Jak odstranit pískání, šumění atd.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

No podle me je noise gate idealni reseni nedavno jsem prenastavoval zvuk z takoveho hodne spodkoveho na takovy ten engl s vice stredy a prave noise gate me pomohl vyresit problem se sumem a vazbou...kazdy preamp ci v tomto pripade krabicka (ano vcetne preampu valvekinga, budery, dualrectifieru,diezela....) produkuje znacné mnozství sumu a to zejmena pri vysokem zkresleni noise gate ureze ty signalove spicky co delaj bordel to znamena ze ti to nevazbi nesumi atd. Podle me je zcestne tvrdit ze zmeni zvuk...ono kdyz se podivate tak ty profi zesaky ho maji integrovany:-) tak proc by ho tam ten vyrobce daval, kdyz by mu menil zvuk :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

taky ted planuju nakej ten noise gate.. nemate naky tipy krome NS2 ..?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nose gate neni tady pro tyhle pedaly zerouci šum zrovna vhodny nazev...

nose gate je uplne neco jineho a i hodne vyrobcu plete hrusky s jabkama...

to, co zere signal, se da nazvat třeba suppresor (klidne se to muze jmenovat i jinak)

noise gate jen usekne signal, pokud se tento signal dostane pod urcitou uroven... na vetsine pedalech jde nastavit mira citlivosti - proste se nastavi nejaka mez, pri ktere uz pedal nepovazuje zvuk linouci se z kytary za "hrani" a tak zvuk usekne... pak jde nastavit i jakysi pozvolny utlum (decay) toho useknuti

noise suppresor muze byt kombinovat s noise gate (a casto tomu tak je). noise supresor ovlivnuje samozrejme i zvuk, protoze do nej zasahuje a hubi frekvence, na kterych se sum ozyva...

skvely noise gate jen NF-1 od Bosse. absolutne nezere signál a nemění zvuk (coz krabicky od bosse velmi rády dělají - zvlášť taiwan). citlivost a decay jde skvele nastavit... akorát je to prostě jen věc dobrá na to, že když člověk dohraje, tak je ticho a nic nešumí... nemá v sobě ale suppresor, takže nežere šum.

nevim, kolik toho boss vyrobil, ale myslim, ze pak uz je jen ten NS-2 což je zároveň noisegate i hubič šumu...
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

eugeene píše:ty jako mas i ZKRESLENEJ kanal na kombu pustenej spolu s metal zonem ???????????
Děláš si srandu, zas taková lama nejsem (ikdyž se hodně blížim)

... a ne nemám gain na plný koule, nemám ho ani na polovině, se mi zdá, že tady má polovina spíš posměšný řeci než rady. Fakt díky...
a to s tim véčkem se myslí co?

Bosse mám napájenýho přez adaptér, zkusim ty baterky...

Takže na pískot říkáte snímače a na šum buď tu krabku (ikdyž to má své nevýhody) nebo si počkat na prachy za lampu...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Véčko se myslí jako ekvalizér do V, prostě vytáhlý basy, stažený středy a vytažený výšky.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

matezz06 píše:se mi zdá, že tady má polovina spíš posměšný řeci než rady. Fakt díky...
To se Ti zdá... Když si to pročteš, máš tu desítku rad... Nejřív vyzkoušej ty baterky, napiš jak to dopadlo. Potom doporučuju, pokud jste v kapele 2 kytaristi. ať se zkusí ten druhý píchnout do Tvého komba a Ty naopak do jeho. Nebo pokud máš možnost někde půjčit. Zkus střídat kytary kabely komba, prostě to nakombinuj a tak A JEDINĚ TAK zjistíš v čem je problém. Možná je na více místech. Ono se to nezdá, ale když položíš dotaz, tak nemůžeš čekat, že Ti hned někdo 100% řekne kde je přesně chyba. Prostě sou tu jen názory dalších kytaristů a jejich zkušeností. Můžeš se dozvědět pouze kde by MOHL být problém, ale ne kde JE. Na to musíš přijít sám. Nebo ten šum a pískot zkus nahrát a poslat sem. Nahraj jak ztišuješ a zhlasuješ volume na kombu, zahtaj něco, čistý, zkreslený, zapínej krabku. To nám může pomoct při detekování, kde je problém... Ale jistota je vyzkoušet vyměňovat s něčím co funguje... A toho, že si z Tebe někdo dělá prču si nevšímej. Jak tu kdesi kdosi psal něco, jako že je lepší udělat ze sebe debila na krátkou chvíli, než zůstat debilem po celý život...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

