Kombo do 3000 kc
Pravidla fóra
Kombo do 3000 kc
Zdar lidi!
Zacínám na el. kytaru. Nevím jaky kombo si mám koupit, nemám s nima zadne zkusenosti. Budu hrat doma a nebudu hrát metal. Jaký kombo byste mi doporucili? a je dobre aby melo reverb- hodí se to?
Zacínám na el. kytaru. Nevím jaky kombo si mám koupit, nemám s nima zadne zkusenosti. Budu hrat doma a nebudu hrát metal. Jaký kombo byste mi doporucili? a je dobre aby melo reverb- hodí se to?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kombo do 3000 kc
to ze nebudes hrat metal je fajn, zkus ale spis rict co budes(nebo bys chtel) hrat..
No, hlavne rock typu redhotů, AC/DC a jeste nejaky ty 70 - 90 léta a trochu i blues.
NO, zase se budu opakovat, ale na tenhle styl mi sedí fender frontman 15G, na bazaru ho koupíš za 1200, nový stojí tuším 2,2. Na jemnější styly super kombíčko.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Toho fendera frontmana muzes nekdy sehnat na bazaru i 100W (2*12) za 3000, ted je tam myslim za 5000 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Bude s tím hrát domaaxi12 píše:Toho fendera frontmana muzes nekdy sehnat na bazaru i 100W (2*12) za 3000, ted je tam myslim za 5000
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
AhaNuker píše:Bude s tím hrát domaaxi12 píše:Toho fendera frontmana muzes nekdy sehnat na bazaru i 100W (2*12) za 3000, ted je tam myslim za 5000![]()
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Axi- větší výkon neznamená lepší zvuk.
Tohle fakt není kombo nadoma.
Má 100W a dva repráky. Stačí menší, než poloviční výkon a jedno 12" repro.
Do tohoto se nedají zapojit sluchátka a vždy je to k*revsky hlasitý.
Já jsem známého před silou 100W v tomhle varoval, ale prostě mne neposlouchal a pak čučel s otevřenou hubou. Tohle fakt není do paneláku.
Tohle fakt není kombo nadoma.
Má 100W a dva repráky. Stačí menší, než poloviční výkon a jedno 12" repro.
Do tohoto se nedají zapojit sluchátka a vždy je to k*revsky hlasitý.
Já jsem známého před silou 100W v tomhle varoval, ale prostě mne neposlouchal a pak čučel s otevřenou hubou. Tohle fakt není do paneláku.
No já mám doma taky 2*12 120W obludu a doma se s tím dá hrát podle mě v poho. Do paneláku fakt ne ale do domu v poho myslím. My máme velkej rodinej domek a když tomu trochu zatopím tak je to fakt síla
. Pak už všechno drnčí a poposkakuje ale aji s 120W kombem se dá hrát potichu a když bude mít nějakou akci třeba venku tak aspon bude slyšet a bude to hrát i dost hlsitě čistě a pěkně, ale do paneláku fakt těch 15W 
Kámoš bydlí v paneláku 
Já taky doma hraju na 50W lampu a nemám až takovej problém ... horší to bude možná později - plánuji do budoucna příkup bedny
Já taky doma hraju na 50W lampu a nemám až takovej problém ... horší to bude možná později - plánuji do budoucna příkup bedny
- ...EDGE...
Jojo, taky muzes zkusit omrknout nejake levnejsi Kustomy 
Fender Frontman 15, nebo nějakej ten Kustom, či Roland... Možná by nebyl ani špatný Vox Valvetronix AD15VT
Jinak za mne asi toho Frontmana.
Jinak za mne asi toho Frontmana.
Já si taky myslím že do paneláku by to byla šílenost a taky se přimlouvám Frontmanovi. Myslím že je to dobrý kombo a necuká se dokrmovátkům což třeba roland cube se prý cuká.
Jsou tranzistorová komba poruchavá? Myslím jako jestli je to riziko kupovat nejake kombo odnekud z bazaru?
Digitální komba se nemají se zkreslovači rády 
Řekl bych, že spíše levné lampové zesilovače jsou poruchové.
Tranďák je ,,solidnější" ... a stálejší. Ale zvukově je trochu pozadu.
Řekl bych, že se nemáš až tak čeho bát. Snad teda

Tranďák je ,,solidnější" ... a stálejší. Ale zvukově je trochu pozadu.
Řekl bych, že se nemáš až tak čeho bát. Snad teda
Pokud je to kombo někde viditelně poškozený, jde vidět že se s ním nešetrně zacházelo tak se tomu spíš vyvarovat. Pokud je kombo v pěknám stavu tak se kouknou dovnitř jestli tam není něco rozbitého, zdeformovaného nebo něco podobně asi nejvíc se může vymstít reproduktor. Ten může být po stovkách hodin hraní vychrchlanej, může drnčet nebo pískat. Jinak si myslím že v dnešní době je elektronika ''věčná'' a že se na ní většinou nic nerozbíjí. A tranzistorová komba nejsou poruchový. Je to možná trochu nadneseno protože vždy se najde nějaká vyjímka ale většinou je to v poho.
Taky se přiklánim k Frontmanovi....ideální skreslí na Hard rock a podobně..v týhle cen. kategorii...
I přes Creat či rolanda se dá pěkně hnát Hard, když si člověk vyhraje se skreslením...
I přes Creat či rolanda se dá pěkně hnát Hard, když si člověk vyhraje se skreslením...
teď je na bazaru starý marshall valvestate s v30 za 3500...stačí se mrknout kolik stojí jen repro...a vs jsou jedny z mála použitelných hybridů...na tu 100 verzi jsme hrál kdysi docela dlouho a spokojenost
Taky dobrá volba... Ten valvestate
Ale bude už o něco hlasitějši, ale zvukově bude lepší.
Ale bude už o něco hlasitějši, ale zvukově bude lepší.