Cinske kopie mikrofonu

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Cinske kopie mikrofonu

Příspěvek od Wohma »

Nedavno jsem se intenzivneji zabyval tim, jak poznat cinske kopie mikrofonu bezne prodavane na eBayi, nekomu by to mohlo pomoci:
Fake Shure SM58s
Fake SM57s
Spotting a fake Sennheiser e845s
Fake Sennheiser Microphones

Pokud ale vas mikrofon ma treba jeden ze znaku, nemusi to znamenat vubec nic, Shurky 57 a 58 se uz vyrabi asi 40 let a behem te doby se vystridalo jednak misto vyroby (ted v Mexiku) a mirne i design.

Jinak znaky, ktere nemam nijak overene a ktere na odkazech (aspon myslim) nejsou, tykaji se mikrofonu Shure:
- maly napis Shure v XLR konektoru u pinu 3
- kopie SM58 ma trochu kratsi telo
- zavit u kopie je tmavy, original by ho mel mit leskly
- pocet zavitu u kopie je mensi
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

koukám, že číňani mají to kopírování pěkně zmáknutý...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

aivn86 píše:koukám, že číňani mají to kopírování pěkně zmáknutý...
To si pis, staci se podivat treba i na mikrofony t.bone nebo tyhle levny znacky, v podstate vzdycky je pajsl presne zkopirovanej z nejakyho AKG, ADK, Neumanna, sE apod...
Ostatne kdesi v Cine je velka tovarna, ktera chrli napr. velkomembranovy kondiky a prodavaji se pod nekonecnym mnozstvim znacek.
Somnus Aeternus
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Wohma píše:
aivn86 píše:koukám, že číňani mají to kopírování pěkně zmáknutý...
To si pis, staci se podivat treba i na mikrofony t.bone nebo tyhle levny znacky, v podstate vzdycky je pajsl presne zkopirovanej z nejakyho AKG, ADK, Neumanna, sE apod...
Ostatne kdesi v Cine je velka tovarna, ktera chrli napr. velkomembranovy kondiky a prodavaji se pod nekonecnym mnozstvim znacek.
Tak je to ale skoro se vším. Nebýt toho tak tu dneska nepotřebujem celníky...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Vtipný bylo, jak ty blbečci okopírovali takový ty malý motorky i s ojetejma pneumatikama...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Ovsem Cina nas vsechny jednou prevalcuje. To co jsem videl na vystave ve Frankfurtu, to nemelo obdoby. Cela hala plna Cinskejch firem. Cast z nich kopirovala samozrejme, dokonce jsem videl uz i kopii Behringera, pekna byla kopie pultu AH ZED. Ale cim vic se uplatnuji firmy fungujici opacne nez "vymysleno jinde, okopirovano v cine", ale uz je tam i posun k "vymysleno v cine, vyrobeno v cine". A to jsou firmy, co maji uz i LA, zajimavy procesory, ruzny typy mixu... Cinani uz se neboji mit svoje cajky oddeklovany na zivo, aby clovek videl co v tom je, z ceho to je.
Navic v Cine rozhodne nezvucej na naky RCF, L`Acoustics a podobne. Proste jedou na ty jejich cinsky znacky. Je v tom obrovskej potencial uz jen proto, ze Cinani se k***a rychle lepsej a budto delaj kvalitnejsi kopie, nebo se to naucej delat sami a zvladnou to jeste levneji. A to pak bude zajimavy...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To urcite, ostatne treba sE vyrabi svoje vlastni produkty a jsou na spickove urovni, pritom je to ryze Cina. Ja spis tenhle thread zalozil kvuli tem kopiim, ktere jsou okopirovane za ucelem parazitickeho profitu - ty kopie mikrofonu, o kterych jsem zacal, totiz zdaleka nedosahuji takovych zvukovych kvalit jako originaly a bohuzel jdou od sebe velmi tezko poznat, snadno tak nekdo muze koupit cinskou kopii a byt pak nestastny ze zvuku.

BTW, slysel jsem, ze to kopirovani je proste v Cinske mentalite, ze prilis nechapou, proc by nemeli obslahnout vyrobek neceho jineho, ze prilis nechapou vyznam copyrightu. Ale je to jen word of mouth, takze to berte s rezervou :)
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

na EBAY mikrofony SHURE vubec nekupovat pokud se nejedna o autorizovaneho prodejce - naprosta vetsina tech mikraku na aukcich jsou FAKE!!!

nejnizsi mozna cena Beta 58A je 159usd, u SM 58 je to 99usd... kdo ma mikrofon levnejsi, tak bud neni autorizovany prodejce a nebo prodava kopie. u rady 57 to bude o par dolacu min...

Mam s tim bohate zkusenosti... jednu falesnou betu jsem koupil u nas (nastesti se to vyresilo) a nekolik falesnych SM58 jsem koupil na ebay (tohle se bohuzel nevyresilo :) )

Ty znaky u cinskych kopii jsou na netu popsane - ale tech kopii je tolik (druhu), ze clovek fakt nema jistotu skoro v nicem.

