Výběr celo/pololampového komba kolem 15 000 / Metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Joey01

Výběr celo/pololampového komba kolem 15 000 / Metal

Příspěvek od Joey01 »

Opět znova píšu :D. V pátek jsem byl v kytarách a v sobotu v Musiccenter, z těch vyzkoušených aparatur se cítím jako v nebi, vážně unešen, ale naopak mám hlavu t a k. V kytarách jsem hrál na kombo Engl Screamer, Randall rg100 a v musiccenter na hlavu Engl thunder s boxem Line6.

Engl screamer ať jsem točil tam i zpět, tak se mi ten zvuk zdál docela dobrý až na ty basy, byli takové né moc výrazné(je to jen můj osobní poznatek), takové rockové, nevím jestli to bylo kytarou anebo mnou. Randall rg100 mě posadil na p***l, tak hutný a nakopány zvuk jsem už dlouho neslyšel, ale je to sice pololampa, ale oslovil mě docela dost. A ten Engl thunder+line6 se mi na druhou stranu hodně líbil :D, nevím jestli to bylo tím že jsem hrál přes hlavu a bednu, anebo tím že jsem hrál na kytaru MTM2 od mého kytarového boha Micka Thomsona, když jsem slyšel ten zvuk, tak jsem si myslel, že chvílemi jsem Mick Thomson, protože ten zvuk byl jak od něho. Ano jsem magor :D

Byl bych velmi rád kdyby jste napsali, vaše názory na tyto komba, nebo napsali další dobrá celo/pololampová komba kolem 15k. Děkuji :).
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr celo/pololampového komba kolem 15 000 / Metal

Příspěvek od McKozias »

kamarade tak ti nevim jestli sezenes engla thundra i s boxem za 15k...mozna tak samotnou hlavu dyz budes mit haluz, jinac, resil sem ted podobny problem(vlastne stejny) a nakonec vyhralo kombo crate v18 212 a ktomu bude sansamp california(simulace mesin)..kdyz se to kombo ohuli a da gain na max tak to ma taky paradni zvuk(teda aspon me se libil), neni to na naky extremni metal ale bylo to slusne..s krabkou to uz musi byt zabijak..a tlaci to jak krava, ma to dva dvanactipalcove repraky
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Taky můžeš zkusit bazarového Engla Thundera kombo.
Jinak já si na nedostatek basů u Screamera fakt nestěžuji. - A to většinou hraju na singlech...
--- Až přikoupím bednu, tak to bude tlačit ještě víc :)

Možná by šlo něco najít na ebayi. Německém, jinak
---> když se ti poštěstí, tak najdeš na anglickém ebayi Marshall TSL122 za dobrou cenu. Semtam je tam i za 400 liber- a podívej se, kolik stojí u nás. Když máš štěstí, tak narazíš na ochotného Angličana, který by zařídil i dopravu - a možná by ses do těch 15K vešel. Ale - takových Angličanů je fakt minimum. Většina z nich je prostě líná a má vše na osobní odběr. Prostě nehledej aukce ,,Pick up only" - a ptej se jich.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

To je dobrý, z Ebaye se bojím i z českýho bazaru se bojím:-D. Jinak ja si radši koupím nějaké kombo, které nebude třeba krmit krabkou, takže asi ten ENGL anebo Randall, nevím no. Musím si vzít moji kytaru a cestovat a zkoušet :D, nic jinčího mi nezbývá. Jo a jaký je rozdíl mezi celolampou a pololampou, chová se to hodně jinak než celolampa nebo ne? Vůbec nevím:-)
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 10.10.2009 19:30, celkem upraveno 1 x.

Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Nevím jestli bych chtěl Marshalla :D nevím jak by na to zněli Knoti :P, radši bych zvolil ENGL or Randall, no nevím:-). Jinak asi zůstaneme u verzí Komb. A navíc Ebayi se chci vyhnout, mám z toho strach.

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Na ebayi má to hodnocení nějaký význam, ale jak chceš.
Englem chybu rozhodně neuděláš. Já šel do Engla nakonec z toho důvodu, že se přestaly na ebayi objevovat ochotní Angličani, tak jsem ho koupil s přepínačem za 18K z Polska.

Nejlepší bude, když si zesák ozkoušíš. Třeba tě přestanou ti ´Knoti bavit jednu dobu a pak zjistíš, že hledáš něco jiného :)
Ten Marshall má gainu fakt dostatek.

