Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter
Když se debata odvinula tímto směrem, tak si nemůžu odpustit jednu poznámku - absolutně nechápu, co všichni (nadsazeně) vidí na Rolandu Jazz Chorus. Hrál jsem na JC-120 a teda opravdu nevím, co to umí na čistém zvuku líp jak lampa... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kdyz uz jsme tak pekne OT, tak zareaguju
Kdysi jsem mel tu cest a zvuk z toho mi prisel dobrej - rozhodne na to, za jaky prachy se da sehnat. A to vcetne zkreslenyho kanalu, i kdyz tomu myslim pomahal Marshall Jackhammer nebo Bluesbreaker. Kazdopadne zvuk z toho mi prisel dobrej, i kdyz nevim, jestli snese srovnani s lampama za 20K+
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Právě podle mě lampa 20+ zahraje (na můj vkus) výrazně lépe. Zkreslení to JC vlastně vůbec nemá, takže vypomáhání distorzema nebudu počítat (to jinak můžeme rovnou vzít Frontmana 212, že
). A ten čistý - hrál jsem do toho přes "klasiku" SH-4 + SH-2, a přišlo mi to jako nehorázná nuda, ani ta barva zvuku mě nenadchla, dynamika nula nula nic. Jako fajn, třeba se to někomu líbí, ale říkat, že JC je na čistý paráda, protože to umí čistý čistější než to nejčistší, co dokáže lampa, to je pro mě slabý argument.
Až budu slavný muzikant, co bude prodávat milióny desek, tak si stejně ve studiu čistý party nahraju radši na lampičku, než na JC... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Stejne tak je mimo rict, ze lampa je lepsi nez trandak. Taky nedam na lampy dopustit, ale stejne jak jsi rikal, ze to je extrem prirovnavat Dimebaga, tak je extrem rict, ze lampa je jednoznacne lepsi jako rikal Axel.Wohma píše:Tak jsou zas lidi, kteri maji Dimebaguv zvuk za vzor... Mne osobne se taky nelibi, ale respektuju, ze nekomu jo. Ale argumentovat jednim z velmi mala hudebniku, kteri hraji na tranzistor, je podle me dost vedle, kor kdyz vzdycky hraval na aparatky za desitky tisic. A nakonec stejne utekl k lampe
Jinak jestli vis ci zvuk mam za vzor, tak to jsi jasnovidec
afektband:Dimebag mel svuj zvuk, to nikdo nepopira, ale to neznamena, ze kdyz se nelibi par lidem, tak ze je spatny. A sam jsi rekl, ze byl sice urvany, ale prosadil se. Takze asi tak. On ten zvuk nemel takovy aby se prosadil, ale protoze se mu libil
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tusim ze i static x hrajou na nake trandaky marshall(snad i z rady mg?!) a jejich zvuk se mi libi..ale je fakt ze tak maximalne v tom industrialu, tam neni potreba ta dynamika
Ja to nikomu necpu, byl to jenom muj vylev...Fade píše:Stejne tak je mimo rict, ze lampa je lepsi nez trandak. Taky nedam na lampy dopustit, ale stejne jak jsi rikal, ze to je extrem prirovnavat Dimebaga, tak je extrem rict, ze lampa je jednoznacne lepsi jako rikal Axel.Wohma píše:Tak jsou zas lidi, kteri maji Dimebaguv zvuk za vzor... Mne osobne se taky nelibi, ale respektuju, ze nekomu jo. Ale argumentovat jednim z velmi mala hudebniku, kteri hraji na tranzistor, je podle me dost vedle, kor kdyz vzdycky hraval na aparatky za desitky tisic. A nakonec stejne utekl k lampe
Jinak jestli vis ci zvuk mam za vzor, tak to jsi jasnovidecChtl bych to taky umet z jednoho postu poznat
![]()
afektband:Dimebag mel svuj zvuk, to nikdo nepopira, ale to neznamena, ze kdyz se nelibi par lidem, tak ze je spatny. A sam jsi rekl, ze byl sice urvany, ale prosadil se. Takze asi tak. On ten zvuk nemel takovy aby se prosadil, ale protoze se mu libil
Jinak k tem staticum...to MG má jenom na koncerty, ve studiu by se mu s tutím vysmáli
