Sluchátka

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátka

Příspěvek od Wohma »

woro90 píše:
Wohma píše:Mimochodem o hrani na kytaru nebylo v tvem puvodnim problemovem prispevku ani slovo a znelo to az nebezpecne zobecnene, tak se nediv, ze to kdekoho nasere.
Původně to bylo zařazeno v sekci "kytarové efekty", z čehož jsem vyvozoval, že má jít o sluchátka pro hraní na kytaru nebo jiný způsob vyluzování kraválu tak, aby se člověk dobře slyšel a aby ho nemuseli poslouchat ostatní.
Co ale ma hrani na kytaru spolecnyho s disko detickama? :)) Navic jak jsem psal - ta tvoje veta se tvari, ze je naprosto obecna bez ohledu na jakykoli hudebni nastroj, natozpak kytaru. Toz tak, dost OT.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fisher

Příspěvek od Fisher »

Díky moc. Tak nakonec jsem se rozhodl pro tyhle http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PF ... ?ansid=246 . Dnes mi přišli a zeda fakt na tu cenu je to výborný jsem snima naprosto spokojen. Snad jen hlavně jak dlouho mi vydrží... Takže díky moc :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Snad budeš spokojenej. Bráška je má rok a půl a zatím nejeví známky opotřebení.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tyhle mam taky a krome tenkyho kabelu s nima nemam problem (vzhledem k cene).
Somnus Aeternus
martin.hanzi

Příspěvek od martin.hanzi »

Zdravím pořídil jsem si Sennhaiser HD 215 No a asi jsem trošku ustřelil rád bych je používal k mixu jako doplněk k monitorům. ( Popravdě než budou peníze na lepší s tudiové monitory chtěl jsem k těm současným shitovým mít alespoň kvalitní sluchátka. Vlastně i s důvodu hlučnosti a sousedům, jsem chtěl mít zkrátka kvalitní alternativu k bednám ) Takže jako začátečník jsem si je nechal doporučit od pár lidí a teď jsem celkem hooodně překvapen jak hrajou...

chci tím říct, postrádám basy a to hodně. Samozřejmě, že jsem byl zvyklý na svoje staré kossy ktx pro, které basy zvýrazňovaly, což bylo samozřejmě nežádoucí chtěl jsem široký věrohodný zvuk, ale tohle. Zkrátka jsem s toho na větvi a rád bych slyšel jestli je to teda opravdu jen o zvyku a nebo jsem trochu minul s výběrem. Jsou to asi opravdu spíš sluchátka pro DJ na live Hraní než do studia pro mix... Díky;)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No pokud jsou to sluchatka pro DJing, tak:
1) By jim basy rozhodne chybet nemely, takze jsi asi zvykly na dost nabasovany zvuk
2) Nejsou prilis vhodne pro mixaz.

Na druhou stranu pokud to clovek mysli vazne, tak si od prebasovaneho zvuku musi zvyknout na ten plossi, ono vsechno neni jen duc duc :) Ja mam furt tendence nahravky prebasovavat, protoze to proste nekope jak ma, ale pak jsou vsechny moje veci zahuhlany a rozhodne to tomu nepomuze. Dulezity ale je o tomhle problemu vedet a snazit se ho kompenzovat ;)
Somnus Aeternus
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Ahoj, taky uvazuji o koupi sluchatek (jak k poslechu hudby a flimu na pc, tak ke hrani na kytaru) a zaujala me tato:

1)http://kytary.cz/samson-ch700-hi-fi-sluchatka/HN094958/
2)http://www.koss.cz/koss/koss.htm- ty UR29 nebo HQ1
3)http://kytary.cz/akg-k99/HN098491/

Co byste mi doporucili??
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

za me a asi za pulku obyvatelplanety zeme kossy porta pro..nepadaj, jsou lehky, dja se pekne slozit, vydrzi a konecne maji paradni zvuk a basy, ma to koule
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

