Aparáty HOT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Aparáty HOT

Příspěvek od Kryšpín »

Víte někdo něco o aparátech HOT? Sháním lampovou hlavu, našel jsem jeden v inzerátu, vůbec nevím, co bych od toho měl čekat - jak to hraje, na jakej styl se to hodí apod. Nemáte někdo zkušenosti?
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
r0nn!e

Re: Aparáty HOT

Příspěvek od r0nn!e »

Prej to zahraje všechno, a prej za to chce 26.000,-
Z tý ceny usuzuju, že to něco umět bude.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Jsou to české aparáty od Pavla Horkého,
post233822.html

Tady je třeba s OVERDRIVE TB 808 od pana Smrčky:
http://www.youtube.com/watch?v=3HFjbzDeK80
DirX

Příspěvek od DirX »

Ten aparát co se inzeruje je myslím spíš od blues po hard rock, co vím tak hi-gainů moc neudělal, dal se hodně na class A zesáky....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

DirX píše:Ten aparát co se inzeruje je myslím spíš od blues po hard rock, co vím tak hi-gainů moc neudělal, dal se hodně na class A zesáky....
Jo, tak právě tohle mě zajímalo, jestli se na to dá zahrát nějaký HC nebo jestli je to spíš pro blueasmany nebo kabátníkovce:-) Díky.
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
DirX

Příspěvek od DirX »

Kryšpín píše:
DirX píše:Ten aparát co se inzeruje je myslím spíš od blues po hard rock, co vím tak hi-gainů moc neudělal, dal se hodně na class A zesáky....
Jo, tak právě tohle mě zajímalo, jestli se na to dá zahrát nějaký HC nebo jestli je to spíš pro blueasmany nebo kabátníkovce:-) Díky.
Tak nezapomeň že ti může upravit pre-amp odle tvých představ....rozhodně to vyzkušej!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Viděl bych to spíš na blues, blues rock, hard rock, heavy metal, ale HC už opravdu ne. Ale hrajou na ně The Cell a když hráli před ZZ top, byl to takovej opravdu pěknej, zemitej blues rock.
Ládík

Příspěvek od Ládík »

r0nn!e píše:Prej to zahraje všechno, a prej za to chce 26.000,-
jestli podle ceny urcujes kvalitu tak potrz koste :lol:
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim ze na nektery jeho modely by se dalo hrat i to HC. nebo po jeho upravach urcite - podle me dela nejlepsi zesaky siroko daleko, spickovej zvuk i zpracovani - takrka svetova uroven. kdysi jsem mu volal kvuli poruse aparatu (zacal se z toho valit kour) a asi pul hodiny me zpovidal odkud presne ten kour byl, jakou mel barvu a jestli to smrdelo jako po gume nebo jako po plastu, jeste jsme pokecali o historii aparatu a tak. fakt borec, nakonec jsem u nej bohuzel s apcem nebyl protoze jsem z hradce a k nemu je to pro me opravdu hodne daleko.

ale uz nejakou dobu se tam chystam a snad ho konecne navstivim. zatim kazdej jeho aparat co se mi dostal pod ruce (dve komba a jedna hlava s boxem) hral skvele.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Pavel dělá i hi-gain aparáty, osobně jsem u něho zkoušel jednu tříkanálovou hlavu i s 212 boxem a co si vzpomínám, tak se mi to docela líbilo - berte s rezervou je to už strašně dávno a už vůbec nechtějte blížší specifikace zvuku... :D Dělal hlavy i pro bratislavskou kapelu Rumburax, myslím, že s těma hlavama nahrávali i své cd, tak můžete na bandzone poslechnou. Jinak se opravdu specializuje především na vintage aparátky. Říkal mi, že stavěl aparát i pro kytaristu od Káji Gotta :D Když ovšem někdo chce mít aparát s velkým zkreslením, tak mu ho udělá podle jeho požadavků. Je s ním opravdu dobrá domluva, dobře se s ním kecá, pohodář...
A jestli myslíte ten inzerát na bazaru z 22.9., tak to prodává kytarista Alone in the Silent (doufám, že to píšu správně) a ti hrají něco jako In Flames - melodic death - takže se zkuste ozvat... :D :mrgreen:
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no pan Horký, nebo lépe řečeno Pavel (myslím, že si hned se všema tyká, takže ho mějme za Pavla), dělá spíš věci na blues, protože je prostě zasažený bluesovým zvukem a někdo takový si asi nikdy nebude libovat v písku ala recto apod.

myslím, že by byl docela velký kompromis chtít po jeho aparátech nějakou metlu, myslím, že ty aparáty jsou navrženy na úplně jiný styl a proto taky ten jiný styl "dávají" dobře... samozřejmě, že skoro ze všeho jde dostat velké zkreslení a hrát na to nevím co všechno, ale zvuk jeho aparátů a vůbec Pavlova filozofie jsou trochu jinde...

taky to není zrovna člověk, který by si z každého nového "zákazníka" sedl na p***l a spráskal mu nějaký aparát alá "okopčíme mesu", myslím, že už je to docela pyšný člověk (v dobrém slova smyslu), který si stojí za svojí prací a prostě dělá to, co se mu líbí - a to jsou spíše aparáty na jemnější styly... řekl bych, že v případě nízkowatážních apeců rád vychází ze starých fenderů jako např. Tweed Deluxe apod., ty jeho higainy jsou sice mnohdy mnohawatové potvory, ale jde zde především o bohatý středový lead zvuk, který se točí spíš kolem toho bluesrocku...

filozofie alá "za xx tisíc by to už mělo něco umět", je pak zcela chybná... na vox nikdy nikdo metlu hrát nebude, recto od mesy zase kazdý příznivce áčkového starého zvuku rád odkopne... prostě ne všechny aparáty jsou na všechno a myslím že u Pavla Horkého to platí také, není to prostě český plácala, který udělá jeden týden americký higain podle schematu xx a druhý týden se vrhne na fender 65 princeton - jeho filozofie a náhled na věc je myslím již teď trochu jinde - zaplať bůh
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

r0nn!e píše:Prej to zahraje všechno, a prej za to chce 26.000,-

Ty vosle, jak můžeš vypustit takovou kravinu! Dyť to za ty prachy vlastně třeba nemusí umět nic! Přemejšlej trochu!
Ládík

Příspěvek od Ládík »

nepripadati trosku divny si sam sobe nadavat :lol:
netrpis schizofrenii?
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat :)
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak co zkoušel si to?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
elien

Příspěvek od elien »

Tak mne nahodou pan horky v mailoch vykal:) a jeho pristup bol super poradil mi na dialku ako prekablovat bednu a nakreslil schema na moje fotky a tak som nevahal a hned som si od neho nechal poslat brzdu za dobry peniaz neozakavam ze to bude najlepsie na svete ale lepsie brzda ako rozbyte skla
jiri.polasek

Příspěvek od jiri.polasek »

Kytarové a basové zesilovače značky HOT od Pavle Horkého nyní mají nové webové stránky, kde je možnos vidět spoustu podrobností o zesilovačích.
Viz http://www.hotamps.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uz bylo na case! :) Dost mi tam chybi alespon orientacni ceny... A taky jsem tam nenasel v produktech vykonovou brzdu, kterou pokud vim pan Horky dela. Jinak pochvala :)

Jeste jedna hnidopisska - slogan "True Tube Amplifiers" mi zni jak heslo nejake Bugery :-))) Ti ted taky vsude pisou, jak je to rucne vyrabeny apod... Takovyhle laciny triky podle me HOTy nepotrebuji.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Souhlas, hlavně s těma cenama. Kdyby tam byly, hned by se na ty stránky dívalo jinak...
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
elien

Příspěvek od elien »

Wohma píše:Uz bylo na case! :) Dost mi tam chybi alespon orientacni ceny... A taky jsem tam nenasel v produktech vykonovou brzdu, kterou pokud vim pan Horky dela. Jinak pochvala :)

Jeste jedna hnidopisska - slogan "True Tube Amplifiers" mi zni jak heslo nejake Bugery :-))) Ti ted taky vsude pisou, jak je to rucne vyrabeny apod... Takovyhle laciny triky podle me HOTy nepotrebuji.
No ak ta zaujma ta brzda tak ma stala 1450kc plus postovne co je 130kc lepsie ako dratom do oka
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ceny jsou myslim tak od 15t. (male 15w jednoduche hlavy) az po nejakych treba nekolik desitek tisic

treba ten jeho 15w brownie, coz je dvoukanal kombo s vintage zvukem, stoji myslim 35t., maly jednokanal 15w kombo s desitkou reprakem kolem 20t.

stranky to chtelo jako sul, zase bych je ale tak nechvalil, kdyz teda nebudu komentovat design a celkove pojeti, tak by to chtelo alespon vice fotek, vice info, priblizne ceny, ukazky zvuku... snad se to casem doplni. to, ze nekdo napise, ze ma neco 3 ecc83, 2 el84 a jede to pres lampovy rectifier gz34 , mi rekne o zvuku asi tolik, ze je ta hlava delana v cerne kozence... urcite to chce doplnit.

tim urcite nechci hanit, HOT jsou super zesilovace - proto si vsak myslim, ze by to melo mit vice profi uroven a vetsi vypovidajici hodnotu, ty zesiky by si to zaslouzily. zase na druhou stranu ani nevim, jestli je to vubec potrebne.. jestli se vubec p. Horky chce hnat do nejakych marketingovych akci, mozna ma prace dost i bez toho :) a do nejake expanze se mu ani nechce
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“