Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hellraiser

Re: Struny na basu

Příspěvek od Hellraiser »

Zdravím lidi.
Potřeboval bych radu, jakou značku bych měl zvolit na svoji bassu IBANEZ GSR180 BK ... čtu samou chválu na Warwicky ... takže stačí i nějaké základní Warwicky?
Jen se teda moc nevyznám v těch verzích M, ML, L atd ... jestli mě to prosím někdo vysvětlíte? nebo aspoň někam přesměrujete .. díky moc za rady
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jednoduše - M,ML,L ... Velikost (tloušťka) ... jako u triček když kupuješ :)

M jsou 0,45mm - 1,05mm
ML jsou 0,40mm - 1,00mm

A na tu tvoji ibanez počítám že je to 4ka takže nejlépe ... http://kytary.cz/warwick-red-label/HN002627/ a tloušťu si zvol jakou chceš
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Hellraiser

Díky za opravdu rychlou odpověď ... jen možná hloupě, na co mají tloušťky vliv? jestli nějaký mají jakože asi jo :-D .. vím, že to zní ode mě divně ale stále se ještě učím :-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Čím tlustší, tím se ti budou hůř mačkat, ale zase budou mít pevnější zvuk. - hodně zjednodušeně řečeno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hellraiser

super díky za radu ... už jsem to dal s kámošem dohromady .. vemu tloušťku co tam byla předtím a bude ... ;) díky moc všem za trpělivost
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

taky standart mas 45-105 , ako napr aj ja pouzivam.pokial hravas rock,funky,prip metal tak tie su dobre :wink: ...ak hras nejaky metal ako Metallica al. pod. tak tam by som pre zhutnenie zvuku pouzil hrubie ako 50-110 al. ine ale najlepsie je si vybrat nie take ktore ti budu vnucovat alebo vraviet ale take ktore tebe budu pasovat
Hellraiser

no hold vyzkousim ty warwicky .. tloustky co mam ted. .. a uvidime jak budou znist oproti puvodnim originalnim ;) pak se uvidi
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

:arrow: Na druhou stranu jak psal Nero , čím tlustší (tím pádem tvrdší) , tím se na ně hůř hraje v tom smyslu , že když hraješ prstama , je to těžší ... vím o tom svý .. ale může to být samozřejmě jen můj názor ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Skus Ernie ball..tie su take mekke a to su zatial najlepsie struny ake som mal.Skus Sueprlinky od Enie Ball a nebudes lutovat :wink:
Hellraiser

koukám že ty jsou už podstatně dražší, uvidím jak budu spokojen s warwickama ... a pak ... ale díky za tip .. určitě budu pamatovat v budoucnu
Hellraiser

díky všem za rady.. koupil jsem ty Warwicky .. Red Label .. a musím říct, že hrajou i více nahlas než původní struny ... takže zatím spokojenost
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Hellraiser píše:díky všem za rady.. koupil jsem ty Warwicky .. Red Label .. a musím říct, že hrajou i více nahlas než původní struny ... takže zatím spokojenost

pač stare si mal ohrate...preto tak už hraly
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

Ať koukám, jak koukám, nikde tu nevidím DRka. To je tady ještě nikdo nevyzkoušel? Kvalita by to měla být asi hodně slušná, ale zajímal by mě něčí názor, když třeba ty Elixiry se mnoha lidem nelíběj.
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

DRka saom mal a te om stihol uvat za 3 min,ajkd som mal este na Musicmanovy zlu kobilku:D ale inak moc by so ich nedoporucoval.Ked uz tak jedine Ernie Ball
eMko

Příspěvek od eMko »

Nemáte prosím někdo zkušenosti s "tapewound" strunama? Docela rád bych je vyzkoušel, ale mám strach o to, aby měly alespoň nějaký sustain. Nedávno mi kamarád půjčoval Jolanu, která měla natažené tyto struny, ale jejich zvuk připomínal spíše zvuk tlumeného kopacího bubnu. Ale pravda, že jak kytara, tak ty struny, pamatují Stalina (a to si nedělám srandu).

Díky
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

eMko píše:Nemáte prosím někdo zkušenosti s "tapewound" strunama? Docela rád bych je vyzkoušel, ale mám strach o to, aby měly alespoň nějaký sustain. Nedávno mi kamarád půjčoval Jolanu, která měla natažené tyto struny, ale jejich zvuk připomínal spíše zvuk tlumeného kopacího bubnu. Ale pravda, že jak kytara, tak ty struny, pamatují Stalina (a to si nedělám srandu).

