Telecaster-rockova hudba

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
qwer
Odborník

Re: Telecaster-rockova hudba

Příspěvek od qwer »

woro90 píše:
qwer píše:jinak s teletem se da hrat vsechno... jen to chce dobry a odpovidajici aparat. tele potrebuje apec, ktery da pekny tlusty zvuk, mela by to byl lampa... jinak to pak hraje trochu nestastne, hlavne trandakove zkresleni si k singlum moc predstavit neumim - takze na tohle taky mysli.
Singly s tranďákovým zkeslením = Hendrix :wink: Fuzz je nejtranďákovatější zkreslení a nezní to špatně. Nicméně tele by s fuzzem znělo asi už moc ostře.
no tedy nevim, ale myslim, ze hendrix sice pouzival svuj fuzzik casto, ale slo to do lampoveho zesilovace a nedilnou soucasti zvuku byly taky pekelne kreslici greenbacky, pozdeji g12h... mel jsem spis na mysli nehrat na tele na nejakem pekelnem trandaku za 3t. s bzucivym zkreslenyn kanalem... to pak zni opravdu priserne...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jazzman píše:.........a tu o perníkové chaloupce znáš? Silnější snímač se 2 cívkami nahradíš tónovou clonou?
Pokud vím, psal jsi "pro zhutnění zvuku, za cenu menší průbojnosti" - na to stačí clona. O úrovni signálu a brumu nepadlo ani slovo.

qwer: tak to se shodneme, jen jsem chtěl naznačit že zvukových možností je podstatně víc než jen lampové zkreslení a nepovažuji za vhodné to zatěžovat nějakým zobecněním. Líbivost charakteru zkreslení je velmi subjektivní věc a do každého stylu se hodí něco jiného, já bych na teleti zkusil fuzz i bez lampy a s normoš výbavou - ale asi by to bylo spíš na blues nebo psych rock.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
cickadub

Příspěvek od cickadub »

takze nakoniec idem do telecastra lite ash :D
micafica

Příspěvek od micafica »

cickadub píše:takze nakoniec idem do telecastra lite ash :D
To ti jenom chválím - myslím, že je to dobrá volba ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“