zesilovač pro subbassy

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
tomeek

zesilovač pro subbassy

Příspěvek od tomeek »

Chtěl bych se zeptat, jaký pořídit zesilovač na basy v ceně do 10000,-kč. Výkonem asi tak 300 až 500W do 8ohmů. Jestli máte někdo s některými zkušenost díky za ně.
pavel2
Odborník

Re: zesilovač pro subbassy

Příspěvek od pavel2 »

Nikdo se k tomu nemá - ještě nám sděl, jaké basy to bude živit, jaká je vyhýbka, co převážně s tím budete zvučit...

Jinak do 10000,- Kč třeba Behringer EP2500, Tapco 2500, QSC GX5.
QSC GX5 ale neumí můstek a minimální impedance je 4 ohmy, do 2 neumí.

Osobně bych přidal a použil QSC RMX 1850HD, které jsou na suby odzkoušené a dělají to, co se od nich očekává...

Další řešení je "něco" z druhé ruky, občas se objeví zajimavé kousky.

Skytec, Omnitronic, McCrypt ap. rovnou vynech - nebudeš spokojený
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
tomeek

Příspěvek od tomeek »

Bude to živit přímovyzařující BR s Kappa 15LF. Maximálně budou dvě na stranu, takže 4ohmy stačí, můstek ani ne. Budou se s tím zvučit folkové, folkrockové menší koncerty a taky reprodukovaná hudba. Zatím se mi taky zdá ten QSC GX. Mám totiž zkušenost, že některý zesilovač zahraje basy daleko líp, po zvukové stránce, než jiný. Třeba QSA 1000 nebo Audyn AD600 spíš na vrchy a ADS LX800 zahraje na basy líp. S jinými i novějšími zkušenost nemám. Dík
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak na malých akcích někdy ten GX5 taky použiju na basy.
Netvrdím, že nehraje dobře, hraje na ucho stejně nebo líp než uvedené Beh/Tapco, ale mám ho teprve rok a 1/2 a odehrál toho teprve kolem 70 akcí v téhle roli.

Takže nevíme, jak bude vypadat za pět roků...

QSA na vršky bych teda nedával - potkal jsem jich dost co kmitaly a odebraly sebou i drivery.

Na vršky je obecně lepší něco v AB třídě (GX3), ale dnešní konstrukce H zdrojů, jako u toho GX5, jsou dost slušné, takže zkreslení je taky minimální.

Nic nezkazíte 2x GX5 i když se můžou jevit jako zbytečně předimenzované, ale praxe praví, že je lepší mít rezervu ve výkonu, než jet do clipu...

GX3 je fajn, ale pozor na první série z loňského roku, kdy byly problémy se zdrojem (v EU verzi).
Nové jsou již OK, ale osobně si myslím, že mít 2x GX5 přináší obrovskou škálovatelnost a docela slušnou spolehlivost, nehledě na to, že vestavěná vyhýbka je docela použitelná, takže se dá hrát bez externího crossu.
Výsledek bude nejspíš lepší, než s levnými vyhýbkami jako například CX od Beh. ap.
O levných digitálních nemluvě.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“