Pohodlnost Gibson Flying V

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Pohodlnost Gibson Flying V

Příspěvek od Radek Kysely »

Zdravím,

v blízké době plánuju koupi nějaké elektriky. Rozhoduju se mezi Fender Stratocaster Highway One, Gibson Les Paul Studio a Gibson Flying V Classic.

Toto téma bych chtěl věnovat kytaře, která mě v poslední době dost zaujala - Flying V, a tak bych rád věděl, jak je to s pohodlím hry na kytaře tohoto tvaru. Příští měsíc se dostanu do Prahy, takže si ji pěkně ozkouším, ale přece jenom bych byl rád, kdyby tady přispěli i ti, kteří mají dlouholeté zkušenosti s těmito kytarami nebo ... jakékoliv zkušenosti :D Jde mi o to, že v obchodě mi třeba bude sedět, ale po půl roce se začnu učit nějakou další techniku a zjistím, že mi to nevyhovuje.

Jinak: baví mě hrát spíš sóla; jsem zvyklý hrát s jakoukoliv kytarou opřenou na levé noze, ikdyž jsem pravák, takže v tom bych až tak moc handicap neviděl, ale možná to "véčko" sedí na té noze jinak, takže... Nechám se překvapit a nešětřete mě, prosím, kritiky těchto kytar :)

Předem díky ;)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Mastr

Re: Pohodlnost Gibson Flying V

Příspěvek od Mastr »

Pokud jsi zvyklý si v sedě kytaru pokládat na koleno (jako já) a ne mezi nohy tak se ti na v bude hrát v sedě strašně blbě, ale naopak ve stoje se na něj hraje skvěle
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Mastr píše:Pokud jsi zvyklý si v sedě kytaru pokládat na koleno (jako já) a ne mezi nohy tak se ti na v bude hrát v sedě strašně blbě, ale naopak ve stoje se na něj hraje skvěle
Je pravák, ale má jí na levý.... TAkže jí má asi mezi nohama jako klasičtí kytaristé.... Takhle hraju vyjímečně jen když potřebuju pořádnou rychlost
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:
Mastr píše:Pokud jsi zvyklý si v sedě kytaru pokládat na koleno (jako já) a ne mezi nohy tak se ti na v bude hrát v sedě strašně blbě, ale naopak ve stoje se na něj hraje skvěle
Je pravák, ale má jí na levý.... TAkže jí má asi mezi nohama jako klasičtí kytaristé.... Takhle hraju vyjímečně jen když potřebuju pořádnou rychlost
Jo jo, mezi nohama, jako klasici. Já jsem tak zvyklý hrát, protože pak tělo (moje, ne kytary :) ) nepřekáží levé ruce dostat se rychleji a hlavně pohodlněji do vyšších poloh.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

v sede se na to hraje nemozne i na ten klasicky zpusob, ve stoje se mi na to taky nehraje dobre :) pritom Vcko je muj sen uz od detstvi, kdyz jsem dorazil do prodejny takrka s penezma v ruce a nasel jedno ktery hralo opravdu skvele neodesel jsem s nim domu protoze se mi na nej hralo fakt debilne. mam rad kytaru vysoko a i kdyz hraju 90% casu ve stoje, i tak se mi na nej hralo fakt spatne. pristup k vyssim prazcum je ok, ale celkove je ta kytara fakt neergonomicka :) nejlip se mi osobne hraje na kytary s dvema vyrezama ktery neprepadavaj na hlavu
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mam zkušenost s Dean Flying V, hraní v sedě, když používáš posez klasiků IMHO není problém, vlstně ta kytary do tebe zapadne protože ho máš jakoby "navlečen" na pravé noze. Ve stoje jsem ho bohužel nezkoušel.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
loos

Příspěvek od loos »

Kinx píše:v sede se na to hraje nemozne i na ten klasicky zpusob, ve stoje se mi na to taky nehraje dobre :) pritom Vcko je muj sen uz od detstvi, kdyz jsem dorazil do prodejny takrka s penezma v ruce a nasel jedno ktery hralo opravdu skvele neodesel jsem s nim domu protoze se mi na nej hralo fakt debilne. mam rad kytaru vysoko a i kdyz hraju 90% casu ve stoje, i tak se mi na nej hralo fakt spatne. pristup k vyssim prazcum je ok, ale celkove je ta kytara fakt neergonomicka :) nejlip se mi osobne hraje na kytary s dvema vyrezama ktery neprepadavaj na hlavu
tak přesně takhle to mám s Firebirdama...akorát že já jsem si ho koupil :-D
sry za OT
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