Takze bacha na to! Nakupovat u autorizovaneho prodejce jinak na to kaslat! Člověk nemuže věřit ani feedbackum - ja kupoval ty SM58 od cloveka, ktery mel asi 20 pozitivnich feedbacku jen z prodeje tech jeho SM58

:?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer: Nemas nekde po ruce odkaz na rozpoznani cinske Bety 57A? Jedna mi ted dojde, stala teda jeta skoro sto dolaru, ale clovek nikdy nevi :)
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ee na 57 nemam. mam jen pdfko s beta 58 a pak mam jeste odkaz na SM58:

http://www.kiwifolk.com/blog/2007/03/be ... -been.html

na tu betu to mam jen doma, ten odkaz ted nemuzu najit - pripadne si o nej napiste SZ, poslu pak na mail.

wohma - ta beta 57 by mela mit dost podobne znaky jako ta beta 58 a vlastne jako vsechny mikraky shure...

zavit musi byt nelakovany!

na kapsli by mely byt barvou vyznacena nejaka pismena (rozliseni u vystupni kontroly), to same kdyz rozsrubujes mirkak v pulce - taky by tam mely byt znacena ta pismena. ani jedna ta cinska co jsem mel doma tohle nesplnovala.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Fajn, na 99% je moje beta originalni, zavit je nelakovany, mikrofon docela tezky, XLR konektor taky odpovida, na kapsli je napis. Kdyby nekdo chtel porovnat s jeho kouskem pro kontrolu, staci se ozvat.

Mimochodem, mikrofon mi dosel i s drzakem Shure, pozna se tak, ze na spodku (tam kde je zavit) je na plastu vyryto "Assembled by Shure in Mexico) a maly napis Shure je i pod tim utahovacim sroubem. Pochybuju, ze by Cinani kopirovali tyhle detaily, ale netusim, jestli Shure dela stale stejne drzaky.
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Klidně porovnat můžem - ještě sem se nekoukal, ale kdyby v Audioteku prodávali čínský kopie, tak bych měl celkem radost :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

málem sem teď pořídil kopii..... zachránilo mě toto:
http://www.kiwifolk.com/blog/labels/recording.html
BTW kdybych si to tu líp prolezl už dřív tak bych tu našel odkaz na ten článek a nebylo by to to tak těsný... borec už to posíla.. Možná to poslal leč sem mu to dal pěkně slíznout a prostě to nevyzvednu... pokud mi tvrd že de o originál.... Buď je sám blbej a za to já nehodlám platit a nebo by si zasloužil abych mu ten mikrák narval doprdele :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Drobák

Re: Cinske kopie mikrofonu

Příspěvek od Drobák »

Dovoluju si postnout zajímavej článek kterej se objevil na bazaru ohledně mikrofonů shure.
Někomu může pomoct od rozeznání fejků, pár základních poznatků.
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Mám další důležitý poznatek (bohužel nebo bohudík z vlastní praxe -taky jsem naletěl přes net hajzlům a to su starej vůl) zapojte !fantom! číňan ztratí všecny basy a chytá síťovej brum, ale fest!
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Mě stačí, že je tam napsané Item location: Hong Kong a už vím, že nemá smysl kupovat. Ale že jo, číňani jsou asi už všude :D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Joey01 píše:Mě stačí, že je tam napsané Item location: Hong Kong a už vím, že nemá smysl kupovat. Ale že jo, číňani jsou asi už všude :D
Ma to jeden hacek, tohle muze platit pro mikrofony Shure, ale vetsina ostatnich znacek bezne v Cine vyrabi. Zvlaste kondenzatorove mikrofony jdou v drtive mire z Ciny, nektery znacky (bezne dostupne i u nas) dokonce vznikly jako rebrand znacky Alctron, coz je cinska velkovyroba.
Somnus Aeternus
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jo jo, nejenom Čína - ve znamení pokroku se v sedmdesátých letech přestěhovala výroba televizních přijímačů z čech na slovensko na oravu.

Výsledkem byly, slováci odpustí, s****y typu Orava 323 a vlak nikdy nedohonili.
O rádiích z Tesly Vráble se dá říct to samé.

Stejně tak AKG - nyní dělají dost typů v polsku a kvalita je nic moc.
Konkrétně jinak slušné D5 mají vložky tak na rok a pak vyměnit...

Naproti tomu Soundking EH002 je asi opravdu zdařilá kopie SM58 (ale bez trafa), protože je dávám "drsnejm" umělcům a kupodivu asi třetí rok bez jediné závady.
Nehledě na to, že jsem jej omylem dal jedné opravdové hvězdě místo požadovaného SM58 a její zvukař mně chválil, že je to slyšet, že ten SM58 je novej a udržovanej...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Koukám, že už i sem dorazila móda z USA - příspěvek se mi sám zcenzuroval, chtěl jsem napsat jednoslovný výraz pro řídkou biologickou nečistotu a ono mi to doplnilo hvězdičky.

Nezdá se vám, milí kolegové, trapné to bazírování na slovíčkách ?

On je rozdíl říct sprosté slovo a být sprostý !

Příjde mi to jako kázání v kostele o dobrém a zlém.
Vím o čem mluvím - chodil jsem ministrovat a tatínek hrál na varhany.

Nicméně beru na vědomí tuto trapnou záležitost

HOWGH
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Autocenzura je tady od zacatku, v pravidlech je dany, ze ma clovek mluvit slusne, tohle je prvni stupen ochrany :) Jinak pokud chces opravdu neco zduraznit, tak samozrejme filtry jdou obejit :twisted:
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“