činely a na žestě, M2 na hlavní zpěv a M1 na vokál, vedle toho různý Shurky podle potřeby a hlavně pro srovnání. Překvapila mě odolnost kondiku M2 vůči zpětné vazbě. Celkově su naprosto spokojenej už mám ojednaný další Rodky - Shurky si ale na konec částečně nechám - hlavně B52 a 57čky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono uz davno neplati, ze kondenzatory nejsou odolny vuci zpetne vazbe - dukazem budiz napriklad Sennheiser e865 a ted treba ten Rode :) Najde se toho i vic, dneska uz to dela kdekdo, hlavne ve vyssich cenovych hladinach.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“