DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Moleek

Re: DELAY

Příspěvek od Moleek »

Skiner píše:
Klabosh píše:Zdar! Pokud nebudou v ceste trandaky neni co resit a muzes koupit cokoliv (tzn. zadny tlacitka ale potaky).
Tak toto nechápu 8) :?:
Nemyslíš spíš digitální obvody? Pak by to dávalo smysl s těma tlačítkama
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Klabosh

Příspěvek od Klabosh »

myslím obvody s operáky trandaky a vsechny to co krade ten nadherny zvuk. at pak nemas super digitalni delay ale ze zvuku super digitalni kouli
Kytary Ivo pořízka - PRS 22/24 BEADGF#B, PRS 22/24 DADGHE, CONDOR EADGHE
SH6+SH6 Mayhem Set, SH6+SH13 Dime Set
kabeláž Planet Waves
rack nějaký výprodej z Audioteku 10U
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
DOD G7 - bohužel ještě nepředělaný 1U
Alesis Microverb III - upravený bypass a nějaký ty relátka 1U
Preamp vlastní výroby 2xECC 85 1xSPAX7 - dálkové ovládání přepínání kanálů 2U
ovládám to všechno přes PROEL MS32 to má midi i relátka, první dobrá italská věc!
VHT 2:90:2 - oba kanály současně výstup 2x8 ohm 2U
Marshall 1960 B Vintage - stereo 2x8 ohm předrátovaný
Klabosh

Příspěvek od Klabosh »

ja jen kdyz tam nejsou je to z principu jistejsi ze budou krast a orezavat a ja nevim co. ja jsem nakonec zakotvil u stareho microverbu III, který jsme upravily a nic lepsiho jsem jeste nenasel. vyhodou je ze ho koupis za mozna 1000 kc. zadny ztraty dynamiky nebo zmena zvuku.
kabeláž Planet Waves
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
ovládám to všechno přes PROEL MS32 to má midi i relátka, první dobrá italská věc!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

to už jsme zase u racku... a co tak vím, tak moc lidí zvuk nechválí...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Klabosh

Příspěvek od Klabosh »

no vyzaduje to proste urcite upravy...
kabeláž Planet Waves
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
JanHokl
Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech

Pork chop delay

Příspěvek od JanHokl »

Dobrý den všem, chtěl jsem se vás někoho zeptat na Danelectro Pork Chop delay. Jestli s tím máte někdo zkušenosti a popřípadě jaký?! Mě se na tom docela líbí možnost přehodit dobu delaye z krátkého na dlouhý a naopak pouhým sešlápnutím.
panedge

Re: Pork chop delay

Příspěvek od panedge »

JanHokl píše:Dobrý den všem, chtěl jsem se vás někoho zeptat na Danelectro Pork Chop delay. Jestli s tím máte někdo zkušenosti a popřípadě jaký?! Mě se na tom docela líbí možnost přehodit dobu delaye z krátkého na dlouhý a naopak pouhým sešlápnutím.
No nevím,nemá to TAP a bez toho nemá podle mě smysl kupovat delay.Přehazovat z krátkýho času no dlouhej je dost zavádějící,prostě to opakování by mělo bejt v rytmu
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: Pork chop delay

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

JanHokl píše:Dobrý den všem, chtěl jsem se vás někoho zeptat na Danelectro Pork Chop delay. Jestli s tím máte někdo zkušenosti a popřípadě jaký?! Mě se na tom docela líbí možnost přehodit dobu delaye z krátkého na dlouhý a naopak pouhým sešlápnutím.
Já ho vlastním, ale momentálně má rozbitý bypass, takže buď nejde vypnout, nebo zapnout. Ten knoflík long/short jsem moc nepoužíval, při přepnutí na short je to extrémně krátkej delay. Normální long jsem měl někde před půlkou (cca 400ms) a při přepnutí na short už to bylo takový.. nevim, prostě krátký, jak když střílíš ze samopalu :D
Jinak to není špatný delay, mě akorát vadí, že nemá tap-tempo a nejde zaoscilovat (bez úpravy vnitřku).
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já třeba tap nepoužívám...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
panedge

Příspěvek od panedge »

turbo_MaCk píše:já třeba tap nepoužívám...
Já ti věřím,ale tak ho máš jen potichounku nebo tak že jo,jinak to musí bejt přesně to tam pak nesedí
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Obrázek
často obadva najednou (prvbí je DD5>reverb>phaser>DD3)
Víc nahlas už dát opravdu nejde...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

panedge píše:
Já ti věřím,ale tak ho máš jen potichounku nebo tak že jo,jinak to musí bejt přesně to tam pak nesedí
Je vidět, že máš Edge v avataru :wink: to je úplně jedno, že to nesedí, ozvěna přece nemusí sedět do tempa. Samozřejmě třeba Edge ho používá do rytmu, to žádná, ale to není jediné použití.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
panedge

