Telecaster-rockova hudba

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
cickadub

Telecaster-rockova hudba

Příspěvek od cickadub »

viem,ze sa popisalo vela tem o telecastroch,avsak poteboval by som poradit konkretny typ telecastra.hŕam prevazbe rockovu-pop rockovu muziku a chcel by sim si zadovazit telecastra do tych 13tis kc,vedel by niekto poradit konkretny typ,ktory sa hodi aj na rockovu muziku??dik moc
micafica

Re: Telecaster-rockova hudba

Příspěvek od micafica »

Co se týče Telete, tak je to dostatečně univerzální kytara na téměř všechny žánry (tedy kromě super brutálů). Vzhledem k stylu, který popisuješ si myslím, že by byl vhodný jakýkoliv Standatd - vzhledem k požadované ceně asi Mexiko. Doporučuji zkoušet - určitě vybereš a budeš spokojen.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Teď se na bazaru válí jeden na zákázku vyrobenej za 12.000 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=489324
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Nebo se tam objevuje taky NBE tele asi za 8000kč
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kdyby te telecaster tvarove omrzel, nez si nejaky poridis, tak se zkus podivat po Buckshotu od Reverend Guitars. To je idealni kytara na rokec i popik. Ve zkusebne pres Valvestata od Marshalla, Laney LC30 II i Ampega J12-T se krasne prorizne skrz ostatni nastroje - jsem z ni nadseny. Minuly mesic ji casopis Guitar Player dal "placku" Editor's Pick. :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

necross píše:Nebo se tam objevuje taky NBE tele asi za 8000kč
to by mohla být zajímavá volba :-) hlavně by si tam pak ještě mohl šoupnout za zbývající peníze singly jaké by chtěl a ještě by zbylo

jinak výlet do hudebnin a vybírání nejlepšího mexiko standartu to jistí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

myslíte, že se oplatí dražší Squier nebo levnější Fender?? :?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Těžko říct... Ale možná ten Squier.
Já se za svého strata fakt nestydím. I kdyby bylo to Mexiko lepší, tak ten skok ve zvuku a kvalitě by určitě nebyl markantní.
60'Rock_N'_Roll

Prejdák píše:Těžko říct... Ale možná ten Squier.
Já se za svého strata fakt nestydím. I kdyby bylo to Mexiko lepší, tak ten skok ve zvuku a kvalitě by určitě nebyl markantní.

třeba takovej Vibe tele squier a 60´tele od fendra... :? je fakt, že na fendra se všichni koukaj už jako na dospělou kytaru...a můžu si říct..."mám fendra"... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

... a taky je docela větší možnost že to prodáš dál za vyšší část původní ceny :wink:

osobně bych za tyhle peníze do squieru nešel. bazarovka, nebo pokud by se nic nelíbilo tak o mexiko a výběr pořádného kusu :-)
60'Rock_N'_Roll

Dark Axel píše:... a taky je docela větší možnost že to prodáš dál za vyšší část původní ceny :wink:

osobně bych za tyhle peníze do squieru nešel. bazarovka, nebo pokud by se nic nelíbilo tak o mexiko a výběr pořádného kusu :-)

nene, já se nechystám kupovat...jen sem tak polemizoval... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já vím, neboj, jen reaguju na tvůj dotaz :-) myslím si že mu i tohle může pomoct
cickadub

Příspěvek od cickadub »

dik za nazory,nakoniec asi predsa len pojdem do toho mexica, tie dva typy z bazaru sa mi zial nelubia,bo tu este jeden som seymourami snimacmi,zial ten pan sa mi uz neozval,tak budem muset skocit do shopu poskusat nejake,inak zdielam podobny nazor,ze fender je fender a v priade potreby,lahsie predajny a za vyssiu cenu ako squier....v podstate mi slo hlavne o to,ci bude tele dobre zniet aj na skreslenom kanaly,esp.ktore typy su vhodne :)
micafica

Příspěvek od micafica »

cickadub píše:dik za nazory,nakoniec asi predsa len pojdem do toho mexica, tie dva typy z bazaru sa mi zial nelubia,bo tu este jeden som seymourami snimacmi,zial ten pan sa mi uz neozval,tak budem muset skocit do shopu poskusat nejake,inak zdielam podobny nazor,ze fender je fender a v priade potreby,lahsie predajny a za vyssiu cenu ako squier....v podstate mi slo hlavne o to,ci bude tele dobre zniet aj na skreslenom kanaly,esp.ktore typy su vhodne :)
Ahoj, myslím, že Tvá volba je dobrá ... doporučuji vyzkoušet co nejvíce Mexičanů - určitě vybereš tu svoji "srdeční".
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

obyc. mexiko standard neni rozhodne spatna kytara... akorat to chce nekoupit nejaky spatny kousek... takze jej poradne omrkni a je to.

na standardu jsou takove nestastne keramicke snimace, ale ty jdou vzdycky vymenit... slusna sada jde sehnat za 2t. (treba original vintage, co je na American Vintage 52 a 62 teleti, popr. treba sada Nocaster, ktera je o par stovek drazsi) a razem to hraje uplne jinak

pak se jeste delaji ty telecastery classic - to jsou taky pekne kousky, akorat s vintage krkem - male prazce a 7,25 radius... malokomu to sedne do ruky ale za vyzkouseni to stoji. je o litr drazsi a snimace uz jsou docela slusne

pri vybirani kytary hled hlavne na to, aby mela dobry rovny krk a dobre usazene prazce - cili aby to nekde nevrzalo, projed vsechny polohy. taky zkus, jak ta kytara rezonuje. tohle jsou dve veci, ktere na kytare uz nikdy nespravis a nebo nevymenis

jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna dnes jsem mel jedno mexiko v ruce ktere bych si s klidem odnesl domu. je nove ale pritom otriskane (asi pri transportu), coz by ale zaridilo slevu z 13k treba na 10500 nebo tak. cisty i zkresleny zvuk naprosto zabijacky, nemit ted velke naklady na turne tak si ho hned odnesu. je to standartni mexican a maji ho v hradeckem musichellu, kdo by rad tele necht tohle zkusi :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

qwer píše:jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
Singly s tranďákovým zkeslením = Hendrix :wink: Fuzz je nejtranďákovatější zkreslení a nezní to špatně. Nicméně tele by s fuzzem znělo asi už moc ostře.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk Ibanezky :D Pro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jazzman píše:Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk Ibanezky :D Pro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
MiniHB bych tam necpal když pro podobný efekt stačí trochu zatáhnout tónovku :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

.........a tu o perníkové chaloupce znáš? Silnější snímač se 2 cívkami nahradíš tónovou clonou?
woro90 píše:
Jazzman píše:Souhlasím s většinou, hledal bych mezi Mexiky Standard nebo Classic. Tele Ti bude dobře sloužit, když z něj nebudeš chtít dostat zvuk Ibanezky :D Pro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti, můžeš časem osadit jedním mini HB. Rozhodně bych v Telecasteru nechal aspoň jeden singl.
MiniHB bych tam necpal když pro podobný efekt stačí trochu zatáhnout tónovku :wink:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“