OT: Jak jsou na tom Jacksony RR :?:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

V létě jsem měl nějakýho levnýho RR (a ještě jednoho kdysi dávno) v ruce a jak to přepadá na hlavu, to byl hnus. Už to mi obsolutně znechutilo. Ještě ke všemu ten krk mírně do vrtule... V sedě je snad ještě nepraktičtější než klasickej Flying, protože když si ho dáš mezi nohy, tak jack máš přesně tam, kde máš stehno. Kreténsky vymyšlený. Jinak krk by to mělo i pohodlnej, vysoký polohy jsou dost dobře dostupný. Otázkou je, jak jsou na tom lepší (dražší) RR, já věřim že to už má Jackson líp ošéfovaný, nemuselo by to padat na tu hlavu. Ale levný RR je snad to největší zlo, co existuje.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja teda nevim, ale krajne mi nevyhovuje kdyz musim levackou podpirat nastroj - coz se u toho klasickyho zpusobu drzeni pres koleno deje alespon co si pamatuju :) zvyknout se da asi na vsechno, ale tohle mi prislo az moc. zajimavy je ze treba dean from hell (coz je skoro V) se mi hralo hrozne dobre a bylo pohodlny a vyvazeny i v sede. RRko je uz vubec designerskej paskvil :)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Díky všem, já si osobně myslím, že hraní v sedě pro mě nebude až tak velký problém, fakt mám každou kytaru položenou na levé noze i přesto, že jsem pravák. Ale co, vyzkouším, poznám :wink:

Další věc: Je nějaký problém při hraní v sedě s opíráním pravé ruky o tělo kytary?
A při hře ve stoje: Zavazí nějak ten tvar nohám?

A k jaké jiné kytaře od Gibson byste přirovnali ten Flying V model podle pohodlnosti krku a výšky mezi tělem a strunama v místě mezi snímači?

Díky :wink:
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já jsem testoval véčko v hudebninách (přímo od Gibsona) - hraní v sedě bylo vychytané takovým bazmekem, co byl našroubovaný na spodním (jakoby) lubu těla - normálně to bylo zaklaplé, ale když byla potřeba hrát v sedě, tak se to vytáhlo a suplovalo to druhou hranu kytary (ta hrana pak vycházela asi tak jako na exploreroch), a to řešilo dost problémů, jinak - přepadávaní na krk jsem nezaregistroval (taky oproti verze pro Rhoadse je na těle o cosi víc dřeva), Ten tvar nohám nijak nezavazá (jestli teda člověk nemá bezdrát a nezdrhá při hraní osmistovku :D ) a ohleně výšky strun - taková normální :roll:

P.S: prostě, když ji chcesš koupit, tak zaleť do nejbližších hudebnin a testni ji (i když to budeš třeba kupovat přes net - což je sice trochu blbý nápad, ale co už), zjistíš, jak ti vyhovuje :wink:
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

ohryzek36 píše:Já jsem testoval véčko v hudebninách (přímo od Gibsona) - hraní v sedě bylo vychytané takovým bazmekem, co byl našroubovaný na spodním (jakoby) lubu těla - normálně to bylo zaklaplé, ale když byla potřeba hrát v sedě, tak se to vytáhlo a suplovalo to druhou hranu kytary (ta hrana pak vycházela asi tak jako na exploreroch), a to řešilo dost problémů, jinak - přepadávaní na krk jsem nezaregistroval (taky oproti verze pro Rhoadse je na těle o cosi víc dřeva), Ten tvar nohám nijak nezavazá (jestli teda člověk nemá bezdrát a nezdrhá při hraní osmistovku :D ) a ohleně výšky strun - taková normální :roll:

