Metal!

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal!

Příspěvek od Prejdák »

Hele, jaký je vlastně rozdíl mezi blitím death metalovým, black metalovým a tímto... Growlem?
Já třeba KoRny nikdy jako blití moc nebral, přes KoRny jsem se vlastně dostal od Queenů k metalu :)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Prejdák píše:Hele, jaký je vlastně rozdíl mezi blitím death metalovým, black metalovým a tímto... Growlem?
Já třeba KoRny nikdy jako blití moc nebral, přes KoRny jsem se vlastně dostal od Queenů k metalu :)
Já si teda myslel, že je jen metalovej řev a growl nic víc. Ale asi omil :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no korn..s blitim nemaji nic spolecneho, navic maji docela rozmanitou hudbu..a jestli je v par pisnickach trosku growlu v pozadi tak to bych az tak nebral(ale ne ze by se mi to nelibilo, zni to super)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Na KoRnech mě nejvíce zaujala výrazná basa. Prostě na nu-metal to zní opravdu dobře.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nechcu tu vyvolavat flame nebo tak..ale korni se moc za numetal neberou..mozna za tatiky numetalu, ale oni pry hrajou rock s prvky funky a dalsich veci
Drobák

Příspěvek od Drobák »

McKozias píše:nechcu tu vyvolavat flame nebo tak..ale korni se moc za numetal neberou..mozna za tatiky numetalu, ale oni pry hrajou rock s prvky funky a dalsich veci

Nu-metal je jenom škatulka kterou jim lidi dali protože předtim nic podobnýho neznali....nejde o to že by ho nehráli, ale jenom JD vadí že tomu říkaj nu-metal, on říká že siho lidi vymysleli protože nevěděli jak jejich hudbu nazvat, že jsou prostě korn...podle mě se tomu brání právě proto že hodně lidí říkaj že maj do metalu daleko a že nemaj právo svý hudbě říkat nu-metal....nejde o to jak tomu říkáš, ale co hrajou...
MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

Prejdák píše:Hele, jaký je vlastně rozdíl mezi blitím death metalovým, black metalovým a tímto... Growlem?
Tak death metalovej growl je spíš takový mručení, bručení a screaming v hodně hlubokejch frekvencích, nežto Black metalovej je spíš takovej hrdelní, usyčenej zpěv o ne takovejch hloubkách ale neni to podmínkou.

a já bych Korny zařadil spíše do alternative metalu/rocku jelikož se nedá stoprocentně říct že celá jejich tvorba je numetal
EDIT: i když ono, jak vlastně definovat slovo Numetal ? :D Drobák má asi pravdu, specifikovat to nejde.
prostě je to metal co vlastně neni metal :mrgreen:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pust si treba cannibal corpse za death metal a cradle of filth za black..urcite si vsimnes rozdilu
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Cannibal Corpse je dobrá kapela ale porad bych ji poslouchat nemohl.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Asi tak no....melodickej death je něco jinýho...ale ten klasickej sem tam CC nebo Six feet under....Třeba Amerika the brutal je dobrej song co celkem můžu...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak nejde ani oto, že by se mi songy nelíbily spíše prostě potřebuju taky nějakou změnu a hlavně tu melodii. Takže si pustim album nechám přehrát a pryč od toho a zase příště.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Jasně, melodeath jako Children Of Bodom a Dark Tranquillity jsou supr na něco tvrdýho ale melodickýho...a jak se vám Dark Tranquillity líbí? Možná to tu je, ale když jsem to hledal tak mě to našlo samý příspěvky od Dark Axela :D
fekál.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Children of Bodom mám hodně rád Dark Tranquillity vubec neznám a sem línej hledat to. Doporuč mi nějakou extra doprou píseň od nich :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

nevim co každej vidí na těch Children of Bodom, mě to prostě nebere :)
Skořepný Šokátor

Wocass píše:Children of Bodom mám hodně rád Dark Tranquillity vubec neznám a sem línej hledat to. Doporuč mi nějakou extra doprou píseň od nich :)
Misery´s Crown, Icipher,Empty Me, Terminus Where Death Is Most Alive - to všechno z jedinyho alba Fiction - cely to album je narez...tyhle 4 jsou ale podle me nejlepsi :wink: a pak je dobra jeste Lost to Apathy:
Naposledy upravil(a) Skořepný Šokátor dne 28.09.2009 18:14, celkem upraveno 1 x.
fekál.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Me na DT nejvic bere starsi album Damage Done a pripadne jeste trochu podobne Haven. A pokud mate radi experimenty, tak je hodne dobry album Projector, osobne nechapu, proc Mikael vic nezpiva, protoze ma naprosto unikatni hlas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Skořepný Šokátor

Wohma píše:Me na DT nejvic bere starsi album Damage Done a pripadne jeste trochu podobne Haven. A pokud mate radi experimenty, tak je hodne dobry album Projector, osobne nechapu, proc Mikael vic nezpiva, protoze ma naprosto unikatni hlas.
jj Damage Done je taktež fajnová záležitost :) právě v tom Misery´s Crown jde dobre poznat Mikaeluv "neřvací" hlas
fekál.
wxzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wxzer »

Já zase metal vůbec neposlouchám, kromě zmíněných COB, který fakt můžu. Alexi Laiho je fakt hustej týpek ;-). Doporočuju DVD Chaos Ridden Years a tohle video na cover od CCR http://www.youtube.com/watch?v=iAYVj5w2Fk8 :-)
Gibson, ESP
Skořepný Šokátor

wxzer píše:Já zase metal vůbec neposlouchám, kromě zmíněných COB, který fakt můžu. Alexi Laiho je fakt hustej týpek ;-). Doporočuju DVD Chaos Ridden Years a tohle video na cover od CCR http://www.youtube.com/watch?v=iAYVj5w2Fk8 :-)
Jo jejich covery jsou drsný: http://www.youtube.com/watch?v=D1sguF2D1UA
fekál.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Skořepný Šokátor píše: a pak je dobra jeste Lost to Apathy:
No nezní to vubec špatně :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět