Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90 »

Hele, Pikusi, ten ovládací panýlek předělej. Logicky dává smysl volume nejblíž k ruce, a za ním tone nebo přepínání snímačů. Pokud je přepínání hodně tak spíš asi tone. Takhle si budeš šťouchat do přepínání a okradeš se o možnost volume swellů. Volume až pod stopbarem nedává smysl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jestli se někdy dám do kytary, tak chci klasický dvosinglový tele, takže aspoň nemusim nic vymejšlet
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90 píše:Hele, Pikusi, ten ovládací panýlek předělej. Logicky dává smysl volume nejblíž k ruce, a za ním tone nebo přepínání snímačů. Pokud je přepínání hodně tak spíš asi tone. Takhle si budeš šťouchat do přepínání a okradeš se o možnost volume swellů. Volume až pod stopbarem nedává smysl.
Tak ja to predelam... jenom, to co tam mam ja jma taky jisty smysl...

Ty prvni dva tripolohovy prepinace slouzi k rozepinani jednotlivych HB, ten treti, vetsi prepinac je na volbu snimacu a potenciometry volume/tone...

Takze bych minimalizoval kabelaz... ale teprva se delam s telem kytary... pak budu vymejslet zapojeni...

mimochodem, nevite, cim se na US klavesnici pisou hacky a carky? Diky :lol:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ted jsem prijel z chalupy, kde jsem dodelal temer cely tvar tela.

Zbyva mi udelat misto na snimace a udelat lozi krku... plus tam zkusim vyrobit takove to oydobne f jako ma napriklad tohle>
http://kytary.cz/squier-by-fender-vinta ... /HN094798/

Snimace tam asi dam od RM pickups a to dvojici snímačů R.M.bridge ke kobylce a Classic Neck ke krku. Poradil jsem se s panem Machem (spise mi je on doporucil).

Nekdy poslu fotky z prace... dneska jsem s sebou bohuzel nemel fotak... tak snad priste...

PS: Drevo je masivni olse, kterou jsem po tezkem premlouvani dostal od jednoho znameho... velmi dekuji...

btw: opravdu nikdo nevite, kde se pise na US klavesnici hacek a carka ned pismenem? :lol:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Dneska jsem bzl koupit Les Paul kobylku...

Mam u ni ctyri vruty, strunik a kobylku.
Z tech vrutu mam sundat tu trubicku se zavitem, vyvrtat diru do kytary, tu trubicku tam zapustit a do toho teprve zasroubovat ten vrut a na nej postavit kobylku? To samy i se strunikem?

Diky za pomoc...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pikus píše:Snimace tam asi dam od RM pickups a to dvojici snímačů R.M.bridge ke kobylce a Classic Neck ke krku. Poradil jsem se s panem Machem (spise mi je on doporucil).
Tuhle kombinaci mam na kopii telete od Yamahy (telo olse a palisandrovy hmatnik). Funguje to dobre, takovy ostrejsi PAF zvuk, po rozepnuti na singly hezky cinkaj (skoro jako skutecny alnico singly). Pokud to nechces na nejaky brutal moderni zvuky, tak budes asi spokojen.
Hraju výhradně na šrot.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Abu píše:
Pikus píše:Snimace tam asi dam od RM pickups a to dvojici snímačů R.M.bridge ke kobylce a Classic Neck ke krku. Poradil jsem se s panem Machem (spise mi je on doporucil).
Tuhle kombinaci mam na kopii telete od Yamahy (telo olse a palisandrovy hmatnik). Funguje to dobre, takovy ostrejsi PAF zvuk, po rozepnuti na singly hezky cinkaj (skoro jako skutecny alnico singly). Pokud to nechces na nejaky brutal moderni zvuky, tak budes asi spokojen.
No, hlavně na blues a "lehčí rock", možná trochu i jazz... Teď jsem odeslal odjednávku...
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Mat3j3 píše:Nevíte odkial se meria na vintage kobylke (Strat) menzura ?
Neskor postnem fota
Hi,
tady je to obrazne:Obrázek
kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Mat3j3

