znacka RH sound

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: znacka RH sound

Příspěvek od Wohma »

Na druhou stranu horna (resp. ten kompresni menic) se da celkem snadno odpalit - zvlast u levnejsich beden, kde vykony nebyvaji nijak naddimenzovane a ochrany nejsou bud zadne, nebo nejsou dvakrat ucinne. Zrovna u tech RH Soundu me varoval primo typek, kterej mi tu nasi bednu prodaval, ze jich ma vic na zvuceni a ze jim rady odchazi horny, kdyz chytnou nejakej prskanec nebo neco podobnyho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
letadloman

Příspěvek od letadloman »

zdravím,

náhodou jsem narazil na vaši diskuzi a shodou okolností jsem i ten, co aktiv monitor Craaft 200W, ze zda zmíněného inzerátu prodává.
Rekl jsem si, ze prispeju se zkusenostmi s tímto monitorem.
Také jsme hledali odposlech na zpev do zkusebny. Nejdrive jsme zacinali na podomacku zapojenych starych bednach a jeste starsim zesilovaci, o vykonu ci dokonce kvalite se nedalo moc mluvit. Postupne jsme vyzkouseli vsechno mozne, zpivalo se i pres kyt. komba (tranzist.). Co se dalo pospojovat, zapnout, pichnout do toho mikrofon- to se vyuzilo:) Reknu vam, to byly casy, paradni. Postupem casu sme jiz chteli neco kvalitnejsiho...
Sehnat aspon jaktak kvalitni a levny aktivni monitor na zpev do zkusebny je docela kumst. Rozhodne je to ale nejlepsi volba = proste all-in-one. Staci jedna bedna a nic vic.
Po debatach o vyrobcich typu prave RH Sound apod jsme objednali z ebay.de tohoto Craaft 200W. Vcetne drazsi dopravy z nemecka to stalo 8000,- Kč. Sli jsme do risku, protozue znacku tuto v CR nikdo neznal. A vysledek? Risk se vyplatil. Bedna ma opravdu velmi pekny zvuk- ciste a citelne vysky a velmi solidni basy (bedna je drevotriska, to hraje svou roli). Uprimne receno, na odposlechu, kterej je celej z plastu se ten material podepise i na zvuku, jakej z toho jde. Drevo je o dost zvukove teplejsi a prirozenejsi. Ale to je znama pravda, co urcite vite. I lide z branze (zvukar, kamarad ze studia) byli zvukem mile prekvapeni. Nerikam ze je to profi zvuk, ale pomer cena/vykon je skvelej. Vstupy ma na vsechno mozny. 200W do klasicky zkusebny staci tak akorat. Z minusu k bedne bych uvedl, ze je delana vice mene na jedno pouziti. Kdo se chce podivat dovnitr, musi odlepit predni mrizku s molitanem. Jde to, jen ztrati trochu z te sve estetiky.

Mimochodem, kamarad, kterej ma jazz music bar v domazlicich dela ozvuceni koncertu (jen zpev a dodatecny prizvucovani nastroju) prave s Craaft 200W aktiv a ted chce jeste Craaft 200w pasiv, kterej se da pekne k aktivni pripojit a vykon se zdvojnasobi. Na pousteni hudby taky vyborne. Vse za vyborny peniz. Staci zkouset. Nekdy rick vyjde.

Zdravim a preju hodne uspechu pri hledani, nemene pri hrani!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen takova poznamka - pripojenim pasivni bedny k aktivni se nemuze vykon zdvojnasobit, leda ze by byl zabudovany zesilovac predimenzovany a normalne fungoval jen na polovicni vykon, coz je nesmysl. Spis se vykon rozdeli mezi obe bedny a vysledkem sice mozna bude trochu vyssi hlasitost a lepsi pruraznost, ale urcite ne dvojnasobny vykon.
Somnus Aeternus
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jestli jde o 8 ohm, tak připojením druhé stejné bedny se zvýší výkon klasického zesilovače cca o 30%, k tomu připočtěme zvýšení citlivosti celé sestavy taky asi o 30% a jsme zhruba na +3dB - to je skutečně o polovinu více hlasitosti :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavel2: Muzes nejak rozvest to zvyseni citlivosti cele sestavy a z toho plynouci vyssi vykon/hlasitost? A pokud vim, 3dB by mely odpovidat dvakrat vetsimu vykonu, ne o polovinu vetsimu, ne? :)
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Ja si nejsu teda jistej,ale někde jsem četl, že 3 dB plus jako fakt 2x větší hlasitost (laicky řečeno),ale ucho má za dvojnásobek spíš 6 dB.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Dva boxy krmené stejným výkonem oproti jednomu boxu dají teoreticky o 3dB vyšší akustický tlak.
Prakticky budeme rádi za 1 - 2 dB. Navíc je taková sestava velmi frekvenčně závislá, což až tak moc nevadí, protože výkon potřebujeme nejvíc v nejnižších částech spektra.

Běžný zesilovač dá do 4 ohmů cca o 30 % vyšší výkon oproti 8 ohmům.

V poslechovém prostoru to dá právě zhruba ty 3dB - to je ta polovina akustického tlaku.
Výkon hlasitosti neznám, ale asi myslíš právě ten akustický tlak.

Nejlíp to funguje u SUBů (velká délka vlny), kde se například dají k sobě dvě klasické basreflexové bedny a k těm 3dB to často dosáhne - mimo jiné i proto je dáváme na venkovních akcích po čtyřech na stranu...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Miroslav

Příspěvek od Miroslav »

Před dvěmi lety jsem koupil aktivní bedny RH sound.Jsou to dvanáctipalce.Mám je jako podiové odposlechy.Nebýt té zajímavé ceny tak bych je nebral.Obě za 3.000 Kč.Nicméně už jsou a fungujou celkem dobře.Když si s tím zvukař pohraje tak je tomu i rozumět.Je to náchylné na vazbu.Má to i takový nešikovný přístup k ovládání.Opravdu platí za málo peněz málo muziky.
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“