Rockwell vs. ESH
Pravidla fóra
-
Majkl.Duke
Rockwell vs. ESH
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na porovnání těchto dvou hlav,ROCKWELL Biohazard HCR60 a ESH 2000. Chtěl bych to na metloš, četl jsem,že tyhle hlavy by mělí být v pohodě. Ted vlastním Marshall JVM205H, jeslti jsi s něčím pomužu,kdybych to vyměnil.
Předem díky
chtěl bych se zeptat na porovnání těchto dvou hlav,ROCKWELL Biohazard HCR60 a ESH 2000. Chtěl bych to na metloš, četl jsem,že tyhle hlavy by mělí být v pohodě. Ted vlastním Marshall JVM205H, jeslti jsi s něčím pomužu,kdybych to vyměnil.
Předem díky
Re: Rockwell vs. ESH
Teď je na bazar Peavey 5150, nejmetalovější aparát 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
-
Majkl.Duke
JJ,koukal jsme,ale za hodně peněz a hodně daleko!! 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Na ESH jsem nehral, ale Rockwell je naproste peklo
Celkove jsou tihle dva vyrobci na stejne urovni. Podle me nejde rict, kdo ma lepsi aparaty. Ani s jednim neudelas chybu 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ale vyplati se - kor kdyz je to 5150 a ne 6505. Ta 5150ka bude leda stoupat na cene, to je castecne i investice do budoucna.Majkl.Duke píše:JJ,koukal jsme,ale za hodně peněz a hodně daleko!!
Jinak ani jeden ze zminovanych aparatu jsem nevlastnil, ale podle toho co jsem cetl a videl/slysel, tak jsou ty hlavy na stejn eurovni, akroat kazda s trochu svym zvukem. Bohuzel ani jedna znacka jeste nema zas tak dobry renome a trpi tim likvidita.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jak se liší 6505 od 5150 ? Kromě toho, že 6505 je novější verze...Wohma píše:Ale vyplati se - kor kdyz je to 5150 a ne 6505. Ta 5150ka bude leda stoupat na cene, to je castecne i investice do budoucna.Majkl.Duke píše:JJ,koukal jsme,ale za hodně peněz a hodně daleko!!
Btw koukal jsem na obrázky a co se ovládacích prvků týče, tak 5150 I = 6505 = Bugera6260 (Ta jen má reverb místo resonance) a 5150 II = 6505+ = Bugera 6262 (opět má reverb)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mám za to že jménem. neslyšel jsem je obě, ale řekl bych že zvukově to bude téměr to samé. 5150 je ale legenda a myslím, že hlavně proto cenu drží a jak prorokuje Wohma leda bude stoupat. zvlášť když ji málokdo prodá..Moleek píše:Jak se liší 6505 od 5150 ? Kromě toho, že 6505 je novější verze...Wohma píše:Ale vyplati se - kor kdyz je to 5150 a ne 6505. Ta 5150ka bude leda stoupat na cene, to je castecne i investice do budoucna.Majkl.Duke píše:JJ,koukal jsme,ale za hodně peněz a hodně daleko!!
Btw koukal jsem na obrázky a co se ovládacích prvků týče, tak 5150 I = 6505 = Bugera6260 (Ta jen má reverb místo resonance) a 5150 II = 6505+ = Bugera 6262 (opět má reverb)
Ano, Bugera kopíruje... to je vše
ad téma:
taky jsem neslyšel, ale podle mně dostupných informací ty hlavy by měly být na tom zhruba stejně. A chybu (zvukově) neuděláš, kromě té již zmíněné investice - určitě ji (v případě potřeby) neprodáš za tolik za koliks ji koupil. Což u 5150 máš téměř garantováno. Ale samozřejmě taky záleží, který zvuk ti více sedne. Nicméně, pokud nemáš vůbec šanci ještě přišetřit, tak bych se Rockwella či ESH nebál. I když osobně bych se přiklonil spíše k Rockwellu..
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
5150 vs. 6505 je odveke tema. Jedni rikaji, ze 5150 je lepsi nez 6505 a jini, ze jsou na tom stejne. Ono jde spise o to, mit za sebou tu "raritku". Oba aparaty jsou na tvrdou hudbu uzasne a stejne jako treba Mesa dual tak i 5150 je symbol dobreho zvuku a spolehlivosti.
Skervesen 4AP Custom Shop
dle mého tady už záleží spíše na tom, kdo na to hraje, jak na to hraje a přes co na to hraje. jinak věřím, že 6505 je na tom spíše stejně, ale taky jsem neodolal možnosti mít "za sebou tu raritku". a na to budou lidi vždycky slyšet.Fade píše:5150 vs. 6505 je odveke tema. Jedni rikaji, ze 5150 je lepsi nez 6505 a jini, ze jsou na tom stejne. Ono jde spise o to, mit za sebou tu "raritku". Oba aparaty jsou na tvrdou hudbu uzasne a stejne jako treba Mesa dual tak i 5150 je symbol dobreho zvuku a spolehlivosti.
