Jaké blány na Tama Imperialstar????
Pravidla fóra
Jaké blány na Tama Imperialstar????
Zdravím,mám takový menší dotázek,jáké jsou nejvhodnější blány(zvukově samozřejmě
) na sadu bicích od TAMY typ IMPERIALSTAR??Používám removky,ale zdají se mi divně znící,nevím.Co evansky??Díky za odp.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Jaké blány na Tama Imperialstar????
dysharm píše:Zdravím,mám takový menší dotázek,jáké jsou nejvhodnější blány(zvukově samozřejmě) na sadu bicích od TAMY typ IMPERIALSTAR??Používám removky,ale zdají se mi divně znící,nevím.Co evansky??Díky za odp.
V první řadě špatně položená otázka!! Spíš by to chtělo vědět, jaký styl muziky, nebo jaký zvuk alespoň od toho čekáš!! pak se dá rozumovat nad oblaněním. Z principu asi nepůjde o nějaký "jazz" neboť ta souprava ve svém složení tak úplně do tohohle žánru nesedí, ale to je jen spekulace a můžu se mýlit...
"..používám removky... co evansky? ...." - to je taky nic neříkající fráze. Je to jako když napíšeš" jezdím škodovkou.... mám zkusit citroen???
Víš pak jestli slovo "škodovka" znamená stodvacítku, roomstera nebo třeba superba??? Zapoměl si uvést JAKÉ removky si zkusil - model, typ!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
jasňačka,chápu,takže ten styl je alt.rock,ale není výjímka trochu tvrdší hra na sestavu.A ten typ,nevím,zjistím,páááč se musím podívat na zkušebně.
takže blány remo,olejovky,2-vrstvé,1.i 2.tom i kotel
- Monikad
- Rádce
Takže jsi měl napsat typ PIN STRIPE a nejspíše čiré..dysharm píše:takže blány remo,olejovky,2-vrstvé,1.i 2.tom i kotel
To je moje oblíbená (už spoustu roků) volba blan. je pravda, že tyhle blány nejsou třeba tak citlivé k nějakým "art" technikám, a sedí spíše do tvrdší muziky. také jim dělá moc dobře, když se na ně hraje poměrně razantněji!! To potom dokáží dát bubnu hutnost a dunivost!!
V art rocku nejspíš budeš vyžadovat trochu jinačí nároky na zvuk, předpokládám také možná víc jemnějšího hraní.... asi bych v tvém případě šla do experimentu s pískovanýma blánama. Být to na soupravu vyšší kategorie, asi bych neváhala a šla do jednovrstvé AMBASSADOR COATED na tomech a kotli. protože však máš soupravu spíše střední třídy, možná bych se jistila EMPEROR X coated. tedy pískovanou jednovrstvou blánou se zesílením na středu blány.
Možná to je slepá ulička, neboť mé nároky na zvuk jak jsem psala jsou trochu jiné, no tak na 75% bych ve tvé kůži šla tímhle směrem.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
diky diky
vyzkouším,čusík
- Monikad
- Rádce
Rádo se stalodysharm píše:diky dikyvyzkouším,čusík
jen bacha... na hlavě máš po stranách takový výstupky (dobře za tím drží třeba brýle) a jmenuje se to UŠI!! ty má každý muzikant svoje a někde mezi nima je i MOZEK kterým si každý vyhodnotí, co je jemu příjemné a jak to podle něj má znít. takže každou radu ber jako subjektivní radu, ne jako hotovou věc co musí dobře sedět právě tobě...
Trochu OFFTOPIC:
Art rock a alt. rock je nebe a dudy, abys mu, MonikoD, neradila něco, co až tak nebude úplně chtít. Ale možná ses jenom přepsala ...
Art rock a alt. rock je nebe a dudy, abys mu, MonikoD, neradila něco, co až tak nebude úplně chtít. Ale možná ses jenom přepsala ...
chápu moniko,já napsal vyzkouším,takže čím víc věcí vyzkouším,tím budu mít víc možností,ale chce to trochu času a investic.Když to tak vezmu,tak sem se ptal vlastně ne to,kterýma blánama začít zkoušení,a která sou ty nejpravděpodobnější.Joo,a Jester má pravdu,je to alternativ rock.
zkusil bych korpusy zkontrolovat- v jakém stavu jsou hrany, kování, bubny komplet přezout a naladit. Do rocku se mi zdají ty pinstripky ok, chyba je někde jinde....