Příspěvek od Mat3j3 »

dik
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

Hodlám realizovat můj projekt. Těd aktuálně se zaobírám vizáží nástroje a rád bych chtěl slyšet Vaše názory na moje dílo :-) Ten roh už je odfláklý, protože jsem to chtěl mít hotové.
http://yfrog.com/5nendingj
"You feel alright then you hear a music ring"
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Dost odvaznej tvar, ale proc ne

Edit: kdes ten model delal?
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
TakJakyhoMeZnas

Photoshop CS 4 :P
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

TakJakyhoMeZnas píše:Photoshop CS 4 :P
Diky :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nevíte někdo prosím, jak je to u Les Paula? Měří se to od středu díry na šrouby, který drží kobylku (nemyslím struník, ale taky by mě zajímalo, jak by měl být daleko od kobylky)
Díky moc.
Smile

Příspěvek od Smile »

jenom technicka pozn. - natoceni snimacu (treba na stratech nebo teleti) ma svuj vyznam, tady mas ten snimac presne obracene, ses si jistej, ze to nebude problem? taky mi prijde jebly umisteni potaku a prepinace, ale treba ti to bude sedet, netusim.... jenom aby sis neplanoval hezkou (otecenej iceman?) ale nepouzitelnou kytarku....
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
TakJakyhoMeZnas

K technický poznámce: je to FIREman, když najdeš na googlu obrázky tak ti hned jeden vyjede (Ibanez Fireman). Za druhé: takhle to přece jen používá gilbert :wink: a vím jaký to má důvod.. tudíž bych si umístění snímačů zařídil jinak. Dolu by šel Dimarzio evolution, střední poloha bude vypuštěná a u krku bude Dimarzio YJM mini-HB. Natočení bude duplikováno jen v případě krkového singlu.
Potenciometr je tam schválně, nechci se okrádat o volume-swell, nebo s potákem až někde u samice jacku.. A přepínač je tam schválně, protože nebudu dlabat díru na pick-guard až tak daleko..
Smile

Příspěvek od Smile »

rikal sem ze obracenej iceman :-D tzn fireman no.... aaa to je zas diskuze o nicem :-D

ok, kdyz to mas promysleny, hura do toho :)
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Pikus

Příspěvek od Pikus »

To vážně nikdo nemáte Les Paula?
Pikus píše:Nevíte někdo prosím, jak je to u Les Paula? Měří se to od středu díry na šrouby, který drží kobylku (nemyslím struník, ale taky by mě zajímalo, jak by měl být daleko od kobylky)
Díky moc.
Spěchá to... díky moc...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pikus píše:To vážně nikdo nemáte Les Paula?
Pikus píše:Nevíte někdo prosím, jak je to u Les Paula? Měří se to od středu díry na šrouby, který drží kobylku (nemyslím struník, ale taky by mě zajímalo, jak by měl být daleko od kobylky)
Díky moc.
Spěchá to... díky moc...
A na co že se to prosím tě ptáš? Jestli na menzuru, tak to je 628 mm. Jinak vzdálenost a poloha struníku dělá docela divy, co se zvuku a feelingu nástroje týče (aspoň mi to tak přijde, když si srovnám někkolik různých kytar, na které jsem hrál, které měly TOM + stoptail).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nero píše:
Pikus píše:To vážně nikdo nemáte Les Paula?
Díky moc.
Spěchá to... díky moc...
A na co že se to prosím tě ptáš? Jestli na menzuru, tak to je 628 mm. Jinak vzdálenost a poloha struníku dělá docela divy, co se zvuku a feelingu nástroje týče (aspoň mi to tak přijde, když si srovnám někkolik různých kytar, na které jsem hrál, které měly TOM + stoptail).
Ptám se na to, od jakého místa se měří menzura u LP kobylky. Nevím, jestli je to od konce kobylky nebo odprostředka... googlit jsem zkoušel, ale nic jsem nenašel. (To co drží struny, aby vůbec mohli být na kytaře).

Jako druhá věc by mě zajímalo, jak daleko by měl být struník (to, co má kameny a jdou přes to stuny - je to blíže ke snímačům - "druhá část té kobylky").
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“