výměna krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
lou

výměna krku

Příspěvek od lou »

ahoj mam epi sg g400 a zajima me jestli by se u toho nechal vymenit krk. diskuzi jsetli to je dobra/spatna kytara nechame na jindy (ale já si myslim že za moc nestoji). Krk chci vymenit protoze je krivej mekkej a buhvi co vsechno. zajimalo by me (jestli je to teda vubec mozny) kolik by to stal novej a kdyz to nepujde tak jak by sel sestelovat aby se narovnal.. neni snad ani ohlej do luku ci obracene ale ohlej asi jako kdyz zdimete hadr (nebo kdyz nekomu delate ohnicek :) ) to znamena ze driv drncelo ecko o prvni prazec (e1) ale v prubehu casu se to asi ohlo vic a struna drnci o dalsi prazce. kytaru jsem koupil z kytary.cz. díky za rady
lipo

Re: výměna krku

Příspěvek od lipo »

Krk máš do vrtule zřejmě....to je konečná.......jak dlouho ji máš? Možná by se hodilo to reklamovat....jinak novej krk se koupit dá....třeba
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Dr.P ... _id;106623
ale spíš bych to reklamoval....pokud je to v záruce
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ahoj. Jestli sám víš, že ta kytara za moc nestojí, tak možná bude lepším řešením rovnou popřemýšlet o investici do nového nástroje. Samotný krk ti maximálně pomůže vyřešit to, že současný krk je špatný, ale zbytek - však víš...

Jinak záleží na tom, jak kvalitní krk bych chtěl. Jdou sehnat třeba nu Bachu, jinou možností je například dovoz z Warmothu nebo si ho nechat udělat u kytaráře.

No, vlastně až teď mě napadlo, že vlastně mluvíme o nástroji s lepeným krkem. Tzn. že ty sám si to asi nevyměníš. Kytarář by to uměl, ale není to zrovna jednoduchá operace, tzn že to bude něco stát. A vracíme se k otázce, jestli to je vůbec k něčemu a jestli se to vyplatí.

Jinak kytary.cz poskytujou 3 letou záruční lhůtu, takže pokud v ní náhodou ještě pořád jsi a máš účet, tak reklamuj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

To je bezesporu na reklamaci. Pokud je ještě v záruce, běž ji vrátit, tohle je těžko řešitelné. Výměna lepeného krku je pekelně drahá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

A pokud už v záruce není, je řešením odpražcování, přebroušení hmatníku do roviny, a opražcování. To za předpokladu, že kytara je už ty tři roky stará, a dřevo už se dál hýbat nebude. To je za cenu přepražcování, protože hmatník se při tom srovnává vždycky, tady u vrtule jen o něco víc. S úplně novým krkem je to mnohonásobně víc práce a jistota taky není.
Já jsem takhle napravil jeden krk s backbow, největší křivost byla kolem lepeného spoje krku s hlavicí kolem 2. a 3. pražce, tam se protě ohýbal dozadu. Nemám tyhle spoje rád.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Celková výměna krku za nějakej přijatelnej tě imho bude stát tak jako polovina ceny kytary...a moc se toho zase nevyřeší, neni to zas tak dobrá investice jako třeba snímače....to si radši ty peníze nechat
(já bych to viděl tak 2000 za normální krk + 1000 práce kytaráři, ale to je jen hodně prasáckej odhad, je to hodně individuální podle toho kolik si naučtuje kytarář, jakej budeš chtít krk atd,nový struny...)
Tuhle kejtru prodat třeba za 60% ceny nějakýmu začátečníkovi s tim že je tam poměrně nevyhovující krk ale na začátek to stačí, nebo to zamlčet a doufat že ti jí pak neomlátí o hlavu....
Prachy dát dohromady a koupit jinej nástroj v týhle cen. kategorii....nezdá se mi dobrej nápad cpát peníze do low-end kytary....snímače nebo kobylku sundáš hned
lou