P.S: prostě, když ji chcesš koupit, tak zaleť do nejbližších hudebnin a testni ji (i když to budeš třeba kupovat přes net - což je sice trochu blbý nápad, ale co už), zjistíš, jak ti vyhovuje :wink:
Díky, no, já tady v okolí nemám žádné hudebniny, kde by měli na obchodě nějakého Gibsona, ale jak jsem psal v prvním příspěvku, v listopadu jedu do Prahy, takže ozkouším :) Jinak, na dolní straně mají něco Koriny... A to není model, který bych si mohl dovolit :)
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Hmm, tak teď jsem zjišťoval trochu, co to na té kytaře bylo namontované, a ta věc právě že nebyla značky Gibson, ale Steinberger - tady to jde vidět ( http://www.steinberger.com/GTPROSTD.html ), nevím, jestli to k té kytaře jde dokoupit navíc, nebo jak se to na ni dostalo (byla minimálně z druhé ruky :D ) - prostě to bude spíš taková specialita :roll: (ta kytara taky ale nebyla moc levná :) )

Ale stejně si myslím, že ten, kdo si bude kupovat V-čko, tak moc nepočítá s hraním v sedě :twisted:
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

ohryzek36 píše:Hmm, tak teď jsem zjišťoval trochu, co to na té kytaře bylo namontované, a ta věc právě že nebyla značky Gibson, ale Steinberger - tady to jde vidět ( http://www.steinberger.com/GTPROSTD.html ), nevím, jestli to k té kytaře jde dokoupit navíc, nebo jak se to na ni dostalo (byla minimálně z druhé ruky :D ) - prostě to bude spíš taková specialita :roll: (ta kytara taky ale nebyla moc levná :) )

Ale stejně si myslím, že ten, kdo si bude kupovat V-čko, tak moc nepočítá s hraním v sedě :twisted:
Vypadá to zajímavě, ale asi bych to nijak nevyužil.

A ještě bych se chtěl zeptat, jak velká je ta kytara. Myslím, jak vysoké je tělo od dolní strany "V" do vrchní strany "V". A jak se na ní hraje, myslím, jestli má příjemný krk, jestli není tělo moc ůzké apod... :wink:
xmarox

Příspěvek od xmarox »

doporučím ti spíš pročíst si z většiny tohle forum....pak si raději počkáš na tu prahu a sám si to raději ozkoušíš :D

ale když už tu každý přidal svoje :D :D ...máme na zkušebně RR a je to extra nepohodlná kytara, ten tvar je fakt divný a navíc si ten horní roh okamžitě někde oboucháš...ale dobře se s tím spodním škrábe na koulích :D klasické V mi sedlo ale jen když sem před časem hrával tak že jsem neměl kytaru položenou rovnoběžně s tělem ale spíš opřenou o bok a kytaru vystrčenou před sebou...nevím proč jsem tak hrál :D ale jinak mi vadilo že je prostě velká :D a já jsem hubený tak jsem s tím vypadal dost podivně...ale jinak je to fajn záležitost, tvarově i zvukově super kytara a pro mě podstatně zajímavější než patvary od dean atd...náš kytarista se na flying V od gibsonu chystá tak se těším :D
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

xmarox píše:doporučím ti spíš pročíst si z většiny tohle forum....pak si raději počkáš na tu prahu a sám si to raději ozkoušíš :D

ale když už tu každý přidal svoje :D :D ...máme na zkušebně RR a je to extra nepohodlná kytara, ten tvar je fakt divný a navíc si ten horní roh okamžitě někde oboucháš...ale dobře se s tím spodním škrábe na koulích :D klasické V mi sedlo ale jen když sem před časem hrával tak že jsem neměl kytaru položenou rovnoběžně s tělem ale spíš opřenou o bok a kytaru vystrčenou před sebou...nevím proč jsem tak hrál :D ale jinak mi vadilo že je prostě velká :D a já jsem hubený tak jsem s tím vypadal dost podivně...ale jinak je to fajn záležitost, tvarově i zvukově super kytara a pro mě podstatně zajímavější než patvary od dean atd...náš kytarista se na flying V od gibsonu chystá tak se těším :D
Tak, RR je podlě mě dost hnusná kytara a Flyinga připomíná jenom z dálky. Tak velikost mě dost zajímala, ale co, však opravdu uvidím, já zas nějak moc hubený nejsem, takže by mi to možná mohlo vyhovovat, ale dělat už nějaké závěry teď je opavdu dost zcestné; jinak zvuk vím, že má super :)

Jinak, myslím si, že velikostí to na tohle "Véčko" nemá:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“