Podle vseho je 6505 naprosto identicka jako 5150, ale jednak nekteri rikaji, ze "stara poctivka 5150ka" hraje lip, ale hlavne to je uz legendarni aparat. Zvukove by to pochopitelne melo byt to same.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Majkl.Duke
Vyzkoušel jsem obě hlavy ESH 2000 a Biohazadra 60, bral Bio. Zvukově mě líl sedl. To ESH bylo takové už moc tvrdé,spíš na HC,aspoň podle mě. A ten Bio, podle mě se spíš hodi na klasickej metal, mohl bych porovnat jako s novýma Arakainama. No,ale to je podle mě,každej hluk (sluch) má jinej!! 
Nezdál se ti ten ESH víc do středů?Majkl.Duke píše:Vyzkoušel jsem obě hlavy ESH 2000 a Biohazadra 60, bral Bio. Zvukově mě líl sedl. To ESH bylo takové už moc tvrdé,spíš na HC,aspoň podle mě. A ten Bio, podle mě se spíš hodi na klasickej metal, mohl bych porovnat jako s novýma Arakainama. No,ale to je podle mě,každej hluk (sluch) má jinej!!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
-
Majkl.Duke
DirX píše:Nezdál se ti ten ESH víc do středů?Majkl.Duke píše:Vyzkoušel jsem obě hlavy ESH 2000 a Biohazadra 60, bral Bio. Zvukově mě líl sedl. To ESH bylo takové už moc tvrdé,spíš na HC,aspoň podle mě. A ten Bio, podle mě se spíš hodi na klasickej metal, mohl bych porovnat jako s novýma Arakainama. No,ale to je podle mě,každej hluk (sluch) má jinej!!
Jo, onon to asi bude kus od kusu. A zrovna tenhle byl basovou jak prase, bylo to skoro na nule a docela do basovalu fest. Ale je teky možný, že to bylo kvuli bedně, protože jsem to zkoušel na ENGLu.
To možná jo ty ENGLY sou hodně hutné...ale zase jestli ten kus měl custom uprávu taky možné...Majkl.Duke píše:DirX píše:Nezdál se ti ten ESH víc do středů?Majkl.Duke píše:Vyzkoušel jsem obě hlavy ESH 2000 a Biohazadra 60, bral Bio. Zvukově mě líl sedl. To ESH bylo takové už moc tvrdé,spíš na HC,aspoň podle mě. A ten Bio, podle mě se spíš hodi na klasickej metal, mohl bych porovnat jako s novýma Arakainama. No,ale to je podle mě,každej hluk (sluch) má jinej!!
Jo, onon to asi bude kus od kusu. A zrovna tenhle byl basovou jak prase, bylo to skoro na nule a docela do basovalu fest. Ale je teky možný, že to bylo kvuli bedně, protože jsem to zkoušel na ENGLu.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
na Englu s kterýma reprama?Majkl.Duke píše:DirX píše:Nezdál se ti ten ESH víc do středů?Majkl.Duke píše:Vyzkoušel jsem obě hlavy ESH 2000 a Biohazadra 60, bral Bio. Zvukově mě líl sedl. To ESH bylo takové už moc tvrdé,spíš na HC,aspoň podle mě. A ten Bio, podle mě se spíš hodi na klasickej metal, mohl bych porovnat jako s novýma Arakainama. No,ale to je podle mě,každej hluk (sluch) má jinej!!
osobně si myslím že na podiu basy jako takové vadí spíš zvukaři takže středy jsou naopak ku prospěchu věci a kytara je více čitelná, basy ano ale jen v rozumné míře,
jinak jak už bylo řečeno mezi ESH a Rockwell bych si vybíral jen podle momentálního zvuku kusu který bych chtel koupit
sám mám ESH MK II 100w naprostá spokojenost
jinak jak už bylo řečeno mezi ESH a Rockwell bych si vybíral jen podle momentálního zvuku kusu který bych chtel koupit
sám mám ESH MK II 100w naprostá spokojenost
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Basy na kytare vadi kdekoli
Na nahravkach i koncertech se bezne orezavaji - a to asi vic, nez by si bezny kytarista myslel.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no to většinou zjistí člověk až tehdy když si sedne do studia a začne více vnímat nejlépe aby si to u pultu vyzkoušel sám ...
apráty:
neasiWohma píše:Basy na kytare vadi kdekoliNa nahravkach i koncertech se bezne orezavaji - a to asi vic, nez by si bezny kytarista myslel.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
hyenik píše:neasiWohma píše:Basy na kytare vadi kdekoliNa nahravkach i koncertech se bezne orezavaji - a to asi vic, nez by si bezny kytarista myslel.
Nevím, nevím, chlapci. Zkuste tuto teorii říci nějakému jazzmanovi, který si tak zakládá na bučivém tónu svého Gibson ES 135.