Kytara mi ohluchla :(

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Willy
Bandzone: groovetownband
Kontaktovat uživatele:

Kytara mi ohluchla :(

Příspěvek od Willy »

Čau lidi,

Pár dní zpátky jsem si vesele hrál na svůj stratocaster a najednou mi příjde trochu divné, že je najednou tišší a tón není tak živý jako nedávno. Kytaru mám skoro přesně rok a toto je první potíž se zvukem. Pro jistotu jsem si to ověřil přes zvukovku na počítači, na kterém jsem často kytaru nahrával. Porovnal jsem hlasitost nahrávek z minula a nyní. No - prostě tragédie, kytara utichla zhruba o polovinu.

Myslím, že to bude v hardwaru. Neboť jsou tam celkem 3 SC snímače a pouze prostřední produkuje ze všech ostatních nejsilnější signál. Ostatní jsou přihluchlý.

Je možné, že by mohlo kombo poslat nějaký zpětný impulz, co by přepálil snímač, nebo potenciometr?
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210

http://bandzone.cz/groovetownband
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara mi ohluchla :(

Příspěvek od McKozias »

spatne vlakno..mrdup...spis nez mas neco spaleneho si myslim ze ti nekde povolil dratek, cekoval si to uvnitr?
afektband

Příspěvek od afektband »

McKozias píše:spatne vlakno..mrdup...spis nez mas neco spaleneho si myslim ze ti nekde povolil dratek, cekoval si to uvnitr?
JJ, nejdřív zkontroluj elektroniku, jestli se něco neuvolnilo.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A jestli nejsi moc do elektriky, tak radsi dej kytararovi.
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Ano, otevřel jsem ji a nakoukl dovnitř. Všechny dráty jsou na místě, žádnej tam nevisel. Doufam teda, že se tam něco neuvolnilo, co není na první pohled vidět... I když v takových případech býva, že se po malém pohybu nějak zvuk změní, ale nic. Budu reklamovat :(

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Willy píše:Ano, otevřel jsem ji a nakoukl dovnitř. Všechny dráty jsou na místě, žádnej tam nevisel. Doufam teda, že se tam něco neuvolnilo, co není na první pohled vidět... I když v takových případech býva, že se po malém pohybu nějak zvuk změní, ale nic. Budu reklamovat :(
V pohodě, klidně reklamuj.... ale nedá mi to. Přijde mi to naprosto zvrácené - kytara nehraje (nevím proč, třebas jí nějak ublížil, nebo se jí prostě nechce...), přitom hrála dobře (asi je to dobrá kytara) - bývali doby kdy člověk vzal šroubovák a pájku a prostě to spravil, když na to neměl buňky tak to udělal kámoš co ty buňky má...(člověk měl hodně kamarádů, dnes je zná jenom z internetu, nikdy je neviděl, neví jestli mají vůbec nějaké buňky...). Holt, doba je jiná, tak reklamuj. Předpokládám že reklamuješ i boty když se ti rozváže tkanička...
Takže neopravovat, nezajímat se jak věc funguje atd. ale reklamovat !
Pardon, ale muselo to ven...
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No osobně, nevím, proč by to měl dělat, když to má v záruční době?
Aby se v tom vrtal, pak zjistí, že stejně to doma neopraví, a pak si třískal hlavu o zeď, že mu padla záruka jen proto, že se snažil být geroj, který do všeho rýpe?

Jako to mi připadá rada fakt super logická rada....
Když mu po letech skončí záruka, má potom dost času a možností se v tom vrtat, ale teď?
Byl by blbej...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Michal.K píše:No osobně, nevím, proč by to měl dělat, když to má v záruční době?
Aby se v tom vrtal, pak zjistí, že stejně to doma neopraví, a pak si třískal hlavu o zeď, že mu padla záruka jen proto, že se snažil být geroj, který do všeho rýpe?

Jako to mi připadá rada fakt super logická rada....
Když mu po letech skončí záruka, má potom dost času a možností se v tom vrtat, ale teď?
Byl by blbej...
+1
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Ja se teda přikláník k rainovi! Je jasny ze treba s pajkou neumi a sam to neopraví ale proč to reklamovat? neco si o tom precist podivat se dovnitr a jestly nejsou spatny snimace tak to urcite zpravit de.
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jiny kabel ke kytare jsi asi zkousel, ze ano?
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