Příspěvek od panedge »

Little.Sick.Fish píše:
panedge píše:
Je vidět, že máš Edge v avataru :wink: to je úplně jedno, že to nesedí, ozvěna přece nemusí sedět do tempa. Samozřejmě třeba Edge ho používá do rytmu, to žádná, ale to není jediné použití.
Ne to není jedno,pokud ti de o ozvěnu spíš teda echo ,což si představuju jako spíš větší reverb ten může bejt třeba trochu mimo rytmus,je to jen takový zastření nebo taj něco,kdežto klasickej delay ,kterej jede už nahlas musí bejt v rytmu,zkus si zahrát s nějakou písní a zkus si to natapovat nebo si zjisti čas jakej má bejt vůči BPM a pak si ten čas rozhoď a přidej nebo uber třeba jen 30 ms a pak zjistíš ,že je to prostě mimo rytmus...Ano můj guitar Hero je Edge :P ,jinak třeba v určitejch odnožích alternativní hudby,nebo co já vím v určitejch písních to může bejt rozhozený záměrně,ale primárně by to mělo bejt v rytmu
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

vsadím se, že mám výzaznější delay než ty! bez tonovýho zastření relativně dlouhej čas a téměř nekonečnej feedback... to s tím tapem je blbost!!! delay je ozvěna, ta nemusí bejt v rytmu (pokud umí hráč držet rytmus ikdyž ta ozvěna v něm není)
http://www.youtube.com/watch?v=fK5MllfHMP8
Většina hráčů tap nepoužívá (minimálně pro živý hraní).
Moleek

Příspěvek od Moleek »

turbo_MaCk píše:vsadím se, že mám výzaznější delay než ty! bez tonovýho zastření relativně dlouhej čas a téměř nekonečnej feedback... to s tím tapem je blbost!!! delay je ozvěna, ta nemusí bejt v rytmu (pokud umí hráč držet rytmus ikdyž ta ozvěna v něm není)
Souhla.. když jsem experimentoval s mulťákem, tak poměr čistého k efektovanému cca 1:1, feedback ovládanej pedálem (Když se to začne moc hltit, tak snížim, abych to trochu "vyprázdnil") do toho reverb a to je pak psycho teprv
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
panedge

Příspěvek od panedge »

Moleek píše:
turbo_MaCk píše:vsadím se, že mám výzaznější delay než ty! bez tonovýho zastření relativně dlouhej čas a téměř nekonečnej feedback... to s tím tapem je blbost!!! delay je ozvěna, ta nemusí bejt v rytmu (pokud umí hráč držet rytmus ikdyž ta ozvěna v něm není)
Souhla.. když jsem experimentoval s mulťákem, tak poměr čistého k efektovanému cca 1:1, feedback ovládanej pedálem (Když se to začne moc hltit, tak snížim, abych to trochu "vyprázdnil") do toho reverb a to je pak psycho teprv
tak sem psal,že v určitejch skladbách,nebo při určitý myšlence je to jedno,ale jinak delay musí sedět v rytmu ,dyť je to logický,opakuje se to co zahraješ
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Je tolik logickejch věcí,co se dělaj nelogicky 8)
Třeba já používám přesný delay jen a pouze v jednom songu,kde to je primární účel. Jinak mě to je fuk.
Ale je zajímavý,že přesný natapování obhajujou a vyučujou hlavně Jú-Tú-áci. Samozřejmě nic proti nim. Jen si myslim,že si má každej hrát,jak se mu to líbí. Žádný dogma v umění by nemělo platit.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
60'Rock_N'_Roll

Re: DELAY v tempu

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

To slyšim taky poprví, že delay MUSÍ bejt v tempu. Pokud se kouknu do muziky let 70., a tím nemyslim SLAP echo, tak tam tohle rozhodně neplatí!
Kai

Příspěvek od Kai »

Proc tapovat na solo (kde taky delay primarne vyuzivam) kdyz se mi libi zvuk/headroom co samotnej efekt vytvori jen na par presnych hodnotach a dobre se mi s tim hraje ?

Ono zalezi jak to clovek pouziva. Ja prakvapive hraju veci tak aby zneli i na sucho a potom az delay mi dotvari "neco" co neni v zadnem pripade dulezite, ale obohacuje to. Pokud to budu mit jako nastroj a zalozim si na tom styl hry/hudbu tak to bych tapoval, aby to sedelo presne.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
panedge

Příspěvek od panedge »

No však dyk píšu,že ne v každým případě to platí rozumíme si
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“