Příspěvek od lou »

diky moc za odpovedi. kytara je teda ještě v záruce ( já myslel, že to je jen na dva roky teda, nebo to teda bylo tak před cca červencem 2007). nejsem si jistej jestli najdu ucet teda.. jeste k ty kytare. mopc dobrej dojem sem uz od zacatku z toho nemel a nejvic se mi prave nelibil krk a za ty prachy sem urcitze cekal vic (vubec nedrzela skoro nikdy ladeni a kdyz se jen o pid hejblo skrkem tak sem mohl ladit znovano) . podle me by to vymena mozna vyresila (no prece jen tech prachu na novou moc neni).. ale casem snad urcite...
woro90

Příspěvek od woro90 »

lou píše:diky moc za odpovedi. kytara je teda ještě v záruce ( já myslel, že to je jen na dva roky teda, nebo to teda bylo tak před cca červencem 2007). nejsem si jistej jestli najdu ucet teda.. jeste k ty kytare. mopc dobrej dojem sem uz od zacatku z toho nemel a nejvic se mi prave nelibil krk a za ty prachy sem urcitze cekal vic (vubec nedrzela skoro nikdy ladeni a kdyz se jen o pid hejblo skrkem tak sem mohl ladit znovano) . podle me by to vymena mozna vyresila (no prece jen tech prachu na novou moc neni).. ale casem snad urcite...
Tak to ti ještě možná plave spoj krku a těla, to jim ji okamžitě běž omlátit o hlavy. Ale jak se ti proboha povedlo koupit kytaru, která se ti nelíbila?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
lou

Příspěvek od lou »

no ja byl pro sgcko rozhodnutej uz dlouho dopredu... ale kytaru jsem vybiral "naslepo" (doted se za to stydim, vickrat bych to uz neudelam :evil: ) a za ty prachy jsem fakt cekal asi o hodne vic.. snad ale najdu ten ucet pac uz je to mrte dlouho.

resit jsem to prave zacal az ted protoze mi to prislo uz neunosny to drnceni a nebo taky proto ze jsem linej...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

I s tím účtem by to snad nějak šlo vyřešit, i když na kytarách asi ne, ale třeba na czc si produkty evidujou po jednom podle sériovýho čísla, a takhle když s tím přijdeš, tak přesně ví s čím mají tu čest a reklamujou i bez faktury... a myslím, že na kytarách by to taky šlo vyhledat v objednávkách, takhle vyloženě nepřijímají reklamace jen vyhlášení nepříjemní obchodníci (l**l ap.)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Měl bys to v lhůtě stále mít. Nicméně pokud nenajdeš účet, tak jsi nahranej, protože není žádná šance, jak bys prokázal, žes to koupil u nich. Leda že bys měl aspoň číslo objednávky, což teda asi mít stejně nebudeš, když nemáš ani účet...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

V už. účtu na webu ho mít bude, když ne, tak na mailu...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S tím účtem to není zcela jistý. Kytary.cz za poslední 2 roky určitě 2x měnily databázi, takže některá starší data zmizela. Navíc to vychází z předpokladu, že objednával přes e-shop, jestli kupoval osobně na prodejně, tak číslo objednávky najde leda na tom účtu, co nemůže najít.

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nero píše:S tím účtem to není zcela jistý. Kytary.cz za poslední 2 roky určitě 2x měnily databázi, takže některá starší data zmizela. Navíc to vychází z předpokladu, že objednával přes e-shop, jestli kupoval osobně na prodejně, tak číslo objednávky najde leda na tom účtu, co nemůže najít.
Píše, že to koupil naslepo, za což se stydí a už by to nikdy neudělal... Takže přes E-shop.. A navíc je od nás z vesnice a včera jsem se s nim o tom bavil :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Oukej, tak jen přeju hodně štěstí, ať to číslo objednávky někde najde.

PetrPeter 1975 - 2008
lou

Příspěvek od lou »

sice jsem v to uz vubec nedoufal (vzhledem k tomu ze mam asi 50 mailovejch adres :) ) ale mam to.... zejtra se na to vrhnu :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hodně štěstí :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“