a snažím se učit podle knížek/internetu etc. A nechapu jednu věc.
rada - Ibanez V72E
Pravidla fóra
-
Pb_Represent
rada - Ibanez V72E
Dobrý den, chtěl bych tímto poprosit o radu. Zakoupil jsem tuto kytaru: http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... /HN082672/
Levou rukou se má korigovat ton. Nicmene i pri pouhem dotyku levou rukou na jakoukoliv strunu uplne ztichne. Rad bych tedy vedel jestly je toto chyba strun nebo jak si myslím já 100% chyba moje..
Jinak se omlouvam za takovou stupidni otazku..
Naposledy upravil(a) Nero dne 16.10.2009 23:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název
Důvod: Upraven název
Re: rada
Co to je "korigovat tón"? Takový pojem neznám.
Jestli tě dobře chápu, tak když rozezníš prázdnou strunu pravou rukou a snažíš se potom na tu rozeznělou strunu přiložit prst levé ruky, tak přestane znít. Což samozřejmě přestane - nepřestane pouze tehdy, když tou levou rukou strunu pořádně přiklepneš k hmatníku nebo když se levou rukou dotkneš struny v některém přirozeném uzlu struny - pak zazní tzv. přirozený flažolet.
Ale asi by si to měl lépe popsat, zřejmě jsem to nepochopil.
Jestli tě dobře chápu, tak když rozezníš prázdnou strunu pravou rukou a snažíš se potom na tu rozeznělou strunu přiložit prst levé ruky, tak přestane znít. Což samozřejmě přestane - nepřestane pouze tehdy, když tou levou rukou strunu pořádně přiklepneš k hmatníku nebo když se levou rukou dotkneš struny v některém přirozeném uzlu struny - pak zazní tzv. přirozený flažolet.
Ale asi by si to měl lépe popsat, zřejmě jsem to nepochopil.
-
Pb_Represent
ha poradil si mi vic nez dobre..mackal jsem malo..
diky moc
- ...EDGE...
Ano, tak aspon ses uz naucil tlumit, to se ti bude casem hodit, nezapominej to a hodne stesti v hrani, cest!Pb_Represent píše:ha poradil si mi vic nez dobre..mackal jsem malo..diky moc