Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
GenN

Re: Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka

Příspěvek od GenN »

Ja to chci tedka pouze na zacatek jak se mi to zalibi atd. potom si kdyztak nasetrim ;)
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

to potom jo ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

S největší pravděpodobností ti ta basa Apollo bude stačit. Ale i tak bych třeba koupil za stejný peníze Squier z bazaru, protože když tě to přestane bavit tak ten Squier prodáš za stejný peníze jako jsi ho koupil. Kdežto u tohoto budeš tratit. Protože za stejnou cenu to nikdo nekoupí :-) Takže i v tvém případě se dá vybrat lepší varianta toho co koupit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
eMko

Příspěvek od eMko »

Další rada: Je to tu sice již alespoň 50x, ale vyhněte se "levným" aktivkám. Mám Cort Action A-V (pětistrunná, aktivní el.) a měl jsem možnost nedávno slyšet pasivní verzi - zvuk byl na stejném kombu o dost lepší. Z toho aktivního zvuku jsem měl při přímém srovnání trochu pocit, že hraju uvnitř staré plechové popelnice.

Sice ten zvuk není žádná katastrofa (a aktivní elektronika má spoustu výhod), nicméně doporučil bych pasiv, při přímém srovnání je ten rozdíl znát (a přepínač aktiv/pasiv je až na Cortkách vyšší řady, na těchto ne). Jinak tyhle Corty jsou podle mne v této cenové relaci dobrou volbou a perfektně padnou do ruky.

A ještě jedna rada do začátku - pokud vám prodejce bude tvrdit, že nějaká kytara pod 10 000 má tělo z akátu, nevěřte mu. Nevím, jestli se akátové dřevo používá na kytary, nicméně většina těchto kytar má dřevo ze stromu, jehož latinský název je agathis (česky tuším damarovník, přírodovědci opravte mě, já su techik O:-) ). Toto dřevo má zvukové vlastnosti podobné tušímže ebenu (hudebníci opravte mě, ... :) ), nicméně je tak drahé, že se z něj v indonésii dělají rakve, palety, "můstky" na lešení ... a podobné věci "na jedno použití", včetně kytar.
Donateuss

Příspěvek od Donateuss »

zdravym,
nechci zakladat zbytecne nove vlakno. jsem uplny novacek a chtel bych zkusit jestli me hra na basu bude bavit. doporucili by jste absolutnimu neznalci. nejlepe znacku i nejake ty bazary kde by se dalo podivat. chtel bych pro zacatek normalni ctyr-strunku v bazarove cene do 2k. pokud by to bylo zajimave koupil bych pak neco poradneho. kombo doma nejake na domaci brnkani mam.
...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Ahoj. Tak na bazar se můžeš podívat zde - hudebnibazar.cz , dále midi.cz a celkově když si na seznamu napíšeš "hudební bazar" . ještě ti toho hodně vyjede ...

Jinak za 2k fakt leda ten bazar. Být tebou pak bych se podíval po Ibanez,Cort,Washburn,Squier,Fokus ... Za 2,000kč by se mohl nějaký základní starší model z těchto firem na baziku objevit .. stačí hledat. Hlavně nejdi do : Tenson,Divamery,Stagg ... ono se na to částečné hrát dá ... ale tu hru na basu ti to rychle znechutí :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Třeba tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... 00&region=

Ikdyž je už starší , to neva ... Yamaha myslím že bude OK :wink:
Donateuss

Příspěvek od Donateuss »

jen se zeptam co tam znamena ta "vhodna vymena potenciometru"
...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Potencimetry jsou takový ty "kolečka" na těle kterýma se kroutí .... jeden je například na úroveň hlasitosti .... další jako tónová clona ... u aktivních elektronik třeba i výšky , basy apod. A výměna toho nebude stát moc , ale pro začátečníka je to sice na obtíž , ale není to nic závažného :wink:
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ono ako netreba menit potaky.pokial a jedna o lacnu basu tak ak ti sumia pri toceni tak sa moze vycistit niecim ako liehom alebo niecom podobne ten potak v zvnutra ale potaky by som kor mnil keby som menil celu elektroniku.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Výměnu potenciometeru zvládne každej kdo umí trochu pájet. Nový bude stát do 50Kč když koupíš hodně kvalitní. Práce kytaráře je taky tak za 50,- :-) cca na 10 minut. Takže to by neměl být problém. A pokud by ten potenciometr jenom šuměl tak se dá vyčistit a není potřeba nic měnit. Přesněji teda jdou vyčistit jenom některé. Jsou i takové do kterých se nedá dostat tak tam je potom nutná ta výměna.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Donateuss

Příspěvek od Donateuss »

diky vsem za reakce a odpovedi... jdu hledat
...
Mystiqe

Příspěvek od Mystiqe »

Ahoj všichni, chci začít hrát na baskytaru, tak se poohlížím po nějakém vhodném nástroji a uvítala bych vaši radu. Nechtělo se mi zakládat další téma, tak to dávám sem, snad to nevadí.
Dlouho jsem se zajímala spíše o kytary, ale předpokládám že "kvalita" značek jako Stagg, Dimavery, nebo Tenson bude u baskytar srovnatelná s kytarami, takže ty z výběru nekompromisně vylučuji.
Chtěla bych hrát spíše tvrdší styly (od bigbítu po metal) a můj strop je 6500Kč (pouze na kytaru), doufám, že za tyto peníze už seženu něco, co mi nějaký čas bude stačit.
Zatím koukám po nových basách a to především z důvodu, že neznám žádný "kamenný" bazar, kde bych si mohla kytaru osahat a nemám zkušenosti na to, abych posoudila, zda je daná kytara dobrá, či ne. Jinak se bazarové base nebráním.
Toto je zatím můj favorit (rozuměj na obrázku se mi nejvíc líbí) http://kytary.cz/epiphone-embassy/HN075697/
Pak jsem koukala ještě na tyto http://kytary.cz/ibanez-gsr-180/HN082557/, http://kytary.cz/cort-action/HN102682/ , http://kytary.cz/esp-ltd-b-50/HN095625/ , http://kytary.cz/yamaha-rbx-271/HN096919/
Jaký je váš názor na tyto basy? Pokud by jste věděli i o nějakých jiných v mých finančních možnostech,t ak sem s tím-budu jen ráda. Plánuji zajít do obchodu kytary.cz a vzít si všechny do ruky, ale předpokládám, že jako úplný začátečník toho moc nepoznám.
Pak jsem ještě koukala tady na tržišti a zaujalo mě toto trziste/p-cort-c5h-t15963.html
Koupi plánuji nejdříve po Vánocích, tak mám ještě čas na rozhodování.
Všem kteří tento příspěvek dočetli dokonce děkuji a těším se na vaše názory.
barbar

Příspěvek od barbar »

Ahoj ... Stagg ,tenson a podobne veci neries ,neoplati sa to.Podla mna z toho najlepsie vyjde ta cort C5H , je v tom mahagon ,ma nastaveny dohmat ,krk a pod ( co pri novom nastroji z obchodu urcite nebude) sice lacna aktivka nebude ASI nic moc ( vlastna skusenost ,nemusi byt pravda) ale je tam tusim taky cudlik na bypass (majitel ti snad o tom povie viac).Epi embassy som v rukach nedrzal takze tu nebudem kecat.Ibanez GSR 180 by som nekupoval...nieje nicim zaujimava...hral som asi na dvoch GSR200 a jednej 205 a okrem toho ze to ma pohodlny krk tak zvuk skoro ziaden ,zato tie yamahy RBX 271 maly zvuk lepsi (tiez som mal v rukach asi 3...z toho tusim jedna bola 170ka),ale zase to pohodlie pri hrani nebolo take ako na tej ibaneze.Dokonca ta ibaneza je z agathisu takze to by som vobec neriesil.Ak ti nevadi 5 strun tak by som aspon ja bral toho corta ,ale to je moj nazor no...
Fade/GV MM5
Hartke HA2500
Ashdown MAG 414T na ceste ...
petrlesna

Příspěvek od petrlesna »

Ahoj, pokud začínáš na basu, možná bys měl začít čtyřkou pasivkou. Je to jen můj názor, ale potřebuješ se naučit prstoklad, mít přehled na hmatníku kde co je a naučit se dynamiku hry.

