Slap na bass

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
janCH

Slap na bass

Příspěvek od janCH »

Nevím jestli to tu už bylo. Já to nenašel. Ještě jsem se touto technikou na bass moc nezabýval a nemohu najít žádné návody pro nováčky. Na youtube jsou ale pouze cizí.
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: Slap na bass

Příspěvek od .:DannY:. »

*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

podotykam ze slap sa da naucit aj bez nejakych navodou a nejakych videy :arrow:
Kontaktovat uživatele:

BUDAJ-31 píše:podotykam ze slap sa da naucit aj bez nejakych navodou a nejakych videy :arrow:
mno...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

.annY:. píše:
BUDAJ-31 píše:podotykam ze slap sa da naucit aj bez nejakych navodou a nejakych videy :arrow:
mno...
trocha om nepochopil pointu tvojho prispevku :?: :mrgreen: :arrow:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Jinak česká škola na slap existuje taky...
Richard Scheufler - Slap a funky (nebo tak nějak...)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

tiez je dobra skola od alxias sklarevskeho..sice je to z 80 orkoch alebo 90-tych nvm presne ale ucit sa z toho da
heczis

Příspěvek od heczis »

Mně moc pomohla škola Tonyho Oppenheima (Slap it!) a videa Alaina Carona (např. http://www.youtube.com/watch?v=DkOYGlI-zoo ).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
janCH

Příspěvek od janCH »

Já už se o něco snažil ale strhl jsem si kůži na palci... To by asi nemělo. Jde mi o to jak pod cca jakým úhlem jestli mam dat palec pod strunu či ze zhora dolu do ní udeřit... každý to ukazuje jinak. A jestli má struna dopadnout i na pražce. Jinak mě docela pomohlo toto video http://www.youtube.com/watch?v=nq7IxvfOxTQ
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

tak to si natom dobre.ja ked som zacinal slapovat tak som mal vlk problem s hranim,mal som same mozole z toho a ta koza sa lupala , bolo to hrozne ale prote telo si naten tlak musi zvyknut tak ako som si ja zvykol na pracu pri pase:D
janCH

Příspěvek od janCH »

No ja zjistil že když dam kombo nahlas tak jdou slyšet struny jak se dotknou pražce a když třeba hraju na 8pražci a vracím se na 4 tak jak jedu prstama po struně tak to tam de slyšet... není to špatně, bych řek že jo?
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

janCH píše:No ja zjistil že když dam kombo nahlas tak jdou slyšet struny jak se dotknou pražce a když třeba hraju na 8pražci a vracím se na 4 tak jak jedu prstama po struně tak to tam de slyšet... není to špatně, bych řek že jo?
nevm ako ostatny ale ja som tomu moc nepochopil co si napisal
janCH

Příspěvek od janCH »

zkus dat kombo nahlas a utřít struny rukou... a to první je že když hraji tak jdou slyšet v kombu zvuky jaký vydá struna při dopadu na pražec.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:
janCH píše:No ja zjistil že když dam kombo nahlas tak jdou slyšet struny jak se dotknou pražce a když třeba hraju na 8pražci a vracím se na 4 tak jak jedu prstama po struně tak to tam de slyšet... není to špatně, bych řek že jo?
nevm ako ostatny ale ja som tomu moc nepochopil co si napisal
Ja to pochopil...

Ale nevim jestli je to oficialne spatne....samozrejme cim lip dokazes hrat bez tech ostatnich pazvuku, tim to zni lip, ale vim ze treba zrovna Redhoti maj normalne slyset na CD jak tam jede po strunach (pravda, spis se to taoka Johnovy akustiky, ale myslim ze v principu je to stejna problematika)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

jj ide oto aby si sa naucil hrat s prtamy a tlmyt to a tak,vsetko je sila zvyku atd
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Zkus to, co nejvíc zeliminovat, ale nevyhneš se tomu asi nikdy :D
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Kontaktovat uživatele:

BUDAJ-31 píše:
.annY:. píše:
mno...
trocha om nepochopil pointu tvojho prispevku :?: :mrgreen: :arrow:
chtěl bych tě vidět jak se naučíš slapovat jen po sluchu... když v životě ani neuvidíš jak se to dělá...
*cable >>> Adam Hall
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ten Oppenheim je dobrý, ale je to docela těžká škola... ale pokud se base věnuješ dýl, vřele doporučuju, nebo taky od Wootena jedna škola, ale teďka mi vypadl název, já se z ní ale učil, teda jenom prvních pár lekcí :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Kočička YT
Nový uživatel

Příspěvek od Kočička YT »

Ja bych ti doporucil koukat se na videa od Davie504 a hlavne se koukat na jeho ruku, jak hraje. On hodne casto slappuje, tak kdyz si video zpomalis a slapp si nekolikrat prehrajes, tak to zkus na bassovce doma. Kdyz to bude znit jinak, tak svoji ruku upravuj. Hlavne si dej pozor na levou.
Preji ti hodne stesti.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen deset let čekal na odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“