Telecaster-rockova hudba
Pravidla fóra
Telecaster-rockova hudba
viem,ze sa popisalo vela tem o telecastroch,avsak poteboval by som poradit konkretny typ telecastra.hŕam prevazbe rockovu-pop rockovu muziku a chcel by sim si zadovazit telecastra do tych 13tis kc,vedel by niekto poradit konkretny typ,ktory sa hodi aj na rockovu muziku??dik moc
Re: Telecaster-rockova hudba
Co se týče Telete, tak je to dostatečně univerzální kytara na téměř všechny žánry (tedy kromě super brutálů). Vzhledem k stylu, který popisuješ si myslím, že by byl vhodný jakýkoliv Standatd - vzhledem k požadované ceně asi Mexiko. Doporučuji zkoušet - určitě vybereš a budeš spokojen.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď se na bazaru válí jeden na zákázku vyrobenej za 12.000 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=489324
Hraju na kytary a mašinky
Nebo se tam objevuje taky NBE tele asi za 8000kč
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Kdyby te telecaster tvarove omrzel, nez si nejaky poridis, tak se zkus podivat po Buckshotu od Reverend Guitars. To je idealni kytara na rokec i popik. Ve zkusebne pres Valvestata od Marshalla, Laney LC30 II i Ampega J12-T se krasne prorizne skrz ostatni nastroje - jsem z ni nadseny. Minuly mesic ji casopis Guitar Player dal "placku" Editor's Pick. 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to by mohla být zajímavá volbanecross píše:Nebo se tam objevuje taky NBE tele asi za 8000kč
jinak výlet do hudebnin a vybírání nejlepšího mexiko standartu to jistí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- 60'Rock_N'_Roll
myslíte, že se oplatí dražší Squier nebo levnější Fender?? 
Těžko říct... Ale možná ten Squier.
Já se za svého strata fakt nestydím. I kdyby bylo to Mexiko lepší, tak ten skok ve zvuku a kvalitě by určitě nebyl markantní.
Já se za svého strata fakt nestydím. I kdyby bylo to Mexiko lepší, tak ten skok ve zvuku a kvalitě by určitě nebyl markantní.
- 60'Rock_N'_Roll
Prejdák píše:Těžko říct... Ale možná ten Squier.
třeba takovej Vibe tele squier a 60´tele od fendra...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
... a taky je docela větší možnost že to prodáš dál za vyšší část původní ceny
osobně bych za tyhle peníze do squieru nešel. bazarovka, nebo pokud by se nic nelíbilo tak o mexiko a výběr pořádného kusu
osobně bych za tyhle peníze do squieru nešel. bazarovka, nebo pokud by se nic nelíbilo tak o mexiko a výběr pořádného kusu
- 60'Rock_N'_Roll
Dark Axel píše:... a taky je docela větší možnost že to prodáš dál za vyšší část původní ceny![]()
nene, já se nechystám kupovat...jen sem tak polemizoval...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já vím, neboj, jen reaguju na tvůj dotaz
myslím si že mu i tohle může pomoct
dik za nazory,nakoniec asi predsa len pojdem do toho mexica, tie dva typy z bazaru sa mi zial nelubia,bo tu este jeden som seymourami snimacmi,zial ten pan sa mi uz neozval,tak budem muset skocit do shopu poskusat nejake,inak zdielam podobny nazor,ze fender je fender a v priade potreby,lahsie predajny a za vyssiu cenu ako squier....v podstate mi slo hlavne o to,ci bude tele dobre zniet aj na skreslenom kanaly,esp.ktore typy su vhodne 
Ahoj, myslím, že Tvá volba je dobrá ... doporučuji vyzkoušet co nejvíce Mexičanů - určitě vybereš tu svoji "srdeční".cickadub píše:dik za nazory,nakoniec asi predsa len pojdem do toho mexica, tie dva typy z bazaru sa mi zial nelubia,bo tu este jeden som seymourami snimacmi,zial ten pan sa mi uz neozval,tak budem muset skocit do shopu poskusat nejake,inak zdielam podobny nazor,ze fender je fender a v priade potreby,lahsie predajny a za vyssiu cenu ako squier....v podstate mi slo hlavne o to,ci bude tele dobre zniet aj na skreslenom kanaly,esp.ktore typy su vhodne
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
obyc. mexiko standard neni rozhodne spatna kytara... akorat to chce nekoupit nejaky spatny kousek... takze jej poradne omrkni a je to.
na standardu jsou takove nestastne keramicke snimace, ale ty jdou vzdycky vymenit... slusna sada jde sehnat za 2t. (treba original vintage, co je na American Vintage 52 a 62 teleti, popr. treba sada Nocaster, ktera je o par stovek drazsi) a razem to hraje uplne jinak
pak se jeste delaji ty telecastery classic - to jsou taky pekne kousky, akorat s vintage krkem - male prazce a 7,25 radius... malokomu to sedne do ruky ale za vyzkouseni to stoji. je o litr drazsi a snimace uz jsou docela slusne
pri vybirani kytary hled hlavne na to, aby mela dobry rovny krk a dobre usazene prazce - cili aby to nekde nevrzalo, projed vsechny polohy. taky zkus, jak ta kytara rezonuje. tohle jsou dve veci, ktere na kytare uz nikdy nespravis a nebo nevymenis
jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
na standardu jsou takove nestastne keramicke snimace, ale ty jdou vzdycky vymenit... slusna sada jde sehnat za 2t. (treba original vintage, co je na American Vintage 52 a 62 teleti, popr. treba sada Nocaster, ktera je o par stovek drazsi) a razem to hraje uplne jinak
pak se jeste delaji ty telecastery classic - to jsou taky pekne kousky, akorat s vintage krkem - male prazce a 7,25 radius... malokomu to sedne do ruky ale za vyzkouseni to stoji. je o litr drazsi a snimace uz jsou docela slusne
pri vybirani kytary hled hlavne na to, aby mela dobry rovny krk a dobre usazene prazce - cili aby to nekde nevrzalo, projed vsechny polohy. taky zkus, jak ta kytara rezonuje. tohle jsou dve veci, ktere na kytare uz nikdy nespravis a nebo nevymenis
jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
zrovna dnes jsem mel jedno mexiko v ruce ktere bych si s klidem odnesl domu. je nove ale pritom otriskane (asi pri transportu), coz by ale zaridilo slevu z 13k treba na 10500 nebo tak. cisty i zkresleny zvuk naprosto zabijacky, nemit ted velke naklady na turne tak si ho hned odnesu. je to standartni mexican a maji ho v hradeckem musichellu, kdo by rad tele necht tohle zkusi 
Singly s tranďákovým zkeslením = Hendrixqwer píše:jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk Ibanezky
Pro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
MiniHB bych tam necpal když pro podobný efekt stačí trochu zatáhnout tónovkuJazzman píše:Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk IbanezkyPro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
.........a tu o perníkové chaloupce znáš? Silnější snímač se 2 cívkami nahradíš tónovou clonou?
woro90 píše:MiniHB bych tam necpal když pro podobný efekt stačí trochu zatáhnout tónovkuJazzman píše:Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk IbanezkyPro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek