Dobri na base my drnci A,D,G struna uz som skusal vypodlozit krk ale asi bude treba este viac, prosim was porad te mi.
Za odpovede a rady vopred dakujem.
Aivn86//přesunul jsem to do správné sekce.
drncia mi struny
Pravidla fóra
Re: drncia mi struny
1) Myslím , že je tu snad 20 podobných témat s tímhle ... stačilo hledat ...
2) Nauč se psát , prosím ..
3) Už si pošteloval i kobylku a výstuhu krku ?
Prostě zkus na kobylce struny zvednout co nejvíš , sice se ti o dost zvýší dohmat ... ale to takřka ničemu nevadí ... teda aspoň mě .... nebo si kup nový struny či basu
2) Nauč se psát , prosím ..
3) Už si pošteloval i kobylku a výstuhu krku ?
Prostě zkus na kobylce struny zvednout co nejvíš , sice se ti o dost zvýší dohmat ... ale to takřka ničemu nevadí ... teda aspoň mě .... nebo si kup nový struny či basu
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
-
BUDAJ-31
alebo pozry aj ci nmas kryvi krk,to sa tiez stava ale skor by som si to upravil na kobilke
ak maš lacnu basu tak to odnes gitararovi a za cca 1000koláčov ti zbrusi pražce a ked budeš posluchat tak aj nastavi basu a budeš vysmiaty 
ty jsi borec... jednomu drnčí struny a ty bys hned brousil pražce... beztak to bude jen blbě seřízené...EBbass píše:ak maš lacnu basu tak to odnes gitararovi a za cca 1000koláčov ti zbrusi pražce a ked budeš posluchat tak aj nastavi basu a budeš vysmiaty
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Trochu to tu popíšu přesněji, ale hlavně to shrnu. Problémů může být několik.
1. příliš nízko struny nad hamtníkem
2. špatně prohnutý krk
3. zkroucený krk
Nízké struny vyřeším pozvednutím kamenů kobylky. Měly by tam být nějaké šrouby, kterými se ty kamenu seřizují. Záleží co máš za basu. Může se ti stát, že ty struny budeš mít moc vysoko a bude se ti špatně hrát. Takže potom se zvyšování dohmatu kombinuje se správným prohnutím krku. A najít tu vhodnou kombinaci, když to vůbec neumíš a nemáš zkušenosti není úplně jednoduché. Krk by měl být mírně prohnutý do tvaru luku tak jako by struny byly tětivou.
Pokud by jsi měl zkroucený krk, tak to je horší. Pak by musel zasáhnout kytarář. Musely by se vytrhat pražce a hmatní by se musel přebrousit. Poté by se zase nasadily pražce. Ale to nebude za pár stovek a jestli máš kytaru za 2-3tis. tak to nemá cenu.
Co se týká strun tak, co mám tak zkušenosti tak ani nezáleží na jejich stáří, ale na jejich tvrdosti.
1. příliš nízko struny nad hamtníkem
2. špatně prohnutý krk
3. zkroucený krk
Nízké struny vyřeším pozvednutím kamenů kobylky. Měly by tam být nějaké šrouby, kterými se ty kamenu seřizují. Záleží co máš za basu. Může se ti stát, že ty struny budeš mít moc vysoko a bude se ti špatně hrát. Takže potom se zvyšování dohmatu kombinuje se správným prohnutím krku. A najít tu vhodnou kombinaci, když to vůbec neumíš a nemáš zkušenosti není úplně jednoduché. Krk by měl být mírně prohnutý do tvaru luku tak jako by struny byly tětivou.
Pokud by jsi měl zkroucený krk, tak to je horší. Pak by musel zasáhnout kytarář. Musely by se vytrhat pražce a hmatní by se musel přebrousit. Poté by se zase nasadily pražce. Ale to nebude za pár stovek a jestli máš kytaru za 2-3tis. tak to nemá cenu.
Co se týká strun tak, co mám tak zkušenosti tak ani nezáleží na jejich stáří, ale na jejich tvrdosti.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801