OK dík moc, jelikož se dostanu do zkušebny až za pár dní, tak zatim musim vyčkat, tu možnost zkusit to nějak proměnit a tak bohužel nemám...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jinak ja kdyz pustim struny a chvili stojim, tak mi kytara jde taky samovolne do vazby, mame malou zkusebnu a tomu se clovek v malych prostorach proste nevyhne. Vyhodou je, ze se tim clovek nauci tlumit struny automaticky a na koncerte pak neni za lamu :-)
Zkratka nejakej sum a nejaka vazba bude u hi-gainu vzdycky, pokud teda nepouzijes suppressor. Jde jen o to, aby s tim slo zkouset a aby to moc nekravilo zvuk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Wohma píše:Jinak ja kdyz pustim struny a chvili stojim, tak mi kytara jde taky samovolne do vazby, mame malou zkusebnu a tomu se clovek v malych prostorach proste nevyhne. Vyhodou je, ze se tim clovek nauci tlumit struny automaticky a na koncerte pak neni za lamu :-)
Zkratka nejakej sum a nejaka vazba bude u hi-gainu vzdycky, pokud teda nepouzijes suppressor. Jde jen o to, aby s tim slo zkouset a aby to moc nekravilo zvuk.
jak rika tady pan. jestli to vazbi i kdyz chytnes struny, tak zkus jeste krapet stahnout gain nebo porid ten NS2.. a kdyz se ti nebude libit tak mi ho prodej, za dve kila ho vemu :wink: na to ze se tady lidi spis posmivaji nez ze poradi.. to je bouzel asi jak rikas.. ale najdou se tady aji ne-picusi :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Wohma píše:Jinak ja kdyz pustim struny a chvili stojim, tak mi kytara jde taky samovolne do vazby, mame malou zkusebnu a tomu se clovek v malych prostorach proste nevyhne. Vyhodou je, ze se tim clovek nauci tlumit struny automaticky a na koncerte pak neni za lamu :-)
Nesmí se to přehnat s nastavením, jinak je to uplně vklidu.:)
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Poznámka: když ti to vazbí i když máš chytnutý struny tak máš imho snímače na nic.

Jak řekl qwer: Noise Gate je věc, která když to řeknu laicky ''vypne kytaru'' když na ní zrovna nehraješ. Prostě usekne signál a je ticho. A přívod signál je obnoven jakmile opět brkneš, nebo jakkoliv rozezníš kytaru.

A noise supressory právě osekávají zvuk. Tím pádem, ti to může pekelně zkazit charakter a barvu zvuku. Samozřejmě ne všechny. Ty top supressory asi nedělají to co jsem napsal.

Docela mě zaráží, že např.: James Hetfield používá 4-kanálovej Noise Gate od Behringera, myslím, že je to důkaz toho, že Behringer umí dělat kvalitní věci. A nebo prostě šetří no chudák, asi prodal málo alb :P

A víte co je pecka? Že je to přesně tenhle: http://kytary.cz/behringer-xr-4400-mult ... 56:0:0:1:0

Asi kurevsky šetří :D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

pockej, to myslis vazne, kde to pisou? :D

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kytaristi Dark Tranquillity zase pouzivaji modulacni efekty z V-Amp Pro. A to taky nejsou panove, kteri by nemeli na aparaturu.

cerfotoc: Neni to o nastaveni, ale prostorach a potrebne hlasitosti. V mistnosti 16m2 a akustickyma bicima se toho moc vymyslet neda ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Wohma píše:Kytaristi Dark Tranquillity zase pouzivaji modulacni efekty z V-Amp Pro. A to taky nejsou panove, kteri by nemeli na aparaturu.

cerfotoc: Neni to o nastaveni, ale prostorach a potrebne hlasitosti. V mistnosti 16m2 a akustickyma bicima se toho moc vymyslet neda ;)
ja sem nemluvil o vazbách ve zkusebne, to mi taky dela, myslel jsem ten noise suppresor že se doá nastavit šetrně aby to nekravilo zvuk :)