Ve tvém cenovém limitu z Englů akorát Thunder (drive asi) z bazaru, nebo ty Randally. Randall pololampy taky vůbec nezní špatně, tak vyber jak chceš :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Joey01 píše:To je dobrý, z Ebaye se bojím i z českýho bazaru se bojím:-D. Jinak ja si radši koupím nějaké kombo, které nebude třeba krmit krabkou, takže asi ten ENGL anebo Randall, nevím no. Musím si vzít moji kytaru a cestovat a zkoušet :D, nic jinčího mi nezbývá. Jo a jaký je rozdíl mezi celolampou a pololampou, chová se to hodně jinak než celolampa nebo ne? Vůbec nevím:-)
pololampa ma elektronku v predzesilovaci, konec je jako u trandaku
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Ja sem tento problem resil pred pul rokem taky a u mě vyhralo Peavey VK. paradi kombo :!:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Za mě ti doporučim všemy deseti randall pokud chceš vyloženě nový kombo , pokud ne tak se dá koupit lepší . Valvekinga (kombo) bych nebral hlavně kvůli tomu , že je poruchový a nezní ani zdaleka jako Randall. Engl mi rukou taky prošel a je to naprosto parádní apec , ale na mě je to moc divný , nesedne mi , mám raději highgain krávu jako je Randall. Pokud uvažuješ o Marshallu tak si ho předtím vyskoušej , taky jsem nejdřív chtěl něco do britu , ale nakonec jsem vzal ten Randall a jsem rád.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Na ebayi má to hodnocení nějaký význam, ale jak chceš.
Můžu souhlasit, je to z 90% procent jiná liga v komunikaci atd, já narazil na spoustu ochotných lidí na ebay ať už co se týče přímo obchodu nebo jen dotazů atd a taky že jsem nakonec koupil kytaru, doprava vyšla přes DPD na pár liber a kytara došla v perfektním stavu, na krabici ani škrábanec a bylo to doma asi za 4 dny....kdysi mi posílali hlavu z prahy do opavy (asi 320 km) přes toptrans a krabice byla domlácená jak to jen šlo....trvalo to skoro stejně...

jinak tsl212 má gainu i tlaku dost na slipknoty a jakýkoliv moderní numetal, když zapneš ten scoop nebo co to tam je tak budeš spokojený :-D randallem nic nezkazíš ale taky z toho nic víc nevykouzlíš..
nebo tím že jsem hrál na kytaru MTM2 od mého kytarového boha Micka Thomsona
Zkoušej s vlastní kytarou....
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Já vím, ale ona tam nebyla. No s tím ebayem nevím..., ten ENGL se mi taky líbil ale něco mi tam stále chybělo. Jo a které kombo je lepší celolampa randall rg50tc nebo pololampa randall rg100? Mě prodavač řekl že ta pololampa podle něho zní lépe.

Teď se dívám na ebay.co.uk jako ty ceny...tomu se ani věřit nedá třeba rivera knucklehead za 9000, CO TO JAKO JE? A ten marshall je tam nějak za 16000, ale kdo jmi zaručí že ti dojde? že to nebude rozmlacené, že mě ten chlap neojebe :D nebo je něco co se může a nebo nikdy nestane? JÁ chci RIVERU!!! :D a jinak co musím vše udělat abych koupil 100% dobře děkuji. Co je to ebay a jak to vlastně funguje všechno: :D

Joey01

Příspěvek od Joey01 »

[quote="Joey01"]Já vím, ale ona tam nebyla. No s tím ebayem nevím..., ten ENGL se mi taky líbil ale něco mi tam stále chybělo. Jo a které kombo je lepší celolampa randall rg50tc nebo pololampa randall rg100? Mě prodavač řekl že ta pololampa podle něho zní lépe.

Teď se dívám na ebay.co.uk jako ty ceny...tomu se ani věřit nedá třeba rivera knucklehead za 9000, CO TO JAKO JE? A ten marshall je tam nějak za 16000, ale kdo jmi zaručí že ti dojde? že to nebude rozmlacené, že mě ten chlap neojebe :D nebo je něco co se může a nebo nikdy nestane? JÁ chci RIVERU!!! :D a jinak co musím vše udělat abych koupil 100% dobře děkuji. Co je to ebay a jak to vlastně funguje všechno :D Našel jsem na ebay.de ten marshall 122 za 10 363 to neni možné:-D

xmarox

Příspěvek od xmarox »