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ano, Static-X hrajou na Marshall Mg serii (100W). Prave ve studiu, bych se toho tak nebal. Vime co dokaze studioMcKozias píše:tusim ze i static x hrajou na nake trandaky marshall(snad i z rady mg?!) a jejich zvuk se mi libi..ale je fakt ze tak maximalne v tom industrialu, tam neni potreba ta dynamika
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
afekt:a co ma ve studiu?ja to nikde nemuzu najit
Ty voe...no tak já to seru...asi si pořídim MGčko, von na to hraje i ve studiuMcKozias píše:afekt:a co ma ve studiu?ja to nikde nemuzu najit
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
j, thx...zrovna mi od nich hraje stingwray..ty trandaky nejsou zas tak hrozny, ale jak uz sem psal, je to taky o tom v jakem "stylu" se to hraje..tady to docela sedi
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Podle nazoru, ze lampa se pokazde prosadi lepe zive a celkove v kapele, by si to, ze MG pouziva jen zive celkem odporovalo
Jinak ke snimacum. Neresil bych, jestli je lepsi ten komprimovany ton EMG nebo skvely barevny ton pasivu. Co my vime, ktery je lepsi? Mozna, ze prave ten komprimovany je ten nejlepsi a barevny pasivni se od toho odchyluje. Mozna je blbina to takhle resit, protoze kazdemu se libi neco jineho. Stejne tak jako Dimebagovi jeho urvany pilovity zvuk nebo nekomu tlacici nabasovany mesa zvuk. Ucho je ucho
Jinak ke snimacum. Neresil bych, jestli je lepsi ten komprimovany ton EMG nebo skvely barevny ton pasivu. Co my vime, ktery je lepsi? Mozna, ze prave ten komprimovany je ten nejlepsi a barevny pasivni se od toho odchyluje. Mozna je blbina to takhle resit, protoze kazdemu se libi neco jineho. Stejne tak jako Dimebagovi jeho urvany pilovity zvuk nebo nekomu tlacici nabasovany mesa zvuk. Ucho je ucho
Vychazim z nekolika veci:Fade píše:Stejne tak je mimo rict, ze lampa je lepsi nez trandak. Taky nedam na lampy dopustit, ale stejne jak jsi rikal, ze to je extrem prirovnavat Dimebaga, tak je extrem rict, ze lampa je jednoznacne lepsi jako rikal Axel.
Jinak jestli vis ci zvuk mam za vzor, tak to jsi jasnovidecChtl bych to taky umet z jednoho postu poznat
1) Profici hraji v podstate vyhradne na lampy. Vyjimky typu Dimebag a Static-X neuznavam, protoze tim vp odstate koncite - a to temer nezavisle na stylu.
2) Temer kazdej, o kom vim (v ramci tady fora i mimo nej) a kdo zkusil lampu, tak ma v teto otazce jasno.
3) Vlastni zkusenost.
Tohle mi prijde jako dost slusnej zaklad pro generalizace
O tom, jakej mas zvukovej vzor, tu nepadlo ani slovo... Dokonce jsem ten post ani neadresoval tobe.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
1) Kazdeho vec, koho uznava
2) Lampu mam a jasno mam taky, jen nerikam, ze trandaky jsou oproti lampe horsi
3) Vlastnich zkusenosti mam taky dost
Ohledne toho vzoru to uznavam a omlouvam se. Spatne jsem to precetl
Ale moc se mi to nezda si omluvit Dimebagovo hrani na trandaky jako extrem a nasledne napsat, ze to neuznavas, protoze tim to konci. Nejde o to, kolik lidi na tu lampu nebo trandak hraje, ale o to, ze na to vubec hrajou. Urcite si nechteli ten zvuk zkazit a vedeli proc chteji takhle hrat.
2) Lampu mam a jasno mam taky, jen nerikam, ze trandaky jsou oproti lampe horsi
3) Vlastnich zkusenosti mam taky dost
Ohledne toho vzoru to uznavam a omlouvam se. Spatne jsem to precetl
Ale moc se mi to nezda si omluvit Dimebagovo hrani na trandaky jako extrem a nasledne napsat, ze to neuznavas, protoze tim to konci. Nejde o to, kolik lidi na tu lampu nebo trandak hraje, ale o to, ze na to vubec hrajou. Urcite si nechteli ten zvuk zkazit a vedeli proc chteji takhle hrat.
