Ekvalizery

Pedály, multiefekty, procesory, ...
wikxzen
Rádce

Ekvalizery

Příspěvek od wikxzen »

Tak ... kategorie, kterou jsem se jeste moc nezabyval.
Jake pouzivate ekvalizery?
Jake zkusenosti s nimi mate?
Na jake uplatneni se daji nejlepe pouzit?
Kde by se nemely urcite pouzivat?
Na jake pozici v pedalboardu se nejcasteji vyskytuji a tak dale... :lol:

Zaujal me ten lampovy Tube EQ od EHX

...mozna bych o nem v budoucnu uvazoval. Vzhledem k tomu ze na svem kombu nemam high,mid a bass, ale pouze Tone.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 6.12.2007 12:34, celkem upraveno 1 x.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Ja osobne nepouzivam zadny EQ pedal a ani o tom zatim neuvazuju - nevyuzil bych ho...

Nekteri ho pouzivaji treba na zvyrazneni sol, takze vytahnou vysky (atd) a na solo seslapnout :) :idea:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Používám Boss Ge- 7 . Pojim ho hnedka za kompresor , kterej mám jako první , nikdy nedávám do smyčky to je blbost . Jedině kdyby si ho chtěl použít jako nakopávač na sola tak bych ho zapojil asi až na konec .
No a používam ho pořád , zapínám rovnou ze zesilovačem a pořád ho mám zaplej . Přemejšlim že si koupim ještě jeden , abych si na něm mohl nastavit druhý zvuk a nemusel přešuopávat pot´áky
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zkušenost nemám ale dle ukázek je ten EHX uplná bomba... nic jineho mě tak nenadchlo
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Uz ze samotneho nazvu je jasny, co equalizer dela a z toho se da usoudit, k cemu se pouziva - ke zvyraznovani (potlacovani) vybranych frekvenci signalu z kytary.

Prakticky bych to pouzil, kdybych mel asi shitovou kytaru k vylepseni jejiho zvuku nebo k obcasnemu nakopavani treba sol. Do smycky si to dokazu predstavit v pripade, ze na kombu nebo zesiku nestaci stavajici EQ nebo je ten zesik low-end sh*t...

Lampovy EQ bych si nekoupil - ta lampa uvnitr je podle myho jen marketingovy doplnek zvysujici cenu. Digitalni EQ je zase maximalne do studia nebo k PC, na live hrani bych volil ciste analog.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Uvažoval jsem o koupi ekvalizér ud Bosse ke své base, ale nakonec jsem si nebyl jistý zda bych ho doopravdy využil...možná někdy v budoucnu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

No, na zkoušku jestli to stojí za to jsem pořídil Behringer EQ-700, nejvíc se projevuje v efektový smyčce, mám ho zaplej stále a nemám s nim žádný problémy, díky síle signálu ve smyčce se neprojevuje ani žádnej hluk takže pohodička.

Mám na něm takovou křivku, kde středy jsou v neutrální pozici a vytahuju basy a vejšky pro ostřejší kualtější zvuk.

Na čistej zvuk si to někdy lupne, to by chtěl vypíant, ale kompenzuju to nastavenim zesilovače.

Celkově je to za ty prachy dobrej kousek, akorát ale žere dost baterky.

Kdybych ho le vypínal ,tak by mě 100% štval, jelikož to provedení plastu je něco šílenýho, tim že ale sedí na zesáku je mi to jedno.

EQ je prostě super hračka a doporučuju každýmu, je sranda dělat s nim i ty Lo-fi zvuky... :))
Používám jen nick "Swamp"
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

Já používám Danelectro 7band EQ. Zapojuji ho na konec řetězce. Mám to na nakopnutí sóla, páč teď hrajem bez zvukaře, jinak občas si tim přibarvuju signál tím že tam potlačim nebo zvýraznim určité frekvence. Na kombu mám společný korekce pro čistej i zkreslenej kanál tak se ten eq. hodí.
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
Janick

Příspěvek od Janick »

Nemáte někdo zkušenosti s tímto EQ od Dunlop? Potřebuji ho na zvýraznění a zesílení sól. Rozhoduji se mezi tímto a od Bosse. Díky.

http://eshop.kytary.cz/dunlop-mxr-6-ti- ... 36:0:0:1:0
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Janick píše:Nemáte někdo zkušenosti s tímto EQ od Dunlop? Potřebuji ho na zvýraznění a zesílení sól. Rozhoduji se mezi tímto a od Bosse. Díky.

dnes mi ma dojit domu... ale nez se dostanu ke kytare, tak bude tak 4. ledna :-/

pak dam vedet
Janick

Příspěvek od Janick »

qwer píše:
Janick píše:Nemáte někdo zkušenosti s tímto EQ od Dunlop? Potřebuji ho na zvýraznění a zesílení sól. Rozhoduji se mezi tímto a od Bosse. Díky.

dnes mi ma dojit domu... ale nez se dostanu ke kytare, tak bude tak 4. ledna :-/

pak dam vedet
Ok, tak pak napiš jakej z něj máš dojem.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dá se ekvalizér použít na vyrobení nějakého vlastního hrubého metal-zvuku? Třeba něco jako maj korni na basu, kdy má vyplé středy a tak fajn to rachtá, akorát na kytaru. Kámoš skládá doma a kytarové party vkládá přes Guitar Rig a dycky tam udělá uplně takovej kovovej chemickej zvuk, prostě nádhera (Já vím, třeba by se vám hnusil) ale prostě, pomůže mi k něčemu takovému ekvalizér? Na kombu prostě takový nějaký toxic grind nenatočím, na to je ten zvuk řekl bych "pořád až příliš pěkný" ....
Je, či není to blbost? Helpne to?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mel jsem Boss GE-7 a hrozne to prasi, resp. neorezava jen to, co si hrac preje;)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: Ekvalizery

Příspěvek od Rainmaker »

http://kytary.cz/dunlop-10-ti-pasmovy-e ... /HN073785/
http://kytary.cz/dunlop-mxr-10-ti-pasmo ... /HN098870/

jakej je mezi nima rozdíl ?Jeden z nich je signature, ale co zvuk ? vzhledově se liší jinak tam rozdíl není.Nebo snad jinej matroš ?