Díky
no tak na Jolanu aj ked natiahnes struny za 1000SK tak nemusis ani dostat poriadny zvuk,prvorade musi byt dobra basa
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

eMko píše:Nemáte prosím někdo zkušenosti s "tapewound" strunama? Docela rád bych je vyzkoušel, ale mám strach o to, aby měly alespoň nějaký sustain. Nedávno mi kamarád půjčoval Jolanu, která měla natažené tyto struny, ale jejich zvuk připomínal spíše zvuk tlumeného kopacího bubnu. Ale pravda, že jak kytara, tak ty struny, pamatují Stalina (a to si nedělám srandu).

Díky
Zrovna před tejdnem jsem si koupil tyto Fendery. Bylo to spíš proto, že na kytarách.cz žádný pro mě neměli.

Za prvé: Musel jsem zvýšit dohmat na H a E struně, kvůli tomu tapewoundu, ale to v poho.

Ke sustaiu: Že by to žralo sustain, toho jsem si tedy nevšim. Podle mě stejnej jako s normálníma strunama. Tim, že je to jádro oholený, by se měli vibrace struny přenášet líp do kobylky a do těla nástroje, takže by to mělo sustain ještě prodloužit ne? Kdyžtak mě opravte.

Ke zvuku: Kdesi jsem četl, že by ten zvuk měl být jakoby "klavírovjejší". Nemůžu pořádně posoudit, jelikož jsem na ně hrál zatím jen jednou a to na koncertě. V tom řevu zkoumat, jak se to podobá klavíru, to po mě nechtějte :D
Zvuk ale parádní, krásnej zvonivej. To bude ale asi tim, že nový struny vždycky hrajou výborně, i když stojí třeba 400 Kč. Navíc ty předchozí jsem tam měl přes půl roku, takže rozdíl zvuku by poznal i hluchej 8)

Ještě k tomu tapewoundu. Koukněte SEM docela zajímavý čtení o homemade tapewoundu :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
eMko

Příspěvek od eMko »

Já o koze a Ty o vlku. :-D

Tapewound je složenina slov "tape" a "wound", tedy "páska" a "omotávka". V basáckém hantecu to znamená strunu, jejíž jádro je omotáno (počet_vrstev_na_roundwound_struně - 1)krát kulatým drátem, poslední vrstva je z hladkého nylonu, který ten kulatý drát skryje, takže struna je ve výsledku hladká.

Ty máš na mysli taperwound. To je složenina slov "taper" a "wound", tedy "zúženina" a "omotávka". Ty mají opravdu lepší přenos vibrací do kobylky a dřeva než klasické roundwound a tím pádem delší sustain; plastová omotávka ovlivňuje chvění a sustain negativně.
BUDAJ-31 píše:no tak na Jolanu aj ked natiahnes struny za 1000SK tak nemusis ani dostat poriadny zvuk,prvorade musi byt dobra basa
- proto jsem se ptal. ;-) Chtěl jsem vědět, jestli je to opravdu v reálu tak strašný jak na té předpotopní poválečné Jolaně.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Ou, sorry. Toto chybějícího Rka jsem si opravdu nevšiml. Jak jsem viděl ten tvůj příspěvek, tak jsem se nechal unést tim, že můžu něco napsat ke strunám, který mam poprví. Příště budu pečlivěji číst :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

eMko píše:Já o koze a Ty o vlku. :-D

Tapewound je složenina slov "tape" a "wound", tedy "páska" a "omotávka". V basáckém hantecu to znamená strunu, jejíž jádro je omotáno (počet_vrstev_na_roundwound_struně - 1)krát kulatým drátem, poslední vrstva je z hladkého nylonu, který ten kulatý drát skryje, takže struna je ve výsledku hladká.

Ty máš na mysli taperwound. To je složenina slov "taper" a "wound", tedy "zúženina" a "omotávka". Ty mají opravdu lepší přenos vibrací do kobylky a dřeva než klasické roundwound a tím pádem delší sustain; plastová omotávka ovlivňuje chvění a sustain negativně.
BUDAJ-31 píše:no tak na Jolanu aj ked natiahnes struny za 1000SK tak nemusis ani dostat poriadny zvuk,prvorade musi byt dobra basa
- proto jsem se ptal. ;-) Chtěl jsem vědět, jestli je to opravdu v reálu tak strašný jak na té předpotopní poválečné Jolaně.

ves co ja ti to povem tak ze ak je v dobrom stave ta Jolana a ma ako tak dobry zvuk tak ztoho nieco dostanes.nejde oto ze je na nejakej base napisane Jolana alebo ina znacka ale fakt ja som hral dokonca aj na takej starej Jolane asi 50 rokov starej ktora hrala ovela lepsie ako hocvijaky squier alebo ina lepsia znacka :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“