Dobre, ale ve chvili, kdy tech tranzistoristu je par a lampistu jsou stovky a tisice, tak muzeme mluvit o trendu, ne? Ja fakt zadny dalsi neznam. Samozrejme nekdy nekdo pri nahravani treba pouzije nejaky trand kdyz hleda specialni zvuk, ale mluvim o tom, co pouziva prevazne a na koncerte.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
To je tezko rict, to by se pak dalo rict, ze ti, co maji trandaky jsou hloupi, protoze nemaji lampy. Kaslem na to, stejne je to mimo misu v tomhle topicu a podle me cele jen vec vkusu podle toho, jaky zvuk hleda.
Nakonec jeste musim rict, ze na lampu hraju proto, ze se mi libi ten konkretni zvuk a kdyby to, co chci lezlo z trandaku, tak klidne ozelim ty ctyri svitici krasky za mnou
Nakonec jeste musim rict, ze na lampu hraju proto, ze se mi libi ten konkretni zvuk a kdyby to, co chci lezlo z trandaku, tak klidne ozelim ty ctyri svitici krasky za mnou
Ja nerikam, ze nekdo je hloupej, on ten typek ze Static-X je s tim ocividne spokojenej, ale kdyz uz neco doporucuju, tak se budu ridit tim, co sedi vetsine - kor kdyz je to takhle prevazna vetsina
A o to jde. Pokud ma nekdo nestandardni vkus nebo ideal, tak pro nej stejne nebude zadna rada dobra a bude mit ten vyvoj o to tezsi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ještě bych se vrátil k těm Aktivům.
Hrál jsem na Mustainovo Signature DEAN VMNT (s aktivama tuším Seymour Duncan live wire) a ten zvuk mi prostě posadil na p***l
a to jsem hrál přes 30W Rolanda
.
Sice hraju teprv necelej rok ale při zkreslení byl prostě každej vybrnkávanej tón slyšet ... nic se neslejvalo a zvuk prostě masakr
.
Mít peníze tak bych se asi ani nebál jít do Dean VMNT Angel of Death
Hrál jsem na Mustainovo Signature DEAN VMNT (s aktivama tuším Seymour Duncan live wire) a ten zvuk mi prostě posadil na p***l
Sice hraju teprv necelej rok ale při zkreslení byl prostě každej vybrnkávanej tón slyšet ... nic se neslejvalo a zvuk prostě masakr
Mít peníze tak bych se asi ani nebál jít do Dean VMNT Angel of Death
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Zdravím všechny! Rád bych přidal tedy svůj názor z jiného pohledu a reagoval na bouřlivé téma, které jsem zde nejspíš rozpoutal já. Snímačům jsem věnoval viz. předchozí téma ažaž a dokázal bych o konstrukci a vlastnostech jednotlivých typů a značek asi i něco málo říct. Co jsem zde tak četl jsem pochopil problém diskuse. Máme tu dva tábory jedni zastávají spíše pasiv jako já, druzí aktiv. Jasně, vše má své opodstatnění. Řeknu to úplně jednoduše: ten kdo začal na aktivce a vrátil se nebo přešel na pasiv, ví na 100% o čem mluví. Tzn. že třeba ve smyslu dynamika není jen snímač, ale i jeho reakce na dynamickou hru, kterou vytváří jen a jen člověk potažmo ruka. Tady nemáte nic co by nějak zasahovalo do hry. Je to čistě postavené na konstrukci snímače atd. jak už tady bylo sáhodlouze popsáno. Musím do bankomatu, budu pokračovat později...
Kytary Ivo pořízka - PRS 22/24 BEADGF#B, PRS 22/24 DADGHE, CONDOR EADGHE
SH6+SH6 Mayhem Set, SH6+SH13 Dime Set
kabeláž Planet Waves
rack nějaký výprodej z Audioteku 10U
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
DOD G7 - bohužel ještě nepředělaný 1U
Alesis Microverb III - upravený bypass a nějaký ty relátka 1U
Preamp vlastní výroby 2xECC 85 1xSPAX7 - dálkové ovládání přepínání kanálů 2U
ovládám to všechno přes PROEL MS32 to má midi i relátka, první dobrá italská věc!
