Fender Deluxe 5E3
Fender Deluxe 5E3
Jelikož trafa už jsou na cestě rozhod sem se že už to tu založim.
nakonec teda budu stavet dvojciny zesik a ne champa (trafa vyjdou asi o 100 draz) a nebudou s tim takovy problemy...
s trafama mi dorazi i po dvou od ECC88 a 6N2P - rad bych ozkousel jak se ten zesilovac chova s ruznou kombinaci elektronek
dale pak kdyby mel nekdo tip na dobře sparovane 6v6gt tak okolo 800kc
usmernovat budu pomoci lampy stejne jako na originalnim schematu.
repro pod to prijde Celestion G12T-75 do boxu - deluxe budu stavet jako hlavu
nejaky linky na kvalitni elyty a jine soucastky by se mi taky hodily - chci to postavit bez kompromisu(box a lampy se daji casem vymenit bez zasahu do vnitrku)
nakonec teda budu stavet dvojciny zesik a ne champa (trafa vyjdou asi o 100 draz) a nebudou s tim takovy problemy...
s trafama mi dorazi i po dvou od ECC88 a 6N2P - rad bych ozkousel jak se ten zesilovac chova s ruznou kombinaci elektronek
nejaky linky na kvalitni elyty a jine soucastky by se mi taky hodily - chci to postavit bez kompromisu(box a lampy se daji casem vymenit bez zasahu do vnitrku)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender Deluxe 5E3
ECC88 se na kytarový aparát vůbec nehodí. Krom jiného jsou dimenzované na malé Ua, tuším že snesou max. kolem 100V. Ani je tam nestrkej, kdyby ses zeptal, hned bych Ti to rozmluvil, případně Ti jednu, nebo dvě daroval, ať si je zničíš... Měl jsem jich tu před pár lety asi 500ks, pár jich doma jistě dosud najdu.
Proč chceš dávat k Fenderovskému aparátu laciné Celestion repro?
add1 - dik to sem vubec nevedelmmjuz píše:ECC88 se na kytarový aparát vůbec nehodí.
add2 - jak rikam repro jde vzdycky vymenit - sehnal sem ho za 700 z bazaru
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
v GESu jsou jak od EHX, tak i od Tung-solu nebo JJ - cena od 690 do 830,-kč - jen tu 5Y3 tam nemají - ale ECC83 nebo 12AY7 tam je (tipuju ale, že tohle už dávno víšMrB14ck píše:Jelikož trafa už jsou na cestě rozhod sem se že už to tu založim.
prave o GESu vim ale lidi tvrdi ze ty lampy nejsou moc dobre sparovane (na acko je potrebuju mit docela presne...) navic sem se bavil s Mjuzem po emailu a rikal ze tahle konstrukce je docela rizikova - diky nesymetrickemu budici - (riziko pro koncovky a vystupak)(asi nakonec trochu zaimrovizuju a udelam klasickej symetrickej invertor) navic i ten predzes je navrzen neprakticky - ta prvni dvojita trioda je rozdelena pro vic nastroju - takze zbytecne prijdu o jednu triodu.
mjuz byl tak ochotny ze mi poslal jednu jeho overenou konstrukci na email (Harlequina)
ale jelikoz trafa uz jsou na ceste ke mne budu muset se zapojenim trochu improvizovat a udelat konec jako deluxe (ale buzenej symetricky) preamp jako Harlequin a zdroj jako deluxe + upravy
timto este jednou dekuji za ten sahodlouhej email...
mjuz byl tak ochotny ze mi poslal jednu jeho overenou konstrukci na email (Harlequina)
ale jelikoz trafa uz jsou na ceste ke mne budu muset se zapojenim trochu improvizovat a udelat konec jako deluxe (ale buzenej symetricky) preamp jako Harlequin a zdroj jako deluxe + upravy
timto este jednou dekuji za ten sahodlouhej email...
www.black-audio.net
www.black-audio.net
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Riziková je poměrně silné slovo, řekněme že to není podle současných nároků to pravé ořechové. Minimálně odstup od rušivých napětí na výstupáku díky ss složce, která tam z nesymetrického budiče často leze je mizerná. A čím méně brumů, tím lépe.
Důležité je nedávat ten vypínač na uzmnění, jak píše Ohryzek! Dobře, že na to upozornil, tohle je skutečně riziková záležitost.
