Zdravím, mám poměrně novou kytaru (pár týdnů zpět), dnes jsem si všiml nepěkného jevu. Po přiložení prstu na jednu ze strun (jen tu jednu, ostatní jsou OK) se ozývá nepříjemné praskání. Pokud se dotknu zároveň i struny jiné, praskání zmizí. Je stejné při zapnutém i rozpojeném HB. Poradí někdo čím to může být způsobeno a opraveno?
žeby to bylo špatný zemění oné struny? fakt nevím, toto mě napadlo jako první, ae popravdě s podobným jevem zkušenost nemám... zkus očistit kamen pod strunou, muže tam vznikatněaký nepěkný odpůrek
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tak nakonec to - zdá se - odešlo samo. Hned druhej den se šubloval kolem kobyly, ale nevím jestli to bylo tím. Spíš to byl zvláštní jev způsobenej možná okolnostma (pc/zesík/kombo/šílenosti v síti) a nebo propocenou strunou.. Nic jiného mě už nenapadá, a nikdo nemá podobnou zkušenost.
Každopádně jsem rád, že jsem se toho zbavil, snad to dlouho vydrží
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.