removky/evansky...v tom to není ale klidně jdi do jiné značky, tady jde hodně o subjektivní pohodu ale stejně je to jedna folie
removky/evansky...v tom to není ale klidně jdi do jiné značky, tady jde hodně o subjektivní pohodu ale stejně je to jedna folie
jo,ještě takhle,ty bicí sou skoro nové,takže korpusy by měly být v cajku,uvidím,vyzkouším,a pak se tu podělím o nějaké ty poznatky

- Monikad
- Rádce
Dík za upozornění... prve jsem to opravdu přehlídla!!Jester píše:Trochu OFFTOPIC:
No zas na druhou stranu ALTERNATIVNÍ rock myslím nejen já , řadím do škatule ART (tedy "umělecký") ROCK. takže jsem s těma blánama myslím nezamířila nikam mimo terč
I když alternativní muzika obecně vlastně nemá de facto žádná pravidla, nebo nějaké lehce svazující mantinely, tudíž vlastně COKOLIV co nelze zařadit jinám je vlastně alternativní
- Monikad
- Rádce
Většinou si spolu notujeme, no tady souhlasím snad jen z tou "technickou prohlídkou" soupravy.. s tím ostatním tak úplně nesouhlasím.pehve píše:zkusil bych korpusy zkontrolovat- v jakém stavu jsou hrany, kování, bubny komplet přezout a naladit. Do rocku se mi zdají ty pinstripky ok, chyba je někde jinde....
PIN STRIPE jsou opravdu fajn do rocku, ale spíš do tvrdšího a přímočarejšího. Nakonec je to už od revoluce moje dosud nepřekonananá volba protože přesně takovou muziku dělám. Kolega ale dělá úplně jinou.
Další nesouhlas je v tom "... klidnějdi do jiné značky.." jasně, ale o značku nejde, jde o model, provedení blány!! Značka ještě nic nelimituje, snad jen tradici firmy. Mimochodem proto na značku REMO nedám dopustit.
- Monikad
- Rádce
Že jsou "skoro nové" právě není zárukou toho, že to je OK!!! za prvé se to montuje někde asii jak ve velkých sériích "cvičky", a nejde o nijaký extra drahý mistrovský nástroj, tedy nějaké otřepy, nebo malé chybičky a nedodělky na korpusech (hlavně třeba otřepy na hranách korpusů) jsou víc než pravděpodobné!!dysharm píše:jo,ještě takhle,ty bicí sou skoro nové,takže korpusy by měly být v cajku,uvidím,vyzkouším,a pak se tu podělím o nějaké ty poznatky![]()
A za druhé nový buben teprve zraje!! teprve časem korrpus dostane trochu stabilnějsí a osobitější zvuk. je to dřevo, zraje, vysychá, sedá si,... a tím mění své zvukové vlastnosti. Sice míň, když je to lepené z mnoha vrstev, ale i tak je to celkem znatelné... nakonec i na Amátkách, které byly z překližky bylo vždy dobře poznat nový buben od letitého...
ok,takže doporučujete:zkontrolovat korpusy,popř,jemně vyleštit,spíš teda zabrousit otřepy(pokud se nějaké objeví) a pak pořádně doladit,jo a blány nechat původní,remo,olejovky,2-vrstvé(pin stripe),pokud tomu všemu rozumím.
- Monikad
- Rádce
dysharm píše:ok,takže doporučujete:zkontrolovat korpusy,popř,jemně vyleštit,spíš teda zabrousit otřepy(pokud se nějaké objeví) a pak pořádně doladit,jo a blány nechat původní,remo,olejovky,2-vrstvé(pin stripe),pokud tomu všemu rozumím.
Rozumíš dobře..... ty blány když už máš tak samozřejmě necha vyzkoušej co z toho dostaneš. osobně si typnu ale, že to do tvého stylu nebude to pravé ořechové ( viz moje prvotní psaní v téhle diskuzi)
kolega nepopírá tvrdší styl ("jasňačka,chápu,takže ten styl je alt.rock,ale není výjímka trochu tvrdší hra na sestavu") proto jsem myslel ty pinstripky že by mohly být ok .
S těmi výrobci to myslíme asi stejně že určitý model blány vyrábí více firem nebo že vlastně všechny renomované firmy vyrábí všechny základní modely blan takže proto bych se nebál zkusit jinou značku. REMO je samozřejmě klasika, stejně jako Amati Kraslice
dysharm: jsou to čínský krámy a z toho vycházej: zkontroluj hrany korpusů-rovinu, úhel a opracování. Potom z toho zkus laděním vymáčknout co to dá. Písek je proti oleji jasnější zvonivější a hlavně déle proznívá což může být s topolem kterej rezonuje výš hodně agresivní a i při zvučení to může více zlobit. Takže ten svůj zvuk budeš muset opravdu hledat.
S těmi výrobci to myslíme asi stejně že určitý model blány vyrábí více firem nebo že vlastně všechny renomované firmy vyrábí všechny základní modely blan takže proto bych se nebál zkusit jinou značku. REMO je samozřejmě klasika, stejně jako Amati Kraslice
dysharm: jsou to čínský krámy a z toho vycházej: zkontroluj hrany korpusů-rovinu, úhel a opracování. Potom z toho zkus laděním vymáčknout co to dá. Písek je proti oleji jasnější zvonivější a hlavně déle proznívá což může být s topolem kterej rezonuje výš hodně agresivní a i při zvučení to může více zlobit. Takže ten svůj zvuk budeš muset opravdu hledat.