Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampová komba na doma

Příspěvek od Nöuld »

MrB14ck píše:jestli seš z plzně nebo okolí tak co kdyby sis prijel vyzkouset myho bluebeetla?
za rekneme 9k by moch byt tvuj - stavim ted repliku fendera tak potom nebudu potrebovat dva apce a nechci prodavat neco co stvorim...
Bohužel, jsem z Moravské Třebové a to je trochu z ruky, ale díky za nabídku.
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

Smrťokvítek píše:
Nöuld píše:Čau lidi!
Právě uvažuju, že si koupím lampový kombo, ale pořád nějak nemám představu, co vybrat a hlavně jakej výkon... Bydlím v rodinným domku, takže hlasitost není takovej problém (snad jen pro moje uši :lol: ). Chtěl bych ho teda hlavně na doma, ale aby se uplatnilo občas i ve zkušebně... Hraju převážně rock. Jsem ochotnej investovat tak 7-10 tis. Budu rád za každou radu 8)
Kdybys dal 15000 tak můžeš jít do Laney LC30. Dvojkanál a na rock podle mě výborný kombo. Na bazaru by mohlo být okolo těch 10. Jinak asi budeš muset jít do nějakého 15W modelu s tím rozpočtem co máš. A tam bych si dával trochu bacha na to jak velký to bude, protože to má potom krabicoidní zvuk, když je to malinký.
A těch 15W bude na doma dost a do zkušebny tak na hraně. 30W by byla lepší.
Ještě zkus pohledat něco o Crate V18 a V30...
No, tak teoreticky bych mohl jít až do 13000, ale to už by bylo vážně maximum... Jinak jsem koukal na YT na tu LC30 a celkem se mi zamlouvá... 8)
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Máte někdo Fender Champion 600?? Kde to má výstup na ten externí repro.? Na fotkách sem nic neviděl.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Možná...?
Přílohy
fender.png
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
60'Rock_N'_Roll

no to sem si říkal taky, ale tam je přípojka pro repro podle mě....jakože vyndáž a zarazíš kabel od boxu....tak to možná bude.... :?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

60'Rock_N'_Roll píše:no to sem si říkal taky, ale tam je přípojka pro repro podle mě....jakože vyndáž a zarazíš kabel od boxu....tak to možná bude.... :?
v nejhorsim neni problem (20kc za jacka a kousek cinu) dodelat...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Wakizashi

Re:

Příspěvek od Wakizashi »

venca.k píše:tak sis to mel natrenovat na akustiku :lol:
A jestli lampa zduraznuje chyby vic jak akustika, tak v tom nevidim zadnej prinos.
To ja se nakejma slozitejma solama vubec nezabejvam, k cemu mi bude kdyz budu mit napilovany naky blaznivy metalovy sola, kdyz budu sedet doma na prdeli. Kabati taky nepostavili karieru na perfektnich solech, ale na dobrejch textech a dobry hudbe- i kdyz neni nejak slozita, ale je dobra. Reknete mi, kolik lidi pujde na Kabaty a kolik lidi pujde na metalovej narez, ktery tam budou dve hodiny solovat, normalni clovek to stejne neoceni. Ja preferuju to, abych umel radsi vic jednodussich pisnicek naspamet, nez mit nadrnceny jedno solo, abych to odehral na lampe, podle me to o tomhle neni, ale nadruhou stranu si holt nekdo chce dokazat, ze to metalovy solo uplne presne zahraje. Ale ja mezi ne nepatrim. Jezis, to jsem zase odbocil od tematu. :lol:
Kolik? Asi docela hodně... Kolik lidí jde na koncert Kabátů a kolik jde na koncert Maidenů nebo Satrianyho? Nebo klidně nějakého brutálního metalu. Byls někdy na Brutal Assaultu? Asi ne, podle toho co říkáš. Mimochodem mám nejradějí východní black metal. Ty kecy o nějaké hlasitosti... nestačím se divit. Je sice pravda, že doma mám sračkojdní tranďák, který trošku budím s MT2, ale to co tady říkáš.. hloupost. Je to stejné jako když k nám někdo přijde do obchodu a chce sluchátka. "Stačí mi něco obyčejného za 50 korun. Hlavně ať to řve. Mám to jen na ven.", úžasné. Jde o čas, který tomu věnuješ a o požitek.