sorry za OT:
ebay je aukční server, funguje v německu, anglii, polsku, švýcarsku, usa a ještě někde...cena tam je samozřejmě počáteční, u ní máš čas kdy aukce končí, obdoba toho je české aukro, každý prodejce tam má hodnocení, které po každém prodeji dostane od kupujícího, čím víc procent tím spolehlivější prodejce, často se stává že mají napsáno, že neposílají do zahraničí ale stačí jim slušně napsat že jsi ochoten si pár korun připlatit a není většinou problém, nejvíc se (pro nás) vyplatí asi anglický (ebay.co.uk), poštovné není zas taková hrůza a angláni nemaj ceny nějak extra přemrštěné, je lepší počkat si na posílení koruny), samozřejmě že USA je levnější ale tam už je to víc o hubu s dopravou atd atd...pravidla přihazování atd si už najdi přímo na ebay, je to jednoduché, dá se tam nastavit i automatické přihazování do určité částy atd..i když třeba nevyhraješ tak je možné že se prodejce ozve s jinou nabídkou (já tak koupil svou kytaru :D)...občas mají nabízené věci "reserve" což je prodejcem nastavené minimum, za které to chce prodat... platby probýhají přes paypal, jednoduchý systém, kdy prodávající vidí pouze tvůj nick a né číslo účtu, aktiace je vcelku jednoduchá...web je plný českých návodů jak k ebay tak k paypal...dnes je výhoda že se prodejem na ebay spousta lidí živí a pokud by něco nepřišlo jak mělo tak dostanou negativní hodnocení, můžeš jim to tam pěkně vytmelit a tím jim srazíš důvěryhodnost a o to tam už moc lidí nestojí...

jo a kdyby sis náhodou vybral něco z anglického ebay, u čeho je pouze osobní vyzvednutí a nebylo by to extra daleko od southamptonu (město je u aukce vždycky uvedeno) tak se můžem domluvit, že bych ti to tam nechal vyzvednout i třeba prohlídnout jedním muzikantem, a pak nechat pořádně zabalit a poslat do čech třeba přes DPD...takže klidně SZ...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo úžasné díky moc, jen jsem nepochopil "a pokud by něco nepřišlo jak mělo tak dostanou negativní hodnocení, můžeš jim to tam pěkně vytmelit a tím jim srazíš důvěryhodnost a o to tam už moc lidí nestojí...
" to jako jim pošlu prachy dopředu a nic nedostanu? :D A jak se dá vysvětlit ta cena za Riveru Knucklehead 10 000?

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tim, ze to je drazba, treba do konce aukce zbyva 3 dny a zatim to stoji 10k, ale ke konci zacnou lidi prihazovat a vysplha se to treba na 50k, kapis?..a myslim si ze nic ti taky nemuzou poslat, ebay to trosku hlida(nebo by mel)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Je u té Rivery ,,Buy it now" nebo nic? A kolik dnů/hodin je do konce? Cena se může ještě pěkně zvednout.
Divil by ses, jak se lidi rvou o Engly v posledních pěti minutách :evil:

Mohl jsem mít Marshall TSL122 za 350 liber! Ale vyfoukl mi ho nějakej Čech a to kvůli tomu, že autobus měl zasrané spoždění. Nasrat, ale co už. Mám Engla a nestěžuji si. Vyměním repro za G12T nebo EVM, či koupím bednu, přelampuji, koupím HB [To bych dělal i u Marshalla] a no stress.

Jestli chceš něco, o co se pak nebudeš starat, tak jdi do toho Randalla pololampy; nebo - domlouvej se s Englánama a pokus se o nějakou lampičku třeba :)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Doporučuju peavey Valveking 212 kombíčko nebo 112 a k tomu nějakou bedýnku.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

domlouvej se s Englánama a pokus se o nějakou lampičku třeba - jak jako? :D No nevím jestli koupím přes ebay nebo ne no. Jo a jak funguje ta služba cz-ebay která přes vás koupí něco z Ebay kolik si za to účtujou? Je to dobré přes ně? Valve king nechci nelíbí se mi. http://cgi.ebay.co.uk/RIVERA-KNUCKLEHEA ... 286.c0.m14 to je ona... JA JI CHCI!!!!!!!!!!!!:-D co ted?

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

A) Zřiď si účet na ebayi.
B) Domluv se s majitelem - ale třeba bude línej.
C) Modli se, ať se ta cena moc nezvedne. Ber v potaz ještě to, že budeš muset vstávat tak o půl třetí ráno.
D) Zařiď si paypal
E) Nech ho zařídit dopravu
F) Zaplať

---> a je to línej Angličan. Další případ z tisíců, Angličani jsou prostě líní zajít na poštu, či to poslat. Proto jen osobní vyzvednutí. Němci nejsou takoví.
Dispatches to: Will arrange for local pickup only (no posting).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“