Obrázek
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Taky to tak mám, jak říkáš pořád to nutí tlumit struny. Vazba se sem tam může i hodit ;) . Docela dost písniček tak začíná.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
r0nn!e

Re:

Příspěvek od r0nn!e »

Obnovuji starší thread... protože... když hraju na jakémkoliv aparátu (kombinace lampové hlavy a reproboxu)
a ať už to byla kombinace Rozdall + reprobox nebo Blackheart + reprobox nebo teď naposledy kopie Mesy + reprobox, tak pokaždé, když to ''vokotlím'' na zkresleném kanálu tak nastávají případy:

1) mám přepnuto na krkovej snímač, kde mám volume=0 -> ozývá se takovej blbej brum/bzukot/randál, kterej není tak strašnej, ale obtěžuje, když ve zkušebně chceme mluvit -> ten brum ustává na velmi dobrou hlukovou úroveň, pokud sáhnu rukou na jakýkoliv poťák na hlavě a nebo pokud sáhnu na kraj samice na kytaře, nebo na osmihran okolo přepínače snímačů....

2) mám přepnuto na kobylovej snímač, kde je volume=10 -> i když mám struny utlumené, ozývá se nekontrolovatelná vazba... a fakt dost nechutná.... takže dost na prd.... když začnu hrát, tak samozřejmě brum i vazba jsou přehlušeny... ale znáte to, ve zkušebně jsou dost často pauzy na mluvení...

Společnými jmenovateli pro všechny ty kombinace hlav a reproboxu a tudíž hlavními podezřelímy jsou: SILOVÝ KABEL (propojení hlavy + reprobox), KYTARA, KABELY NA PROPOJENÍ HLAVY A KYTARY!

Takže... kytarovým kabelům dávám nejmenší podezřelost... jedny z nejdražších Planet Waves... ale jako poslední instanci zkusím změnu i v tomto...
Kytara... dělo se to i na stock čína snímačích, na nevylepených dutinách mědí... děje se to i na ''vyfaradájované kytaře'' s aktivními snímači EMG... divný... to je 2. hlavní podezřelý....
Reproduktorový kabel... podle mě hlavní podezřelý... jsem v tomhle jitrnice, ale pájelo se to výkonnostně docela slabou pájkou a ten kabel má tudíž špatný kontaky, v určitejch polohách nepřenáší zvuk vůbec, v jinejch zase ano... podle mě hlavní podezřelý...

Ňáký nápady? (první co udělám, že koupím jinej silák, druhý co udělám, že asi pořídím Noise-Gate, kterej to možno pořeší pokud nepomohou jiné varianty, jako kompletní přestavba kytary [HW], kterou mám v plánu a pak jsem měl ještě něco, ale to si nevzpomenu...
DirX

Re: Jak odstranit pískání, šumění atd.

Příspěvek od DirX »

Já sem měl kdysi podobný problém a bylo to silák...zkus to a napiš
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Ronie, to první co popisuješ se stává, když je špatně uzemněná kytara...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ALe ten silák si sežeň novej i kdyby to nebolo tím.. jetli říkáš, že v někteterý poloze nehraje, tak to je o zasilovač.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od turbo_MaCk »

matezz06 píše:
eugeene píše:ty jako mas i ZKRESLENEJ kanal na kombu pustenej spolu s metal zonem ???????????
Děláš si srandu, zas taková lama nejsem (ikdyž se hodně blížim)

... a ne nemám gain na plný koule, nemám ho ani na polovině, se mi zdá, že tady má polovina spíš posměšný řeci než rady. Fakt díky...
a to s tim véčkem se myslí co?

Bosse mám napájenýho přez adaptér, zkusim ty baterky...

Takže na pískot říkáte snímače a na šum buď tu krabku (ikdyž to má své nevýhody) nebo si počkat na prachy za lampu...
proč lama... není nic lepšího, než mít crunch na aparátu a doplnit to hrubším zkreslením pedálu... aaaa slast

ronýýýýýýýýý: chyba v kytaře... blbá zem a nezavoskovaný snímače. Nejvíc to píská, když s kajtru přijdeš k hlavě a jakoby přiblížíš snímač k trafu co?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“