VHT 2:90:2 - oba kanály současně výstup 2x8 ohm 2U
Marshall 1960 B Vintage - stereo 2x8 ohm předrátovaný
kabeláž Planet Waves
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
ovládám to všechno přes PROEL MS32 to má midi i relátka, první dobrá italská věc!
upřímě mě pobavilo že se mustainova kytara jmenuje "angel of deth" zvlášť když v začátcích u megadeth pomáhal kerry kingxaero píše:Mít peníze tak bych se asi ani nebál jít do Dean VMNT Angel of Death
jinak k tématu: někde jsem čet teorii že aktivy se u profíků tak mocně rozmohli taky kvůli tomu že se to daleko líp prokouše přes bezdrát. a pokud jde o čistě muj pocit tak mi jsou pro moje současný potřeby bližží pasivy, nicméně kdybych chtěl hrát nějaký slayeroviny tak bych pořídil aktivy emg.
btw. max cavalera to celej život žene pasivama (aktuálně sh6 pokud vim) a jakej je to mazec, takže si dovolim tvrdit že názory typu "aktivy jsou hutnější... na tvrdou muziku nejlepší" jsou a) zcestý b) již vyvrácený.
jako skoro u všeho to opět je o osobních preferencích co je pro koho lepší
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
...tak jsem zpět a zkusím dokončit myšlenku. Příznivci aktivu zpravidla ocení dlouhý vyrovnaný sustain a takové určité pevné konkrétní rozpětí snímače. Otázkou je to co je to to konkrétní? Mám strach, že v případě EMG je konkrétní to, že v podstatě to zní sice konkrétně ale taky principielně všem stejně. Příkladem toho je Children Of Bodom...já si nemůžu pomoct, ale jak jsem již zmínil dřív, určitě výborní kytaristé hlavně Laiho, ale když to slyším ten pocit plynu a brzdy současně tam prostě mám. To ale berte jako můj názor, někomu se to líbí a hotovo. Tady je ještě hrozně důležitá věc: položit si v životě otázku jaký ten zvuk chci mít, nebo kdo mě inspiruje. Pokud chci např. právě zvuk jako Laiho, nepůjdu do pasivu. Pak se ovšem nebavme o tom, že posuzuji to co je lepší obecně, ale to co je lepší kopie. Tito lidé by se k tomuto tématu prosím myslím neměli radši vyjadřovat. Zdržuje to ty, kteří se tím již někdy hluboce zabývali a nejde jen o jejich dojem. Mě např. a myslím, že i hodně jiných zasáhl a jako top řadím Dimeho. Agresivní, dravý zvuk, okamžitá reakce při stopkách atd. je daná jedině konstrukcí (v jeho případě SH13 což je Hot Rails) snímače a samozřejmě stylem hry. Nicméně snaha něčeho podobného s aktivem byla zcela zbytečná a myslím, že i u snahy napodobit spousty jiných kytarových velikánů neuskutečnitelná. Nevím kdo, tuším Wohma tady psal a má pravdu, že prostě ti co neví tak je to dáno konstrukcí snímače. Já to zopakuji obecně pro všechny snímače platí: typ magnetu a jeho orientace, průměr drátu a počet závitů. Zde se dostáváme k prastaré otázce co bylo dřív SD nebo EMG? SD je správně. Feritový (pro neznalé také keramika ať si někdo nemyslí že kecám) magnet, určitý počet závitů určitý průměr drátu (schválně neprozradím, donutím tak neznalce aby se zajímaly) a máme tu SD, přidáme operák používaný k vojenským účelům v určitém zapojení baterku a máme 81(zjednodušeně ale principielně je to tak). Takže všichni EMGsti hraji vlastně na SD. Jak málo stačí - tři písmenka na snímači a miliony lidí si myslí, že hrají na kdovíjaký vynález.
Ať se Vám všem daří a hrajte dokud máte čas, jak je rodina je to v pr....
Kytary Ivo pořízka - PRS 22/24 BEADGF#B, PRS 22/24 DADGHE, CONDOR EADGHE
kabeláž Planet Waves
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
kabeláž Planet Waves
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U