Vilcek píše: ale proč to reklamovat?
Protoze si nezrusi zaruku?
Prototoze si nezrusi kytaru, kdyz tomu prd rozumi?
...
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

white_wolf píše:
Jasne ale zas zalezi na tom co je to za kytaru a jak daleko to ma do shopu. Ja bych se do svoji kytary nabal "rypnout" ale jestli ma dotycny origo American stratocastra tak je ta reklamace nazvazenou. Jinak by me stval cas nez se to vsecko vyridi, ale jak rikam je to muj nazor :wink:
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves

afektband

Příspěvek od afektband »

white_wolf píše:
Jaj, záruku si nezruší, kdyby třeba něco napájel špatně, vždycky to může vrátit zpátky, oni to nijak nezjistí, že tu kytaru otevřel, nebo něco připájel atd.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
BenGraves
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenGraves »

no to snad ne, přijedu po víkendu domů... vezmu kytaru ze zdi a mám ten samý problém, to je neuvěřitelný... stalo se mi to samý, vůbec nevim co s tim, ale je to určitě kytarou, protože sem zkoušel jinej kabel a i jinou kytaru napíchnout na moje kombo, jestli to není náhodou tim a není... kytaru mám zhruba rok a je to Epiphone Les Paul Custom... vůbec nevim co s tim, sakra :D
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

BenGraves píše:no to snad ne, přijedu po víkendu domů... vezmu kytaru ze zdi a mám ten samý problém, to je neuvěřitelný... stalo se mi to samý, vůbec nevim co s tim, ale je to určitě kytarou, protože sem zkoušel jinej kabel a i jinou kytaru napíchnout na moje kombo, jestli to není náhodou tim a není... kytaru mám zhruba rok a je to Epiphone Les Paul Custom... vůbec nevim co s tim, sakra :D
Mate zakletý kytary :lol: neco jako Guitar of destiny :twisted:

sorry sranda

BenGraves
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenGraves »

Kurňa dybych aspoň věděl co s tim :D... nebo proč to jako odešlo... fakticky nechápu... nevíte někdo kam bych to měl šoupnout ?... Já tušim, že v Pardubicích toho bude určitě dost tk mi prosim poraďte :)
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Hele hoši, nevim proč tak agresivně, ale jen jsem se zeptal. Vím celkem dobře jak kytary fungujou a zkoušel jsem maximum, abych odhalil chybu. Konstrukce kytary je jednoduchá. Mrknu dovnitř a zkontroluju obvody jestli drží a nejsou volný. NEBYLY volný. Sešrouboval jsem vše zpět a zkontroloval samici. V pohodě. Vyměnil kabel a stejný problem. Dokonce jsem porovnaval hlasitost s jinou kytarou a je tam asi 4násobný rozdíl hlasitosti.
Jak říkám, bude to v elektronice, kam zasahovat nemohu, protože mám ještě rok záruky, takže za opravu nic platit nebudu (LOGICKY!!!).

Nejsem amatér, takže se mnou mluvte slušně, jako já s vámi!
Nevím jestli je to tou muzikou co hrajete, že jste za malé nepochopení tak nepříčetní, ale fóra jsou od pomoci druhým.

Děkuju za pomoc.

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

V pohodě, mě jen přišlo tak nějak líto že každý chce hned všecko reklamovat (tzn. vyhodit a vzít novou věc atd...) místo aby chvílku přemýšlel....
K věci. Pravděpodobně bude někde špatný kontakt. Kdyby byl "přepálený" snímač (což považuju za prakticky nemožné) tak by to nehrálo vůbec - říkáš že hraje potichu - tzn. velký odpor. Nejdřív bych prostříknul přepínač nějakým sprejem na kontakty a pořádně s ním zavergloval (aby se očistily styčné plochy) to samé poťáky. Pak přeletovat všechny spoje (že to vypadá že to drží neznamená že to drží dodopravdy).
Taky mohl ten přepínač uplně odejít, tudíž bych zkusil jednotlivé snímače připojit postupně samotné přímo k výstupnímu jacku a zkusit jak to hraje. Jo, je to moc práce...
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Zdravím. Přídám taky trochu názoru. Něco podobného mi dělalo na mojí Epi LP když jsem přepnul na krkový snímač. Hrál mi potichu a nějak divně. Byl to pouze studený spoj na snímači..Myslím, že to bude totéž. Jak už tady někteří radí, tak zkontrolovat elektroniku a bude.
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Tak tomu už říkám dobrá rada :)

Díky, mrknu se na to. Jinak s tou reklamací jsem to nemyslel jako vyměnit za jinou. To by nakonec mohlo dopadnout hůř. Myslel jsem jako vyměnit potenciometry, nebo ještě jednou všechno přeletovat - reklamační oprava. Mrknu se na to. Jestli to už někoho potkalo, jak jsem četl předchozí příspěvek, tak by to nemělo být tak hrozný.

Zatím.

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“