Otrasy

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
BUDAJ-31

Otrasy

Příspěvek od BUDAJ-31 »

chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Otrasy

Příspěvek od Nero »

Radši hraj a nevymýšlej blbosti. Sice tu byly a možná ještě jsou nějaké pokusy o vyvinutí sonického děla, nicméně tvůj aparát k tomu má daleko... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja som sa iba pital,ze ci tym otrasmy sa nico nemoze stat PC lebo su oproti sba a ja nvm .vsak ak ma niekto stakymy vecmy skuenosti ad sa nhamby a napise :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

He, mám doma 50W lampu a míval jsem tu 65W basový kombo. Tak mám dojem, že vím, co jsou otřesy a vibrace. Stát se nic nemůže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary
Prosim te tvoje prditko vadi tvymu PC asi jako zemetresni v Cine. Maximalne ti vypadnou sklenicky z police...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kiwi, nepřeháněj! :wink: Ani Ibanez SW65 nehýbal skleničkama :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ked som mal Marshala 15 tak ono som hral na polovicu a nic sas skoro nehibalo.Teraz ked mam ttoho Line 6 tak nemam to ani na polovicu a je to taky rachot , normalne sa vse trase ale len ked hram na urcitych tonoch ale je to hlavne tym asi ze teraz mam inu izbu a ta je velmy velka.cim je vecsia izba tak j to akusticky tzv horsie...alebo nie?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

to že se ti teď něco třepe a předtím v jiném pokoji to nedělalo je způsobený rezonančními vlastnostmi všech věcí okolo. Každá věc prostě při určitý úrovni hlasitosti a nějaké frekvenci začne drnčet....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

aivn86 píše:to že se ti teď něco třepe a předtím v jiném pokoji to nedělalo je způsobený rezonančními vlastnostmi všech věcí okolo. Každá věc prostě při určitý úrovni hlasitosti a nějaké frekvenci začne drnčet....
Je to opravdu tak. To mi pripomnelo vcerejsi zkousku na hody, kdy pri zpevu kamaradka nasla ten "rezoznancni" ton one mistnosti :-D
Nero píše:Kiwi, nepřeháněj! :wink: Ani Ibanez SW65 nehýbal skleničkama :mrgreen:
Njn, ja vim, ale tak prece nebudu uplna svina :D :twisted:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

hi... bys měl slyšet ten rachot když jsem vytáhnul erbéčtverku na max... nové plastové okna přímo vrněly blahem... :wink:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
garde

Příspěvek od garde »

BUDAJ-31 píše:chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary
....nehnevaj sa budaj ale si fakt "KUS".....v skúšobni máme 486ku z roku 98, ak sa nato ešte náhodou niekto pamätá :D 32MB RAM a 8giga pamäte.....púšťame si z toho cez spevový aparát pesničky a potom do nich hráme.....gitary, bicie a už teraz aj basa má slušné tlaky a compu to vôbec nevadí......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

garde píše:
....nehnevaj sa budaj ale si fakt "KUS".....v skúšobni máme 486ku z roku 98, ak sa nato ešte náhodou niekto pamätá :D 32MB RAM a 8giga pamäte.....púšťame si z toho cez spevový aparát pesničky a potom do nich hráme.....gitary, bicie a už teraz aj basa má slušné tlaky a compu to vôbec nevadí......

no ja viem ale kd mi vtedy tak cudne akoby z otrasov zamrzol PC.nikdy nemrzne tak ale ked som len dohral prvu pesnicku tak uz sa mi to zdalo podozrive no :D
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

BUDAJ-31 píše:
garde píše:

no ja viem ale kd mi vtedy tak cudne akoby z otrasov zamrzol PC.nikdy nemrzne tak ale ked som len dohral prvu pesnicku tak uz sa mi to zdalo podozrive no :D
mno některé notebooky mají jakýsi lock na HD páč tomu prej nesvědčí když není vodorovně tak se to při pohybu blokne... ale co já vím tak to nijak výrazně poznat nejde a viděl jsem to jen u kámoše na notebooku...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tak si to kombo dej třeba na židli... a dej pod něj ještě nějakej hadr, když tě znervózňuje, že rezonuje comp...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
eMko

Příspěvek od eMko »

.annY:. píše: mno některé notebooky mají jakýsi lock na HD páč tomu prej nesvědčí když není vodorovně tak se to při pohybu blokne... ale co já vím tak to nijak výrazně poznat nejde a viděl jsem to jen u kámoše na notebooku...
Pokud je otřes větší než 100G (síla zhruba statisky visísích 10kg), pak ano, zaparkují se hlavičky disku, aby nedošlo ke kontaktu čtecí hlavičky a plotny disku (= totální destrukce). Jakmile nebezpečí pomine, jde všechno opět do normálu. Proč to tak je Ti mohu vysvětlit po PM, toto je hudební fórum a ne ajťácké.

Nicméně nečekám, že s 15W repráčkem je tohoto schopný. Pokud bys dal notebook/pc k nějaké velké "lednici", pak by dané otřesy opravdu mohly tomu kompu vadit. S 15W bych se toho nebál. Ale k doporučení odizolování komba od podlahy (dekou, židlí, postelí...) se podepisuji - pokud se opravdu vibrace přenáší do stěn a všeho možného, může to vadit sousedům a to až natolik, že Ti to přijdou vysvětlit pěstí ;-) .
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“