Kdybych na to měl, tak bych si taky koupil klidně nějakou slabší lampu. Takhle se rozhoduju mezi solid state Peavey bandit 112 a Line 6 SPider III 210. Myslím že ani s tímhle člověk neuděla velkou chybu, ale jen pokud nemá prachy. Lampa je lampa.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
60'Rock_N'_Roll

Mě by docela zajímalo... Na českym trhu sem se koukal, tak kombo na styl americkýho fendera je jen Fender Champion 600. Nevíte o nějakym dalšim??
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A nejen na doma! :D

MB - Transatlantic
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tml#gpm1_1

Cena udajne 899 dolacu... no pri te vybave, rekl bych, ze by to mohlo byt slusny... :lol:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Podle čeho byly vybrané komba do ankety? Cena, výkon?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

wikxzen píše:A nejen na doma! :D

MB - Transatlantic
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tml#gpm1_1

Cena udajne 899 dolacu... no pri te vybave, rekl bych, ze by to mohlo byt slusny... :lol:
Cena v ČR bude asi poněkuď méně user-friendly... Navíc na doma by to chtělo spíš kombo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Taky si myslim, ze cena u nas bude vyssi, ale moc bych si stejne nepomohl, kdybych chtel hlavicku mermomoci z US napriklad. A kombo verze kvuli pohodli by prisla vhod, snad bude?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle mě jo. Marka V taky v kombu uvedli až znatelně později po loňském zimním NAMM, ta koncepce Transatlanticu si o to přímo říká.

Na cenu u nás jsem fakt zvědav. Dovoz z US podle mě nemá smysl - trafo, cena poštovného, clo a DPH to značně prodražují. Dovážet leda tak z UK.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Teorge píše:Podle čeho byly vybrané komba do ankety? Cena, výkon?
To téma je z roku 2007 kdy se tyhle malé lampy teprve začínaly objevovat v obchodech a moc lidí o nich nevědělo. Víceméně to odráží tehdejší stav. Moc aktuální to tedy není. :|

Ta Mesa je celkem pěkná ale je to na mě až moc možností(njn Mesa :D). Zase se snaží udělat kočkopsové řešení typu Fender, VOX, Marshall, Mesa v jednom. Podle mě je to zbytečné, stejně se tomu nedá věřit :). Stačí když to bude pěkně hrát, potom mi bude jedno jestli tenhle čudlík je na Brittish sound a tenhle na American. Nakroutím co se mi bude líbit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, Smrťáku, pro tebe tu taky není M/B TA-15, ta míří na šílence mého typu, pro tebe dělá Vox Night Train :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Taky jsem zastancem jednoducheho ovladani (Volume, Tone), alespon je preferuji. Ale vubec bych se nebal vstoupit do vysostnych vod "inzenyrskych" zesilovacu. :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jo jo ten transatlantic vypada moc pekne

jinak cena - nevim kolik stoji express 5:25 v cechach, tady je 1x10 verze za $1200, 1x12 za $1250 takze z toho se da jaks taks odvodit, kolik bude stat ta TA15

jinak jet city amps ted na namm meli univalve, to by nemuselo byt cenove uplne spatne (kdyz slo atomic klon stoji $300)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

5:25 v kombu v ČR stojí něco lehce pod 40 000,- Kč. Pokud dolarová cena TA odpovídá 75% z ceny expressu, tak se tedy můžeme těšit na cenu kolem 30 000,- Kč. A to je na doma docela drahá sranda.

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No Boogie Boardu prej psali 900 dolaru, coz znamena, ze pod 25 tisic to u nas skoro urcite nebude.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
lunchie

Příspěvek od lunchie »

me prijdou ty ceny mesy v cechach uplne smesne - kdyz se clovek koukne za kolik se to prodava v US a za kolik potom v cechach - to by se za tu cenu daly tady koupit 2 stejne ... je to sila.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“