A kterj by jste doporučili
ještě jsem se díval na "klasiku" Boss GE7 (ten používá hlavně Gilmour)
http://kytary.cz/boss-ge-7/HN005032/

a ještě
http://www.music-city.cz/maxon-ge-601-g ... -5467.html
http://www.maxonfx.com/Reissue_GE601.php
dle ukázky na ofico webu to bude asi slušná pila
ten boss prý žere signál ty ostatní maj trubybas takže tam signál asi probíhá "vklidu"

co poradíte mistři ? :) rád bych si zvýraznil zvuk a dist nebo over nemá význam když mám 3 kánalový combo.....(jak já bych chtěl TS9ku :)
a mulťák kupovat nechci....
Už nehraju, pouze poslouchám ...
micafica

Příspěvek od micafica »

Rainmaker píše: ještě jsem se díval na "klasiku" Boss GE7 (ten používá hlavně Gilmour)
http://kytary.cz/boss-ge-7/HN005032/
co poradíte mistři ? :) rád bych si zvýraznil zvuk a dist nebo over nemá význam když mám 3 kánalový combo.....(jak já bych chtěl TS9ku :)
a mulťák kupovat nechci....
Co se týče té GE7 od Bosse, tak jej používám a jsem s ním spokojen a nikterak jsem si nevšiml, že by nějak žral zvuk (při zapojení na vstupu). dá se na něm nastavit velice razantní zvuková změna.

Používám zapojení: nástroj - wah - eq - nakopávadlo - zesilovač (ve smyčce mám delay a chorus).
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

micafica píše:Co se týče té GE7 od Bosse, tak jej používám a jsem s ním spokojen a nikterak jsem si nevšiml, že by nějak žral zvuk (při zapojení na vstupu). dá se na něm nastavit velice razantní zvuková změna
Muze tohle potvrdit jeste nejaky uzivatel? Ne ze bych micaficovi neveril, ale kvalita muze byt kolisava, zejo. Taky jsem o EQ premyslel, ale o GE7 jsem slysel spatny veci prave o zrani signalu a dalsi alternativy jsou zpravidla prilis drahy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

GE-7 jsem doma nějakou dobu měl (než jsem zjistil, že ho vlastně nepotřebuju :D ) a žádného úbytku signálu jsem si nevšiml - ani v bypass módu, ani v zapnutém stavu. Byl to Taiwan, ale neodhadnu, jaká doba výroby.

K těm MXR - podle mě jde o zbytečnost, deset pásem fajn, ale dle mého rozmístěné na frekvencích, které pro kytaristu nejsou zrovna nejlepší - no řekněte, potřebuje někdo na kytaře mít (ve zvuku kapely / na nahrávkách) zvýrazněné frkvence 31 nebo 62 Hz? K čemu tahat výšky na 8 nebo 16 kHz? O tom, že by někdo kupoval tyhle pedály naopak kvůli tomu, aby tyhle frkevnce potlačil, to mi přijde dost nepravděpodobný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Nero píše:- no řekněte, potřebuje někdo na kytaře mít (ve zvuku kapely / na nahrávkách) zvýrazněné frkvence 31 nebo 62 Hz? K čemu tahat výšky na 8 nebo 16 kHz?
já se teda ve frekvencích moc nevyznán (ehm vůbec) takže by mě zajímalo proč by zrovna s těmahle měl být "problém" :))
pokud tyhle jsou na výšky tak pro mě jedině dobře aktuálně mám na svým combu potlačený bassy a mid a treble jede skoro na full takže více výšek jedině dobře mucheche
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rainmaker píše:já se teda ve frekvencích moc nevyznán (ehm vůbec) takže by mě zajímalo proč by zrovna s těmahle měl být "problém" :))
To je videt. Vinyly byly orezavany od 16kHz nahoru, CDcka jsou do 20kHz, tudiz jakakoli frekvence nad 20kHz na CDcku neni. (Resp. myslim 22,5kHz, ale to neni podstatne)
Rainmaker píše:pokud tyhle jsou na výšky tak pro mě jedině dobře aktuálně mám na svým combu potlačený bassy a mid a treble jede skoro na full takže více výšek jedině dobře mucheche
Az na to, ze kytarovy reproduktory nehraji nad 10kHz a ty tvoje vysky jsou zhruba na 5kHz (hadam).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Wohma píše:. Vinyly byly orezavany od 16kHz nahoru

a to jsi vzal kde ? ?

"Bell percussion spectral analysis: /http://www.channld.com/vinylanalysis1.html/

vinyl:

Obrázek

CD:

Obrázek

Jak vidíš, ořezává (jen) CD.

Špičkový přenosky berou do 50 kHz, vyřezávací stroje taky.

Vinyl .. je vinyl :mrgreen: nešiř o něm bludy. :wink:
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“