Jaky repro???
Pravidla fóra
Jaky repro???
Zdar rozmyslam nad kupou novych reproduktorov do 2x12 co sa tyka stylu tak metalcore a tvrdsie veci prioritou ale rad cvicim aj cisty... Mam hlavu Enlg thunder box je z dreva
Je mi jasne ze kazdy druhy bude radit V30 stym pocitam je to klasika ale zaujmali by ma aj ine repra s ktorymi mate dobre skusenosti zvuk sa mi lubi napr as i lay dying alebo august burns red... cena tak okolo 2 za repro (super akcia kytary v30 za 2200:)
Re: Jaky repro???
ENGLy jsou ladeny na svoje boxy (ostatne jako vetsina stacku) a zrovna u ENGLu ty boxy hraji trochu jinak nez jiny boxy s V30kama - uz jen kvuli tlumeni zadni steny nebo trochu jinym rozmerum a/nebo materialum. Kdyz porovnam zvuk Framuse V30 a myho nynejsiho ENGLa, v nichz v obou jsou V30, tak je to uplne nekde jinde. Nejen repra delaji zvuk, v nekterych pripadech dokonce dela zvuk spis bedna nez repro.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no jasne ze nie len repra bedna je lacny marshall ktory som trosku prerobil ci uz tlmenie zadnej steny alebo kable...
tady zase někdo píše jak hovado. Co ty mladý ve škole učí 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- ...EDGE...
To je slovak jezisi..Lachim píše:tady zase někdo píše jak hovado. Co ty mladý ve škole učí
A slováci na klávesnici nemaj čárky a tečky?...EDGE... píše:To je slovak jezisi..Lachim píše:tady zase někdo píše jak hovado. Co ty mladý ve škole učí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
EVM12L, black shadow C90, celestion G12T75. mozna bych zkusil i greenback, ale na tvrdarny se mi mrte libi i ty co jsem vyjmenoval + V30
Zrovna ta kombinace EVMka a C90ky (Thiele a Openback) hrala na Screameru i Blackmorovi opravdu dobre, akorat je to trochu neprakticke a dost drahe. Nicmene docela povedene. G12ky podle me ENGLum nesedi, alespon ne v 1960ce.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Sorry chlapy bol som v praci tak som moc nestihal kontrolovat co pisem... a ty c90 to je klasa ale pokial viem tak cena je enormna... a greenback, nebude vadit ze su ladene na 25w a pri dvoch to je 50w zrovna ako ma hlava, nemala by tam byt rezerva? a nad g12t som rozmyslal predsa len je to v 1960 myslim a Wohma preco to nehralo dobre mohol by si to nejak opisat?
Dva Greenbacky by na 50W hlavu mohly opravdu byt malo, dost mozna bys je pri vytaveni oddelal.
Ja osobne s 1960kou a Screamerem nejakou tu dobu hraval, utekl jsem k nemu od Framusu FR212, ktery byl silene ukriceny, ta 1960ka oproti nemu dost huhlala a hodne basovala, coz se mi libilo. Problem je ten, ze kytara basovat nema a zahuhlany zvuk se hur prosazuje v kapele - navic jak ta kombinace Thiele+Openback, tak moje nynejsi bedna hraji minimalne o tridu lip nez ta 1960ka. Nerikam ,ze je to spatna bedna, ale na ENGLy se nehodi.
Lepsi by to mohlo byt s 1960AV, koneckoncu jsou tam V30ky.
Ja osobne s 1960kou a Screamerem nejakou tu dobu hraval, utekl jsem k nemu od Framusu FR212, ktery byl silene ukriceny, ta 1960ka oproti nemu dost huhlala a hodne basovala, coz se mi libilo. Problem je ten, ze kytara basovat nema a zahuhlany zvuk se hur prosazuje v kapele - navic jak ta kombinace Thiele+Openback, tak moje nynejsi bedna hraji minimalne o tridu lip nez ta 1960ka. Nerikam ,ze je to spatna bedna, ale na ENGLy se nehodi.
Lepsi by to mohlo byt s 1960AV, koneckoncu jsou tam V30ky.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ale vratme sa k topicu 4x12 naozaj este nebudem tak skoro riesit... A napadlo ma co tak eminence? mate niekto skusenosti pokial viem tak su to druhe naj repraky...
Já V 30 nedopúoručuju je to moc ubřéskané. Jak když taháš psa za kulky. Greenbeck je zas moc teplý. Volil bych klasiku Cellestion G12T75. ty tlačí slušně.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
V30 vriska podle toho, v jakym je boxu. V levnym ci spatnym boxu vriskat bude, v kvalitnim ne, osobni zkusenost.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jak by asi znelo g12t75 vedla v30??? popripade kombinacia s greenbackom..
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Slysel jsem je do krize ve 412 boxu a spadla mi celistelien píše:jak by asi znelo g12t75 vedla v30??? popripade kombinacia s greenbackom..
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
http://www.youtube.com/watch?v=YFase_serW4
dobre video porovnania a na konci les paul s v30 + g12 mne to znie asi najlepsie!
dobre video porovnania a na konci les paul s v30 + g12 mne to znie asi najlepsie!
Do krize je to super volba, ale nezapomente, ze na koncerte vas bud budou muset sejmout dvema repraky (coz ma taky svoje rizika - hlavne s fazemi), anebo bude ten zvuk kompromisni, jenom z jednoho repraku. V obou pripadech do lidi muze lezt vyrazne jiny signal, nez jaky uslysite vy na podiu, coz mi neprijde moc dobry. Je to jeden z duvodu, proc jsem presel z thiele+openback na engl box (krome toho, ze ta kombinace byla docela nestabilni na sobe
)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, to je ta nevyhoda celkem... Pokud ale mas moznost se nechat snimat dvema mikraky, tak to je bomba. Ve vysledku ti pokazde leze jiny zvuk z boxu a jiny z PA, podle zvukare...
To jo, ja doufal, ze je jasny, co tim myslimFade píše:Ve vysledku ti pokazde leze jiny zvuk z boxu a jiny z PA, podle zvukare...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jeste me napada vyuziti pro mensi kluby. Tam to treba tahnes jen na svuj aparat a tam by to mohlo celkem vyniknout