Důležité je nedávat ten vypínač na uzmnění, jak píše Ohryzek! Dobře, že na to upozornil, tohle je skutečně riziková záležitost.
tak prave sem byl na poste pro trafa a co me docela prekvapilo ze je na sekundaru power trafa vyveden stred vinuti jak u zhaveni tak u napájení (ktery je mimochodem tim stredem rozdeleno na 2x300V(ze by se pan Berserker upsal nebo je to normalni?)
dale me docela zklamalo ze jsou vyvedeny lakovane draty rovnou z vinuti a nejsou na zadne liste nebo rovnou vodicema (pan Berserker rikal ze to neni problem (ja se bojim ze se mi tenke dratky zlomi az to budu pajet)
fotky nahodim vecer
dale me docela zklamalo ze jsou vyvedeny lakovane draty rovnou z vinuti a nejsou na zadne liste nebo rovnou vodicema (pan Berserker rikal ze to neni problem (ja se bojim ze se mi tenke dratky zlomi az to budu pajet)
fotky nahodim vecer
www.black-audio.net
www.black-audio.net
"Dobře spárované lampy" ti pomůžou jen proti brumu ze zdroje, na zvuk ani ne. Naopak rozhozené lampy můžou znít líp, harmonicky bohatěji. Pravda je, že u tohoto zapojení se společným katodovým odporem by spárované být měly.
Symetrické vinutí napájecího trafa je dobře, u 6,3V není nutné.
Výstup lakovanými dráty - sdílím tvoje obavy. Nejspíš se nic nestane, byly tak často dělaný starý rádia. Foto by se hodilo.
Symetrické vinutí napájecího trafa je dobře, u 6,3V není nutné.
Výstup lakovanými dráty - sdílím tvoje obavy. Nejspíš se nic nestane, byly tak často dělaný starý rádia. Foto by se hodilo.
4 draty u sitoveho jsou bez buzirky uplne (na zhaveni 6.3V)
www.black-audio.net
www.black-audio.net
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
2 X 300V pro usměrnění elektronkou na konec s 2 X 6V6 vůbec není moc, ale tak akorát. U Fenderů standartně bývá 2 X 320V. Také nezapomeň, že elektronkové diody mají mnohem větší vnitřní odpor, než křemíkové. Tedy bude na nich větší úbytek U. Střed na žhavení není na škodu, normálně ho uzemni a vykašli se na ten dráťák.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 26.10.2009 9:05, celkem upraveno 1 x.
díky za radummjuz píše:2 X 300V pro usměrnění elektronkou na konec s 2 X 6V6 vůbec není moc, ale tak akorát. U Fenderů standartně bývá 2 X 320V. Nesmíš si plést dvoucestné usměrnění se čtyřcestným. Také nezapomeň, že elektronkové diody mají mnohem větší vnitřní odpor, než křemíkové. Tedy bude na nich větší úbytek U. Střed na žhavení není na škodu, normálně ho uzemni a vykašli se na ten dráťák.
ted si sezenu nejakou listu na ty vyvody (kdyz tam nejsou) a az neco prodam tak dokoupim zbytek bordelu (koncovky, usmernovacku (btw asi tam dam GZ34 sice je na 1,9A ale ty 2 tomu snad neuskodi...),elyty ...)
nakonec sem se teda rozhod ze to bude 1x12 kombo (zatim tam hodim toho celestyna a casem sezenu neco lepsiho idealne s Alnico magnetem)
www.black-audio.net
www.black-audio.net
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
GZ34 je zbytečně předimenzovaná, pro rohlíky také nejedš s kamionem. Jestli máš rezervu na 6,3V, vraž tam tu EZ81 a raději si někde sežeň tlumivku aspoň 1H nebo víc, aby snesla těch cca 350V/100mA. Třeba Ti ji navine ten týpek, co od něj máš trafáky.
----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:29, celkem upraveno 1 x.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
MrB14ck, před časem jsem Ti slíbil, že zkusím udělat něco na způsob těch starých konstrukcí Deluxe a pod. Mám to hotové. Tu je schema pro inspiraci. Šlape to úplně bez problémů a hned na první zapojení. Nemusel jsem nic řešit a nejsou tam žádné nastavovací prvky. Zvolil jsem konstrukci s "cathode bias", aby to bylo co nejjednoduší. Hrstka součástek se dá snadno nabastlit do oček a pospojovat drátky, viz. má konstrukce. Ty si budeš muset trošku upravit zdroj podle U na trafu a přidat větev pro G2. Také pro 6V6 bych zvýšil hodnotu katodových odporů. A moc Ti nedoporučuji použít na usměrnění GZ34, je dost tvrdá a s Tvými 300 - 0 - 300V se dostaneš určitě někam nad 400V a to je docela dost a asi by to chtělo udělat zdroj pro předpětí zvlášť.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 1.03.2010 20:26, celkem upraveno 1 x.
paráda dík - určitě to o prázdinách zkutím (pokavaď nebudu dělat opravky u matury
)
www.black-audio.net
www.black-audio.net