Co se týká nástroje, ty odkazy, jsou lákavý. (vzhledově...,ale hrát to bude). Na tvým místě bych do toho šel. Nemá cenu kupovat drahý nástroj, když nevíš jak to pude.

Nejradši bych ti doporučil něco z bazaru, ale není nad první novou voňavou basu. Za čas poznáš její vady, něco se na ní naučíš a pokud tě bude basování stále bavit dáš ji do světa a půjdeš za lepší ( třeba pětistrunou aktivkou).

Takhle to má být............ člověk se vyvíjí a basy s ním. Mysli taky na aparát, to je u baskytary dost důležitý, ale princip zůstává. Začni kombem (ne Bheringer) a pak sám posoudíš co potřebuješ.
Tohle jsem prošel a kdo si myslí, že koupí basu a aparát za sto tisíc a hrát to bude samo, tak se dost mýlí.

Držím ti palce, abys byl a zůstal dobrým basákem. Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Zdravím. Chtěl bych začít hrát na basu a tak se porozhlížím po vhodných nástrojích (kladné zkušenosti se Squierem, tak asi tuto značku). Dost mi zaujal tento set http://kytary.cz/squier-by-fender-jazz-bass/HN101623/ a přemýšlím, jestli ho objednat přes net. Nedávno jsem na kytarách.cz pořídil Squier Standard Stratocastera a spokojenost veliká. Zatím každý Squier, který se mi dostal do rukou, byl na tom se zpracováním moc dobře. Zvukově se mi také zamlouvaly, ale na pravé Fendery jsem ještě nehrál, tak nevím :D Bydlím v paneláku, takže to 15 W kombo by mi nejspíš stačilo. Affinity basu jsem si byl vyzkoušet v Plzni v hudebninách, padla mi "jako ulitá" a i prodavač říkal, jak to u toho Squieru dělají, že vyrobí tak dobrej nástroj za relativně málo peněz. Jaký je váš názor na set koupený přes internet?
garde

Příspěvek od garde »

.....cez internet je to ako mačka vo vreci.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

garde píše:.....cez internet je to ako mačka vo vreci.....
Možná jsem měl jenom z pr.ele kliku, ale ten Stratocaster koupený přes net je fakt dobrý a jsem s ním spokojen. Jen jsem si upravil dohmat a doladil oktávy, jinak vše v pořádku. K té base: Na začátek mi jde vyloženě jen o cenu a nechci věc z bazaru (nová je nová) a ten set mi přijde jako takový rozumný kompromis. A kdyby bylo něco špatně, můžu uplatnit reklamaci ne?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já to řeknu takhle za víc jak 7tis. Co stojí ten set. Koupíš na bazaru mnooohem lepší věci. Vykašli se na to, že nová je nová. Je to "blbost". Stará už je vyhraná a víš, že se nezkroutí a že funguje. Pokud teda koupíš dobře. Tím myslím, že kvalitně vybereš.
Sice ten set nebude pro začátek špatnej. Od Squieru bych tomu snad i možná trochu věřil. Ovšem i tak mám pocit, že se prostě do setů dávají nástroje a komba mírně 2. kategorie. Prostě ty lepší kusy se prodávají sólo. Já osobně bych tuhle variantu prostě nezvolil a už vůbec bych nekupoval kytaru po netu.
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

OK díky za rady. Až budou nějací kapříci, zkusím bazar a snad něco vyberu. Nebo se poptám kamaráda basáka, jestli by mi něco nesehnal, stejně ho chci poprosit, jestli by mi nenaučil základy.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“