McKozias píše:za me a asi za pulku obyvatelplanety zeme kossy porta pro..nepadaj, jsou lehky, dja se pekne slozit, vydrzi a konecne maji paradni zvuk a basy, ma to koule
Me u nich jeste vyhovuje, ze maj dozivotni zaruku, coz je, ze ti to asi za 350,- vymeni kdykoli. A to je dost pozitivni vec! :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

no já osobně porty nemusím :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

cerfotoc píše:no já osobně porty nemusím :)
a z jakeho duvodu, jestli se muzu zeptat? :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

moc nabasovany, mam rad vyrovnanej zvuk.
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo ty spodky maj trosku silnejsi, ale taky hodne zalezi pres co se to hraje..me ten zvuk vyhovuje...hlavne oproti tem vsem urvanym a tlacicim peckam..ty kosy tak hezky pohladi na dusi i na uchu:D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Tak pecky sou zase uplne neco jiny:) ja vybiral kdysi sluchatka v cenovy kategorii jak porty a zvitezily sennheiser px100 :) ty mi prijdou rozhodne vyvazenejsi a zvukove takovy dost zivy, proste spokojenost :)

Porty teda trochu lip drzej na hlave, to je pravda....ale nevim jak to je s poruchovosti, dost kamosum se neco stalo s tim kovovym mostem pres hlavu.

Obrázek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Oživuji toto stařičké téma z hlubin dávných diskuzí, z časů mýtů a legend kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami... :lol: mno to sem nepatří takže...:D abych se vás zeptal co říkáte na Sennheiser CX 95? Máte je někdo? Já mám teď Kossáky Plugy a už se mi ulamuje zas kablík tak chci koupit jiný. Na netu jsem čet o CX 300 500 a těch 95 a takhle jsou prej i seřazený zvukově od horšího po nejlepší. Tak jsem si říkal že bych bral ty 500 ale pak sem si všim na alze malýho vč. DPH takže tři kila mě už nerozházej když budou pořádný. Tak co myslíte?

dobře tak neoživuju, ale průpovídku nechávám, je vtipná :mrgreen:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trochu oživím toto téma (a klidně bez rasových průpovídek :P ) - na Muzikusu se objevil docela obsáhlý článek, který by mohl problematiku výběru sluchátek a orientace v jejich parametrech mnoha uživatelům usnadnit...

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ezen~2010/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

axi12 píše:Ahoj, taky uvazuji o koupi sluchatek (jak k poslechu hudby a flimu na pc, tak ke hrani na kytaru) a zaujala me tato:.....................

Koupil jsem si tyhle a ohledně ceny opravdu dobré.

3)http://kytary.cz/akg-k99/HN098491/
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Nechci zakládat nový topic, tak píšu sem.

Táta mě pověřil tím, že mám na fóru zjistit, nějaké dobré sluchátka do 2500 nějaké velké, pohodlné a aby z nich lezl "velmi" dobrý zvuk. Tak se ptám :D

Jo a co znamená Hi-Fi sluchátka a ty studiová jsou jen do studia, nebo co s tím můžu dělat? Proč to není pod jedným názvem ty sluchátka na kytarách.cz? :D A ty uzavřená/polouzavřená/otevřená, které jsem na poslech hudby/k televizi tak nejlepší? Promiň te, jsem amatér, jako všude jinde :D

Co tyhle? http://kytary.cz/akg-k-121/HN102847/ nebo http://kytary.cz/sennheiser-hd515/HN097081/
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hi-fi přibarvují poslech (zdvih na basech a na výškách), studiová by měla mít víceméně vyrovnanou chaakteristiku přednesu, čili bez zbytečného "přibarvování". Hi-fi jsou tudíž příjemnější na poslech pro běžné posluchače, studiová jsou tím pádem víc na práci se zvukem (nebo pro "fajnšmekry" :lol: ).

Uzavřená/polo-/zcela-otevená je o konstrukci; uzavřená jsou pro okolí nejzatlumenější, naopak otevřená jsou i vně hodně slyšet. Mívají ale vyrovnanější charakteristiku (z principu) než ty uzavřená. Pokud je třeba nerušit okolí, je víceméně nutné volit z uzavřených.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kvalitni hi-fi sluchatka nic nepribarvujou, ale zadny taky v teto cenove relaci neexistujou :)
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“